23 °C Budapest

Aki teheti az ne utazzon !

Pénzcentrum
2005. november 8. 08:23

A másfél hete tartó zavargások miatt a külügyi tárca óvatosságra inti a Franciaországba utazókat. Az eddigi adatok szerint magyar állampolgár nem került bajba.

 
A Külügyminisztérium felhívja a Franciaországba készülő magyarok figyelmét, hogy a tizenegyedik napja tartó éjszakai zavargások és gyújtogatások miatt ott-tartózkodásuk ideje alatt fokozott körültekintést tanúsítsanak. A tárca hétfői közleménye szerint különösen az éjszakai órákban kerüljék el Párizs és a nagyvárosok peremkerületeit.
"A kezdetben főként a bevándorló közösségek által sűrűn lakott Párizs környéki elővárosokra korlátozódó zavargások fokozatosan több vidéki nagyváros - többek között Lille, Lyon, Marseille, Nantes, Rennes, Rouen, Strasbourg és Toulouse - külvárosi részein is megjelentek" - olvasható a tájékoztatásban. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy Párizs belvárosa változatlanul biztonságos.
A Külügyminisztérium és a párizsi nagykövetség eddig nem kapott olyan bejelentést, hogy az események során magyar állampolgár került volna bajba. A zavargásokkal összefüggésben konkrét segítségkérés mindeddig nem érkezett.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?