Karácsony: ÁFA miatt januárra halasztva

Pénzcentrum
2005. november 7. 10:31

Az idei karácsonyi vásárok a szokásos akciók mellet az áfacsökkentés jegyében telnek majd el. Ez azt is jelenti, hogy az idei karácsonyi forgalom jelentős része nem decemberben, hanem jövőre januárban bonyolódik majd. - írja mai számában a Magyar Hírlap.

 
Az idei karácsonyi vásárok a szokásos akciók mellet az áfacsökkentés jegyében telnek majd el. Ez azt is jelenti, hogy az idei karácsonyi forgalom jelentős része nem decemberben, hanem jövőre januárban bonyolódik majd. – írja mai számában a Magyar Hírlap.
 
Több számítástechnikai cég arra számít, hogy a januártól esedékes áfacsökkentés arra kényszeríti majd a vásárlók nagy részét, hogy egy hónappal elhalasszák a nagy értékű termékek vásárlását.
A 25 százalékról 20 százalékra csökkenő felső áfakulcs például egy közép kategóriás, nettó 250 ezer forintos laptopnál 12500 forintot lehet spórolni.
Persze azért máshogy is lehet készülni az ünnepre. Több cég kedvezményekkel próbálja rávenni a vásárlókat, hogy még az idén nyissák ki a pénztárcájukat. A Média Markt például már novemberben csökkentik az áfát, azaz négy százalékkal olcsóbban kínálják termékeiket. Ez az akció azonban nagyjából csak minden századik árura igaz. Lényegében azonban mindegy, hogy csak néhány portékára vonatkozik az árleszállítás, ezek az akciók leginkább marketingeszközök.
A kisebb cégek a szokásos kedvezményekkel maradnak a karácsonyi rohamban, az áfacsökkentési marketingtaktikát jellemzően a multik alkalmazzák majd, a Média mellett például a TESCO is fontolgatja az áfacsökkentő akciót.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?