Karácsony: ÁFA miatt januárra halasztva

Pénzcentrum
2005. november 7. 10:31

Az idei karácsonyi vásárok a szokásos akciók mellet az áfacsökkentés jegyében telnek majd el. Ez azt is jelenti, hogy az idei karácsonyi forgalom jelentős része nem decemberben, hanem jövőre januárban bonyolódik majd. - írja mai számában a Magyar Hírlap.

 
Az idei karácsonyi vásárok a szokásos akciók mellet az áfacsökkentés jegyében telnek majd el. Ez azt is jelenti, hogy az idei karácsonyi forgalom jelentős része nem decemberben, hanem jövőre januárban bonyolódik majd. – írja mai számában a Magyar Hírlap.
 
Több számítástechnikai cég arra számít, hogy a januártól esedékes áfacsökkentés arra kényszeríti majd a vásárlók nagy részét, hogy egy hónappal elhalasszák a nagy értékű termékek vásárlását.
A 25 százalékról 20 százalékra csökkenő felső áfakulcs például egy közép kategóriás, nettó 250 ezer forintos laptopnál 12500 forintot lehet spórolni.
Persze azért máshogy is lehet készülni az ünnepre. Több cég kedvezményekkel próbálja rávenni a vásárlókat, hogy még az idén nyissák ki a pénztárcájukat. A Média Markt például már novemberben csökkentik az áfát, azaz négy százalékkal olcsóbban kínálják termékeiket. Ez az akció azonban nagyjából csak minden századik árura igaz. Lényegében azonban mindegy, hogy csak néhány portékára vonatkozik az árleszállítás, ezek az akciók leginkább marketingeszközök.
A kisebb cégek a szokásos kedvezményekkel maradnak a karácsonyi rohamban, az áfacsökkentési marketingtaktikát jellemzően a multik alkalmazzák majd, a Média mellett például a TESCO is fontolgatja az áfacsökkentő akciót.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem