1 °C Budapest

Megállapodást kötött az ALCATEL és a SUN

Pénzcentrum
2005. október 28. 14:41

Az Alcatel (Párizs: CGEP.PA és NYSE: ALA) és a Sun Microsystems (Nasdaq: SUNW) ma bejelentette, hogy jelentős együttműködési megállapodást írtak alá.

 
Az Alcatel (Párizs: CGEP.PA és NYSE: ALA) és a Sun Microsystems (Nasdaq: SUNW) ma bejelentette, hogy jelentős együttműködési megállapodást írtak alá.
A partnerség célja az Alcatel által jelenleg kínált, számítógépes eszközökre épülő mobil alaphálózati megoldások költséghatékonyságának további javítása. A partnerségi megállapodás összhangban áll az Alcatel új generációs, informatikai alapú, a távközlési megoldások fejlesztésére irányuló nemzetközi programjával, melyet a cég ez év februárjában tett közzé. Emellett a Sun elkötelezettségét is bizonyítja a távközlési piac és az AdvancedTCA specifikáció iránt.
Az Alcatel piacvezető, új generációs mobilhálózatának (Mobile NGN) híváskiszolgálói  megoldásához a Sun szolgáltatói szintű Netra™ szervereit használja. Az Alcatel 5020 SoftSwitch termék- és szolgáltatáscsoporthoz tartozó híváskiszolgáló Észak-Amerika, Európa és Ázsia kereskedelmi forgalmat bonyolító hálózataiban már jelenleg is számos helyen működik. Mindezek mellett az Alcatel a Sun szolgáltatói szintű szervertechnológiáját az 5020 SoftSwitch megoldás részeként vezetékes hálózatok VoIP-alkalmazásaihoz is használja. A Sun-technológia, továbbá, a távközlési óriás intelligens hálózati szolgáltatásokat támogató nyílt szolgáltatási platformjában (OSP for IN) is megtalálható. Az OSP for IN szolgáltatásokhoz a Sun, a Customer Ready Systems nevű programjának keretében megoldásintegrációs szolgáltatásokat is nyújt.
A megállapodás kutatási-fejlesztési együttműködést is magában foglal, amely a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálók és operációs rendszerek terén szerzett jártasságára, valamint a  Netra AdvancedTCA kártyakivitelű blade platformjára és nyílt szabványú rendszereire alapozva lehetővé kívánja tenni a Sun UltraSPARC™ és AMD Opteron processzorok használatát a távközlési szolgáltatók elvárásainak megfelelően megerősített Solaris™ 10 és Linux operációs rendszereken. A fejlesztői munka kezdetben azokra az Alcatel-megoldásokra irányul, amelyek már most is a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálótechnológiáját és operációs rendszereit alkalmazzák.
Az együttműködés jól beleillik az Alcatel azon tervébe, hogy egy átfogó, informatikai platformokból és köztesszoftverekből álló távközlési keretrendszert alakítson ki, a különböző piaci szegmensek szolgáltatói elvárásainak megfelelően megerősített Solaris vagy Linux operációs rendszerrel, AdvancedTCA pengekiszolgálókkal vagy rackbe építhető szerverekkel. Az év korábbi bejelentésének megfelelően ez a rugalmas és nyílt keretrendszer fokozatosan fog megjelenni az Alcatel alaphálózati megoldásainak teljes választékában, gazdaságos megoldásokhoz juttatva ezáltal a szolgáltatókat.
A több évre szóló megállapodás értelmében a Sun-t kiemelt szerep illeti meg az Alcatel új generációs, informatikára épülő, alaphálózati kommunikációs megoldásainak platformszállítójaként és rendszerintegrátoraként.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem