-2 °C Budapest

Képviselők költségtérítése a neten - ki mennyit kap ?

Pénzcentrum
2005. október 28. 10:45

A házelnök ígérete szerint két héten belül felteszik az Országgyűlés honlapjára a képviselők költségtérítéseit. Szerdán kezdődik a költségvetési javaslat vitája, és újabb egyeztetést tartanak az alkotmánybíró-jelölésről.

A házelnök ígérete szerint két héten belül felteszik az Országgyűlés honlapjára a képviselők költségtérítéseit. Szerdán kezdődik a költségvetési javaslat vitája, és újabb egyeztetést tartanak az alkotmánybíró-jelölésről.
Jövő szerdán kezdődik a 2006. évi költségvetésre vonatkozó javaslat vitája, amelyre három napon keresztül összesen harminc óra áll a képviselők rendelkezésére.
Az ülésnap a szokásoknak megfelelően a kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődik, majd az egyéb felszólalások után hangzik el a jövő évi büdzséről szóló törvényjavaslat expozéja, valamint az Állami Számvevőszék véleménye a költségvetés ellenőrzéséről. A költségvetési előterjesztéshez jövő péntek 17 óráig lehet módosítóindítványokat benyújtani.
Szili Katalin beszámolt arról, hogy szerdán újabb egyeztetést tartanak az alkotmánybíró-jelölésről. A határon túli magyarok bizottsága - miután továbbra sincs egyetértés a két nagy frakció között arról, ki adja a testület elnökét - a házelnök szerint már csak a következő ciklusban állhat fel.
Szili Katalin elmondta: a Fidesz kezdeményezte, "Az MSZP be nem váltott ígéreteiről: hol van az ingyen jogosítvány és az ingyenes utazás?" című vitanapot november 8-án tartják meg.
Tájékoztatása szerint Áder János fideszes frakcióvezető kezdeményezte, hogy az Európai Tanács ülései előtt a parlament kérjen tájékoztatást a kormánytól. Ilyen jellegű kérés legközelebb december közepe előtt lesz esedékes.
A házelnök közölte azt is: a Házbizottság ülésén is felkérte a frakciókat, hogy a parlament tekintélyének megóvása érdekében tagjaik tanúsítsanak önmérsékletet, és tartózkodjanak a minősítő, személyeskedő, megbélyegző megnyilvánulásoktól.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem