32 °C Budapest

Képviselők költségtérítése a neten - ki mennyit kap ?

Pénzcentrum
2005. október 28. 10:45

A házelnök ígérete szerint két héten belül felteszik az Országgyűlés honlapjára a képviselők költségtérítéseit. Szerdán kezdődik a költségvetési javaslat vitája, és újabb egyeztetést tartanak az alkotmánybíró-jelölésről.

A házelnök ígérete szerint két héten belül felteszik az Országgyűlés honlapjára a képviselők költségtérítéseit. Szerdán kezdődik a költségvetési javaslat vitája, és újabb egyeztetést tartanak az alkotmánybíró-jelölésről.
Jövő szerdán kezdődik a 2006. évi költségvetésre vonatkozó javaslat vitája, amelyre három napon keresztül összesen harminc óra áll a képviselők rendelkezésére.
Az ülésnap a szokásoknak megfelelően a kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődik, majd az egyéb felszólalások után hangzik el a jövő évi büdzséről szóló törvényjavaslat expozéja, valamint az Állami Számvevőszék véleménye a költségvetés ellenőrzéséről. A költségvetési előterjesztéshez jövő péntek 17 óráig lehet módosítóindítványokat benyújtani.
Szili Katalin beszámolt arról, hogy szerdán újabb egyeztetést tartanak az alkotmánybíró-jelölésről. A határon túli magyarok bizottsága - miután továbbra sincs egyetértés a két nagy frakció között arról, ki adja a testület elnökét - a házelnök szerint már csak a következő ciklusban állhat fel.
Szili Katalin elmondta: a Fidesz kezdeményezte, "Az MSZP be nem váltott ígéreteiről: hol van az ingyen jogosítvány és az ingyenes utazás?" című vitanapot november 8-án tartják meg.
Tájékoztatása szerint Áder János fideszes frakcióvezető kezdeményezte, hogy az Európai Tanács ülései előtt a parlament kérjen tájékoztatást a kormánytól. Ilyen jellegű kérés legközelebb december közepe előtt lesz esedékes.
A házelnök közölte azt is: a Házbizottság ülésén is felkérte a frakciókat, hogy a parlament tekintélyének megóvása érdekében tagjaik tanúsítsanak önmérsékletet, és tartózkodjanak a minősítő, személyeskedő, megbélyegző megnyilvánulásoktól.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?