Családi vállalkozás nyerte el a HVB Bank Üzleti díját

Pénzcentrum
2005. október 28. 08:22

Egy dinamikusan fejlődő családi vállalkozásnak, a Frucht Melonen Kft.-nek ítélték oda a HVB Bank most első alkalommal meghirdetett, jelentős pénzjutalommal járó Üzleti Díját. A díjjal a HVB Bank a többségi magyar tulajdonban lévő, közép-kelet európai piacon aktív és innovatív vállalkozásokat kívánja támogatni, ily módon is hangsúlyozva a nemzetközi üzleti fejlődés melletti elkötelezettségét a bankcsoport jelentős piacának számító Közép-és Kelet-Európában.

 
 
A zsűri indoklása szerint a Frucht Melonen Kft. eredményes exporttevékenységével, kreatív üzleti megoldásaival példát mutat a többi hazai kis- és középvállalkozás számára. Az értékeléskor fontos szempont volt az is, hogy a cég magyar termékek értékesítésével ért el jelentős sikereket. A díjnyertes családi vállalkozási érdemeit tovább fokozza, hogy egy számos nehézséggel küzdő területen, a mezőgazdasági termékek külpiaci értékesítésében voltak képesek rövid időn belül kimagasló eredményeket elérni. A szakmai zsűri a HVB Bank vezető szakembereiből és olyan elismert gazdasági szakértőkből állt össze, mint a HVB Bank részéről Dr. Doffek Jánosné vezérigazgató-helyettes, a GKI Gazdaságkutató Rt. vezérigazgatója Akar László, és a HVG szakértője Dr. Lipovecz Iván.
A HVB Bank Üzleti Díját elnyerő Frucht Melonen Kft. látványos sikereket ért el a közép-kelet-európai régióba irányuló zöldség-gyümölcs exportjával. Az 5 éve alakult családi vállalkozás fő tevékenysége a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem, árbevételének 95%-a export. Az európai uniós piacon nagy konkurenciával küszködő magyar mezőgazdasági termékek régiós értékesítésében imponáló dinamizmussal növelte évről évre árbevételét – az elmúlt évhez képest 45%-kal. A közép-európai régióban 6 ország piacát hódította meg a vállalkozás a magyar termékekkel (Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Észtország, Litvánia, Lettország). Mindemellett 2004-ben komoly fejlesztési beruházásokat is végrehajtott, többek közt a közelmúltban egy hűtőház építésével járó nagyberuházást valósított meg. Az európai uniós piacon, a kis-és középvállakozások körében a Frucht Melonen fejlődése példaértékű, egy olyan piaci rést sikerült megtalálnia, mely mindenképpen nagy kihívást jelent egy olyan területen, mint a magyar mezőgazdasági export.
A HVB Bank meghatározó gazdasági és pénzpiaci szereplőként elsősorban olyan üzleti díj alapítására törekedett, mely ösztönzőleg hat a hazai vállalkozásokra és a kreatív üzleti megoldások elterjedésére. „Örülünk, ha banki eszközeinkkel olyan vállalatok megalakulását, fejlődését segíthetjük, melyek versenyképesek Európában, és versenyképesek a világban. Az üzleti díj alapításával ezt a racionális törekvést egészítjük ki tehát érzelmi, az értékteremtést elismerő eszközzel.” – hangsúlyozta a díj átadásakor elmondott beszédében Dr. Doffek Jánosné, a HVB Bank Hungary Rt. vezérigazgató-helyettese.

Az Üzleti Díjat a HVB Bank részéről Dr. Doffek Jánosné vezérigazgató-helyettes, valamint Akar László és Dr. Lipovecz Iván adta át a Frucht Melonen Kft. ügyvezető igazgatójának, Péter Lászlónak.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem