24 °C Budapest

Családi vállalkozás nyerte el a HVB Bank Üzleti díját

Pénzcentrum
2005. október 28. 08:22

Egy dinamikusan fejlődő családi vállalkozásnak, a Frucht Melonen Kft.-nek ítélték oda a HVB Bank most első alkalommal meghirdetett, jelentős pénzjutalommal járó Üzleti Díját. A díjjal a HVB Bank a többségi magyar tulajdonban lévő, közép-kelet európai piacon aktív és innovatív vállalkozásokat kívánja támogatni, ily módon is hangsúlyozva a nemzetközi üzleti fejlődés melletti elkötelezettségét a bankcsoport jelentős piacának számító Közép-és Kelet-Európában.

 
 
A zsűri indoklása szerint a Frucht Melonen Kft. eredményes exporttevékenységével, kreatív üzleti megoldásaival példát mutat a többi hazai kis- és középvállalkozás számára. Az értékeléskor fontos szempont volt az is, hogy a cég magyar termékek értékesítésével ért el jelentős sikereket. A díjnyertes családi vállalkozási érdemeit tovább fokozza, hogy egy számos nehézséggel küzdő területen, a mezőgazdasági termékek külpiaci értékesítésében voltak képesek rövid időn belül kimagasló eredményeket elérni. A szakmai zsűri a HVB Bank vezető szakembereiből és olyan elismert gazdasági szakértőkből állt össze, mint a HVB Bank részéről Dr. Doffek Jánosné vezérigazgató-helyettes, a GKI Gazdaságkutató Rt. vezérigazgatója Akar László, és a HVG szakértője Dr. Lipovecz Iván.
A HVB Bank Üzleti Díját elnyerő Frucht Melonen Kft. látványos sikereket ért el a közép-kelet-európai régióba irányuló zöldség-gyümölcs exportjával. Az 5 éve alakult családi vállalkozás fő tevékenysége a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem, árbevételének 95%-a export. Az európai uniós piacon nagy konkurenciával küszködő magyar mezőgazdasági termékek régiós értékesítésében imponáló dinamizmussal növelte évről évre árbevételét – az elmúlt évhez képest 45%-kal. A közép-európai régióban 6 ország piacát hódította meg a vállalkozás a magyar termékekkel (Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Észtország, Litvánia, Lettország). Mindemellett 2004-ben komoly fejlesztési beruházásokat is végrehajtott, többek közt a közelmúltban egy hűtőház építésével járó nagyberuházást valósított meg. Az európai uniós piacon, a kis-és középvállakozások körében a Frucht Melonen fejlődése példaértékű, egy olyan piaci rést sikerült megtalálnia, mely mindenképpen nagy kihívást jelent egy olyan területen, mint a magyar mezőgazdasági export.
A HVB Bank meghatározó gazdasági és pénzpiaci szereplőként elsősorban olyan üzleti díj alapítására törekedett, mely ösztönzőleg hat a hazai vállalkozásokra és a kreatív üzleti megoldások elterjedésére. „Örülünk, ha banki eszközeinkkel olyan vállalatok megalakulását, fejlődését segíthetjük, melyek versenyképesek Európában, és versenyképesek a világban. Az üzleti díj alapításával ezt a racionális törekvést egészítjük ki tehát érzelmi, az értékteremtést elismerő eszközzel.” – hangsúlyozta a díj átadásakor elmondott beszédében Dr. Doffek Jánosné, a HVB Bank Hungary Rt. vezérigazgató-helyettese.

Az Üzleti Díjat a HVB Bank részéről Dr. Doffek Jánosné vezérigazgató-helyettes, valamint Akar László és Dr. Lipovecz Iván adta át a Frucht Melonen Kft. ügyvezető igazgatójának, Péter Lászlónak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?