34 °C Budapest

Új tag a versenytanácsban

Pénzcentrum
2005. október 27. 14:00

A mai napon a Köztársasági Elnök - a Gazdasági Versenyhivatal elnökének javaslatára - versenytanácstaggá nevezte ki Dr. Miskolczi Bodnár Péter jogászt.

 
A mai napon a Köztársasági Elnök – a Gazdasági Versenyhivatal elnökének javaslatára – versenytanácstaggá nevezte ki Dr. Miskolczi Bodnár Péter jogászt.
 
Miskolczi Bodnár Péter az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte diplomáját 1981-ben, majd a Miskolci Egyetemen helyezkedett el oktatóként. Kandidátusi címet 1993-ban szerzett, majd 2001-ben habilitált. Számos tisztséget töltött be a Miskolci Egyetemen, volt nemzetközi ügyekért felelős dékán-helyettes, majd általános és oktatási dékánhelyettes, az Európai Tanulmányi Központ igazgatóhelyettese, a Civilisztikai Tudományok Intézete igazgatója és a posztgraduális képzés és a jogi asszisztens képzés vezetője. Tagja továbbá – többek között – a Miskolci Egyetem Társadalomtudományi Habilitációs Bizottságnak és a Deák Ferenc Doktori Iskola Tanácsának. Európai jogi kutatási és oktatási tevékenysége elismeréseként Jean Monnet professzori címet kapott. 1999-2003 között Széchenyi Professzori Ösztöndíjban részesült.
Miskolczi Bodnár Péter fő kutatási területei közé a polgári jog, társasági jog, versenyjog és a fogyasztóvédelem joga tartozik. Számos itthon és külföldön megjelent könyv, könyvfejezet, cikk és egyéb publikáció szerzője, hazai és nemzetközi szakmai konferenciák rendszeres előadója.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?