33 °C Budapest

Ismét egyszerűsödik a GVOP

Pénzcentrum
2005. október 27. 11:54

Két további újítás bevezetésével kívánják egyszerűsíteni a gvop támogatások megpályázását. - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Két további újítás bevezetésével kívánják egyszerűsíteni a gvop támogatások megpályázását. – írja mai számában a Világgazdaság.
Ezen újítások segítségével is mérsékelni kívánják a gazdasági és versenyképességi operatív program sokat kritizált pályáztatási rendszerének merevségét és lassúságát.
Az egyik ilyen újdonság az elektronikus számlakitöltő rendszer. Ezzel online ellenőrizhető, hogy egy benyújtandó elszámolás megfelel-e minden formai követelménynek. Így kiesik egy olyan hibaforrás, amely nagyon sok pályázati eljárást megakaszt. A másik fejlesztés az elektronikus program-előrehaladási jelentés, amely számottevően felgyorsíthatja a kifizetéseket.
Két másik, már a gyakorlatba átültetett változás még inkább ügyfélbaráttá kívánja tenni a programot. Így a gvop átutalási rendszere már teljesen elektronikus. Ezenfelül az esetleges köztartozásokat már az Egységes monitoring információs rendszer központi adatkezelő ellenőrzi az egyéb állami szerveknél, így a pályázónak már nem kell az igazolások beszerzésével bajlódnia.
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
EZT OLVASTAD MÁR?