-2 °C Budapest

Ismét egyszerűsödik a GVOP

Pénzcentrum
2005. október 27. 11:54

Két további újítás bevezetésével kívánják egyszerűsíteni a gvop támogatások megpályázását. - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Két további újítás bevezetésével kívánják egyszerűsíteni a gvop támogatások megpályázását. – írja mai számában a Világgazdaság.
Ezen újítások segítségével is mérsékelni kívánják a gazdasági és versenyképességi operatív program sokat kritizált pályáztatási rendszerének merevségét és lassúságát.
Az egyik ilyen újdonság az elektronikus számlakitöltő rendszer. Ezzel online ellenőrizhető, hogy egy benyújtandó elszámolás megfelel-e minden formai követelménynek. Így kiesik egy olyan hibaforrás, amely nagyon sok pályázati eljárást megakaszt. A másik fejlesztés az elektronikus program-előrehaladási jelentés, amely számottevően felgyorsíthatja a kifizetéseket.
Két másik, már a gyakorlatba átültetett változás még inkább ügyfélbaráttá kívánja tenni a programot. Így a gvop átutalási rendszere már teljesen elektronikus. Ezenfelül az esetleges köztartozásokat már az Egységes monitoring információs rendszer központi adatkezelő ellenőrzi az egyéb állami szerveknél, így a pályázónak már nem kell az igazolások beszerzésével bajlódnia.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem