28 °C Budapest

Kétszámjegyű növekedés a KPMG-nél

Pénzcentrum
2005. október 26. 10:46

Jelentősen növelte bevételeit a szakmai szolgáltató társaságok globális hálózataként működő KPMG a szeptemberben zárult pénzügyi évben. A KPMG Magyarországon 19%-kal, míg a közép-kelet-európai régióban 23%-kal növelte bevételeit, a KPMG tagvállalatainak összesített bevétele pedig 16 %-kal volt több, mint egy évvel korábban.

 
Jelentősen növelte bevételeit a szakmai szolgáltató társaságok globális hálózataként működő KPMG a szeptemberben zárult pénzügyi évben. A KPMG Magyarországon  19%-kal, míg a közép-kelet-európai régióban 23%-kal növelte bevételeit, a KPMG tagvállalatainak összesített bevétele pedig 16 %-kal volt több, mint egy évvel korábban.
A szeptemberben zárult üzleti évben a magyarországi KPMG bevétele elérte a 9,4 milliárd forintot, ez 19 %-kal több, mint az előző évben.
„Jól teljesített társaságunk minden szolgáltatási területen, azaz a könyvvizsgálat, az adó- és az üzleti tanácsadási területen egyaránt,” hangsúlyozta Robert Stöllinger, a magyarországi KPMG ügyvezető partnere.
Robert Stöllinger elmondta, hogy a növekedés főként a gyorsan bővülő szolgáltató központokkal (shared service centers) kapcsolatos könyvvizsgálati és tanácsadói megbízásoknak, az amerikai Sarbanes-Oxley szabályozáshoz kapcsolódó munkáknak, valamint az uniós tagsággal összefüggő, egyre bővülő üzleti és állami megbízásoknak köszönhető. Jelentősen, 26 %-kal növelte bevételeit a KPMG adótanácsadó részlege is.
A KPMG 16 országot tömörítő közép- és kelet-európai regionális szervezete (KPMG in CEE1) bevételei 23%-kal, csaknem 200 millió euróra nőttek az elmúlt évben.
„Régiónk évek óta a KPMG nemzetközi hálózatának egyik leggyorsabban bővülő térsége. Meggyőződésem, hogy az uniós csatlakozás hatásainak és a folytatódó befektetéseknek köszönhetően ez lesz jellemző a térségre a következő években is,” mondta Richard Ebling, a KPMG regionális irodájának elnöke.
A globális hálózatként működő KPMG-tagvállalatok összesített bevétele 15,65 milliárd dollár volt, 16 %-kal több, mint egy évvel korábban. (A helyi valutákban számolt növekedés 12,8 %-os volt – ezek előzetes eredmények, a pontos adatok jövő januárban, a KPMG éves jelentésével egy időben lesznek nyilvánosak).
Mike Rake, a KPMG International elnöke szerint a kivételesen eredményes év annak köszönhető, hogy a szigorú szabályozási környezetben is sikerült növelni az üzleti aktivitást és a KPMG piaci részesedését.
„Sikerünk titka kiváló szakembergárdánk és irodáink példás együttműködése világszerte. Stratégiánk továbbra is az, hogy a munkatársak és a technológiák, valamint a KPMG nemzetközi hálózatának fejlesztésébe érdemes invesztálni, különösen azokban a régiókban, ahol a gazdaság és az üzleti élet gyorsan fejlődik, azaz Indiában, Kínában, Oroszországban, valamint Latin- és Dél-Amerikában,” hangsúlyozta Mike Rake.
Mike Rake kiemelte, hogy a KPMG japán és franciaországi irodáinak átalakulása mindkét országban megerősítette a KPMG piacvezető pozícióját. Japánban az átalakulás eredményeként olyan új ügyfelek választották a KPMG-t, mint a Honda vagy a Mitsubishi, míg Franciaországban a KPMG helyi irodája (KPMG S.A)  és a Salustro Reydel cég egyesülése növelte jelentősen a KPMG piaci pozícióját.
A KPMG-tagvállalatok az elmúlt fél évben olyan új ügyfeleket nyertek meg, mint a Bank of Nova Scotia, a Sprint Nextel, a Honda, a Carlsberg, a Mitsubishi vagy a német MAN Group.
„A KPMG legfőbb célja, hogy a következő üzleti évben a munkatársak és a technológiák fejlesztésével tovább erősítse nemzetközi hálózatában a szolgáltatások minőségét és konzisztenciáját. Ennek köszönhetjük eddigi sikereinket is, és meggyőződésem, hogy ezáltal lesz eredményes következő üzleti évünk is” – mondta
Mike Rake.
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?