17 °C Budapest

Kétszámjegyű növekedés a KPMG-nél

Pénzcentrum
2005. október 26. 10:46

Jelentősen növelte bevételeit a szakmai szolgáltató társaságok globális hálózataként működő KPMG a szeptemberben zárult pénzügyi évben. A KPMG Magyarországon 19%-kal, míg a közép-kelet-európai régióban 23%-kal növelte bevételeit, a KPMG tagvállalatainak összesített bevétele pedig 16 %-kal volt több, mint egy évvel korábban.

 
Jelentősen növelte bevételeit a szakmai szolgáltató társaságok globális hálózataként működő KPMG a szeptemberben zárult pénzügyi évben. A KPMG Magyarországon  19%-kal, míg a közép-kelet-európai régióban 23%-kal növelte bevételeit, a KPMG tagvállalatainak összesített bevétele pedig 16 %-kal volt több, mint egy évvel korábban.
A szeptemberben zárult üzleti évben a magyarországi KPMG bevétele elérte a 9,4 milliárd forintot, ez 19 %-kal több, mint az előző évben.
„Jól teljesített társaságunk minden szolgáltatási területen, azaz a könyvvizsgálat, az adó- és az üzleti tanácsadási területen egyaránt,” hangsúlyozta Robert Stöllinger, a magyarországi KPMG ügyvezető partnere.
Robert Stöllinger elmondta, hogy a növekedés főként a gyorsan bővülő szolgáltató központokkal (shared service centers) kapcsolatos könyvvizsgálati és tanácsadói megbízásoknak, az amerikai Sarbanes-Oxley szabályozáshoz kapcsolódó munkáknak, valamint az uniós tagsággal összefüggő, egyre bővülő üzleti és állami megbízásoknak köszönhető. Jelentősen, 26 %-kal növelte bevételeit a KPMG adótanácsadó részlege is.
A KPMG 16 országot tömörítő közép- és kelet-európai regionális szervezete (KPMG in CEE1) bevételei 23%-kal, csaknem 200 millió euróra nőttek az elmúlt évben.
„Régiónk évek óta a KPMG nemzetközi hálózatának egyik leggyorsabban bővülő térsége. Meggyőződésem, hogy az uniós csatlakozás hatásainak és a folytatódó befektetéseknek köszönhetően ez lesz jellemző a térségre a következő években is,” mondta Richard Ebling, a KPMG regionális irodájának elnöke.
A globális hálózatként működő KPMG-tagvállalatok összesített bevétele 15,65 milliárd dollár volt, 16 %-kal több, mint egy évvel korábban. (A helyi valutákban számolt növekedés 12,8 %-os volt – ezek előzetes eredmények, a pontos adatok jövő januárban, a KPMG éves jelentésével egy időben lesznek nyilvánosak).
Mike Rake, a KPMG International elnöke szerint a kivételesen eredményes év annak köszönhető, hogy a szigorú szabályozási környezetben is sikerült növelni az üzleti aktivitást és a KPMG piaci részesedését.
„Sikerünk titka kiváló szakembergárdánk és irodáink példás együttműködése világszerte. Stratégiánk továbbra is az, hogy a munkatársak és a technológiák, valamint a KPMG nemzetközi hálózatának fejlesztésébe érdemes invesztálni, különösen azokban a régiókban, ahol a gazdaság és az üzleti élet gyorsan fejlődik, azaz Indiában, Kínában, Oroszországban, valamint Latin- és Dél-Amerikában,” hangsúlyozta Mike Rake.
Mike Rake kiemelte, hogy a KPMG japán és franciaországi irodáinak átalakulása mindkét országban megerősítette a KPMG piacvezető pozícióját. Japánban az átalakulás eredményeként olyan új ügyfelek választották a KPMG-t, mint a Honda vagy a Mitsubishi, míg Franciaországban a KPMG helyi irodája (KPMG S.A)  és a Salustro Reydel cég egyesülése növelte jelentősen a KPMG piaci pozícióját.
A KPMG-tagvállalatok az elmúlt fél évben olyan új ügyfeleket nyertek meg, mint a Bank of Nova Scotia, a Sprint Nextel, a Honda, a Carlsberg, a Mitsubishi vagy a német MAN Group.
„A KPMG legfőbb célja, hogy a következő üzleti évben a munkatársak és a technológiák fejlesztésével tovább erősítse nemzetközi hálózatában a szolgáltatások minőségét és konzisztenciáját. Ennek köszönhetjük eddigi sikereinket is, és meggyőződésem, hogy ezáltal lesz eredményes következő üzleti évünk is” – mondta
Mike Rake.
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem