Jelentősen emelik a rendőrök fizetését

Pénzcentrum
2005. október 26. 08:33

Elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány és a legalább tízéves szolgálati idővel rendelkező rendőrök fizetését emelnék meg jelentősen jövőre.

 
Elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány és a legalább tízéves szolgálati idővel rendelkező rendőrök fizetését emelnék meg jelentősen jövőre.
A jövő évi költségvetésben a kormány szándéka, hogy a rendőrök közbiztonságot javító munkáját egy jelentősebb béremeléssel ismerjék el - jelentette ki Lamperth Mónika a Lamperth Mónika az újpalotai lakótelepi rendőrség megtekintése után tartott sajtótájékoztatót
keddi kormányszóvivői tájékoztatón. A belügyminiszter elmondása szerint elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány bérét emelnék. Emellett szolgálati pótlékkal növelnék érezhetően a fizetését azoknak, akik legalább tíz éve a rendőrség kötelékében dolgoznak.
A költségvetés tervezete szerint a Belügyminisztérium jövőre 340 milliárd forintból gazdálkodhat. Idén ez az összeg a kötelező zárolást figyelembe véve 327 milliárdot tesz ki. A rendőrség támogatását 2005-ben 161 milliárd forintra, 2006-ban 166 milliárdra tervezték. A szervezet azonban ennél többet költhet, hiszen saját bevételei is vannak.
Az ország 3145 települése közül 1401-ben található valamilyen szintű rendőri szervezet. A rendőrség rendszeresített létszáma az elmúlt időben lényegesen nem változott, jelenleg 39 858 fő, míg a tényleges létszám 37 991. Sajtóhírre reagálva Lamperth Mónika elmondta, nincs olyan központi vagy belügyminisztériumi döntés, mely a rendőrök létszámának csökkentéséről szólna.
A kormányzati ciklus alatti bűnügyi statisztikáról a belügyminiszter elmondta: az ismertté vált bűncselekmények száma - a 2004-es év minimális emelkedéstől eltekintve - 2001-től folyamatosan csökken. Az állampolgárok biztonságérzetét jelentősen befolyásoló bűncselekmények esetében (például betöréses lopás, rablás) csökkenő tendencia figyelhető meg, és javultak a nyomozáseredményességi mutatók is.  
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm