Jelentősen emelik a rendőrök fizetését

Pénzcentrum
2005. október 26. 08:33

Elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány és a legalább tízéves szolgálati idővel rendelkező rendőrök fizetését emelnék meg jelentősen jövőre.

 
Elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány és a legalább tízéves szolgálati idővel rendelkező rendőrök fizetését emelnék meg jelentősen jövőre.
A jövő évi költségvetésben a kormány szándéka, hogy a rendőrök közbiztonságot javító munkáját egy jelentősebb béremeléssel ismerjék el - jelentette ki Lamperth Mónika a Lamperth Mónika az újpalotai lakótelepi rendőrség megtekintése után tartott sajtótájékoztatót
keddi kormányszóvivői tájékoztatón. A belügyminiszter elmondása szerint elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány bérét emelnék. Emellett szolgálati pótlékkal növelnék érezhetően a fizetését azoknak, akik legalább tíz éve a rendőrség kötelékében dolgoznak.
A költségvetés tervezete szerint a Belügyminisztérium jövőre 340 milliárd forintból gazdálkodhat. Idén ez az összeg a kötelező zárolást figyelembe véve 327 milliárdot tesz ki. A rendőrség támogatását 2005-ben 161 milliárd forintra, 2006-ban 166 milliárdra tervezték. A szervezet azonban ennél többet költhet, hiszen saját bevételei is vannak.
Az ország 3145 települése közül 1401-ben található valamilyen szintű rendőri szervezet. A rendőrség rendszeresített létszáma az elmúlt időben lényegesen nem változott, jelenleg 39 858 fő, míg a tényleges létszám 37 991. Sajtóhírre reagálva Lamperth Mónika elmondta, nincs olyan központi vagy belügyminisztériumi döntés, mely a rendőrök létszámának csökkentéséről szólna.
A kormányzati ciklus alatti bűnügyi statisztikáról a belügyminiszter elmondta: az ismertté vált bűncselekmények száma - a 2004-es év minimális emelkedéstől eltekintve - 2001-től folyamatosan csökken. Az állampolgárok biztonságérzetét jelentősen befolyásoló bűncselekmények esetében (például betöréses lopás, rablás) csökkenő tendencia figyelhető meg, és javultak a nyomozáseredményességi mutatók is.  
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?