Jelentősen emelik a rendőrök fizetését

Pénzcentrum
2005. október 26. 08:33

Elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány és a legalább tízéves szolgálati idővel rendelkező rendőrök fizetését emelnék meg jelentősen jövőre.

 
Elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány és a legalább tízéves szolgálati idővel rendelkező rendőrök fizetését emelnék meg jelentősen jövőre.
A jövő évi költségvetésben a kormány szándéka, hogy a rendőrök közbiztonságot javító munkáját egy jelentősebb béremeléssel ismerjék el - jelentette ki Lamperth Mónika a Lamperth Mónika az újpalotai lakótelepi rendőrség megtekintése után tartott sajtótájékoztatót
keddi kormányszóvivői tájékoztatón. A belügyminiszter elmondása szerint elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány bérét emelnék. Emellett szolgálati pótlékkal növelnék érezhetően a fizetését azoknak, akik legalább tíz éve a rendőrség kötelékében dolgoznak.
A költségvetés tervezete szerint a Belügyminisztérium jövőre 340 milliárd forintból gazdálkodhat. Idén ez az összeg a kötelező zárolást figyelembe véve 327 milliárdot tesz ki. A rendőrség támogatását 2005-ben 161 milliárd forintra, 2006-ban 166 milliárdra tervezték. A szervezet azonban ennél többet költhet, hiszen saját bevételei is vannak.
Az ország 3145 települése közül 1401-ben található valamilyen szintű rendőri szervezet. A rendőrség rendszeresített létszáma az elmúlt időben lényegesen nem változott, jelenleg 39 858 fő, míg a tényleges létszám 37 991. Sajtóhírre reagálva Lamperth Mónika elmondta, nincs olyan központi vagy belügyminisztériumi döntés, mely a rendőrök létszámának csökkentéséről szólna.
A kormányzati ciklus alatti bűnügyi statisztikáról a belügyminiszter elmondta: az ismertté vált bűncselekmények száma - a 2004-es év minimális emelkedéstől eltekintve - 2001-től folyamatosan csökken. Az állampolgárok biztonságérzetét jelentősen befolyásoló bűncselekmények esetében (például betöréses lopás, rablás) csökkenő tendencia figyelhető meg, és javultak a nyomozáseredményességi mutatók is.  
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem