1 °C Budapest

"Világrekord" itthon - húsz éve kezdődött a Honvéd Kórház felújítása

Pénzcentrum
2005. október 25. 08:37

A Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította a Honvéd Kórház rekonstrukciós pályázatán vesztes cég jogorvoslati kérelmét, ezzel a közel húsz éve megkezdett és több mint tíz éve gyakorlatilag leállt egészségügyi beruházás folytatásának jogi akadályai egyelőre elhárultak.

 
  
A Honvédelmi Minisztérium számára kedvező döntést hozott a Közbeszerzési Döntőbizottság a Honvéd Kórház rekonstrukciójának folytatása ügyében azzal, hogy elutasította a pályázaton vesztes konzorcium jogorvoslati kérelmét - közölte a szaktárca.  
A nyílt közbeszerzési pályázaton két konzorcium indult. A szeptemberi döntés értelmében a kivitelezési munkák nyertese az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő, a Magyar Építő Rt., a HÉROSZ Rt. és a KIPSZER FT Rt. cégekből álló konzorcium, amely bruttó 17,8 milliárd forintért vállalta, hogy 2007. április 30-ig befejezi a munkálatokat.
A szaktárca közleménye szerint a minisztérium érvénytelennek nyilvánította az Európai Építő Rt.-KÉSZ Kft. pályázatát, mivel a konzorcium az ajánlatában nem biztosította a kórház folyamatos működését, ugyanakkor burkolt előleg fizetésére tartott igényt. Ezt a döntést a vesztes fél megtámadta, és egyben kérte a nyertes pályázó ajánlatának érvénytelenítését, valamint a minisztérium mint ajánlatkérő jogsértésének megállapítását. A jogorvoslati kérelmet a Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította.  
Az MH Központi Honvéd Kórház rekonstrukciójára benyújtott ajánlatokat értékelő bírálóbizottság szakszerű és lelkiismeretes előkészítő munkával fogadta el a nyertes pályázó ajánlatát, ezt támasztja alá a Közbeszerzési Döntőbizottság most meghozott döntése is, melynek értelmében a közel húsz éve megkezdett és több mint tíz éve gyakorlatilag leállt egészségügyi beruházás folytatásának jogi akadályai egyelőre elhárultak - zárul a közlemény.  
 
1993-ban állították le a felújítást  
A szaktárca korábban azt közölte: a kórházban a tervek szerint 2006 októberében már megkezdődhet a gyógyítás, 2007 áprilisától pedig a sürgősségi betegellátás. A Honvéd Kórház új szárnyának építését 1993-ban állították le pénzhiány miatt. Az elmúlt évek során több ötlet is felmerült az épület hasznosításával kapcsolatban, például terveztek bevásárlóközpontot és honvédelmi igazgatási központot is a helyére.  
A félkész épület állagmegóvása évente száz-százötvenmillió forintba került. A Magyar Honvédség Központi Honvéd Kórháza egyébként pénteken felvette egykori parancsnoka, Radó György orvos vezérőrnagy nevét.  
(forrás: MTI)
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem