Megérkezett a felmentő sereg - újabb segítség a pályázóknak

Pénzcentrum
2005. október 25. 08:22

A kormány elindította a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön nevű projektet, amelynek keretében négyszáz fővel bővülhetnek az ország hét régiójában működő regionális ügynökségek. Az állásokra a pályázat megjelent, a jelentkezéseket november 15-éig lehet beadni.

 
A kormány elindította a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön nevű projektet, amelynek keretében négyszáz fővel bővülhetnek az ország hét régiójában működő regionális ügynökségek. Az állásokra a pályázat megjelent, a jelentkezéseket november 15-éig lehet beadni.  
Ezentúl "házhoz viszik" a Nemzeti Fejlesztési Tervet: a kormány négyszáz fős tanácsadói hálózattal erősíti meg a regionális fejlesztési ügynökségeket - jelentette be Baráth Etele európai uniós ügyekért felelős tárca nélküli miniszter és Kékes Ferenc, a Területfejlesztési Régiók Egyeztetési Tanácsának elnöke hétfőn.
  
A program elsődleges célja, hogy az abban részt vevő tanácsadók a kistérségekben első kézből nyújtsanak majd információt az aktuális és a 2007-től megnyíló európai uniós pályázati lehetőségekről az önkormányzatoknak, a civil szférának és a vállalkozásoknak - mondta a miniszter. Hangsúlyozta: a tanácsadói hálózat létrehozásával nem az állami bürokráciát növelik, hanem az egyre bővülő decentralizációval a helyi intézményrendszert erősítik a régiókban. Mint mondta, fontos, hogy legyenek olyan szakemberek, akik megfelelő helyi ismerettel rendelkeznek, és jelezni tudják az ottani észrevételeket, igényeket.  
Feladatuk lesz, hogy gördülékenyebbé tegyék a pályázók és az egyes operatív programokat végrehajtó intézmények közötti kapcsolattartást, valamint hogy közvetlenül segítsék a nyertes projektek gazdáit. A tanácsadók mindemellett aktívan részt vesznek majd abban a munkában, amellyel a kistérségek bekapcsolódhatnak az első Nemzeti Fejlesztési Terv végrehajtásába és megalapozásába.  
A program keretében a jövő év végéig kettő milliárd forint állami forrás áll rendelkezésre, 2007 után pedig a hálózat finanszírozása beépül a regionális fejlesztési ügynökségek költségvetésébe. A kiépülő szolgáltatások ingyenesek lesznek.
A regionális fejlesztési ügynökségek országos, nyílt pályázaton választják ki azokat a munkatársakat, akikből felépül ez a tanácsadói hálózat; a jelentkezéseket november 15-éig lehet beadni . A pályázati felhívások a regionális fejlesztési ügynökségek, valamint a PROMEI Modernizációs és Euroatlanti Integrációs Projekt Iroda Kht. honlapján elérhetők.  
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?