Megérkezett a felmentő sereg - újabb segítség a pályázóknak

Pénzcentrum
2005. október 25. 08:22

A kormány elindította a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön nevű projektet, amelynek keretében négyszáz fővel bővülhetnek az ország hét régiójában működő regionális ügynökségek. Az állásokra a pályázat megjelent, a jelentkezéseket november 15-éig lehet beadni.

 
A kormány elindította a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön nevű projektet, amelynek keretében négyszáz fővel bővülhetnek az ország hét régiójában működő regionális ügynökségek. Az állásokra a pályázat megjelent, a jelentkezéseket november 15-éig lehet beadni.  
Ezentúl "házhoz viszik" a Nemzeti Fejlesztési Tervet: a kormány négyszáz fős tanácsadói hálózattal erősíti meg a regionális fejlesztési ügynökségeket - jelentette be Baráth Etele európai uniós ügyekért felelős tárca nélküli miniszter és Kékes Ferenc, a Területfejlesztési Régiók Egyeztetési Tanácsának elnöke hétfőn.
  
A program elsődleges célja, hogy az abban részt vevő tanácsadók a kistérségekben első kézből nyújtsanak majd információt az aktuális és a 2007-től megnyíló európai uniós pályázati lehetőségekről az önkormányzatoknak, a civil szférának és a vállalkozásoknak - mondta a miniszter. Hangsúlyozta: a tanácsadói hálózat létrehozásával nem az állami bürokráciát növelik, hanem az egyre bővülő decentralizációval a helyi intézményrendszert erősítik a régiókban. Mint mondta, fontos, hogy legyenek olyan szakemberek, akik megfelelő helyi ismerettel rendelkeznek, és jelezni tudják az ottani észrevételeket, igényeket.  
Feladatuk lesz, hogy gördülékenyebbé tegyék a pályázók és az egyes operatív programokat végrehajtó intézmények közötti kapcsolattartást, valamint hogy közvetlenül segítsék a nyertes projektek gazdáit. A tanácsadók mindemellett aktívan részt vesznek majd abban a munkában, amellyel a kistérségek bekapcsolódhatnak az első Nemzeti Fejlesztési Terv végrehajtásába és megalapozásába.  
A program keretében a jövő év végéig kettő milliárd forint állami forrás áll rendelkezésre, 2007 után pedig a hálózat finanszírozása beépül a regionális fejlesztési ügynökségek költségvetésébe. A kiépülő szolgáltatások ingyenesek lesznek.
A regionális fejlesztési ügynökségek országos, nyílt pályázaton választják ki azokat a munkatársakat, akikből felépül ez a tanácsadói hálózat; a jelentkezéseket november 15-éig lehet beadni . A pályázati felhívások a regionális fejlesztési ügynökségek, valamint a PROMEI Modernizációs és Euroatlanti Integrációs Projekt Iroda Kht. honlapján elérhetők.  
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem