Megnyitja kapuit a tiszalöki magánbörtön

Pénzcentrum
2005. október 24. 09:05

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága aláírta a szerződést a a Közép-Európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Kft.-vel a tiszalöki börtön felépítéséről és üzemeltetéséről. A cég 15 évig működteti majd a börtönt, ezért évente 1,91 milliárd forintot fizet a BVOP.

 
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága aláírta a szerződést a a Közép-Európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Kft.-vel a tiszalöki börtön felépítéséről és üzemeltetéséről. A cég 15 évig működteti majd a börtönt, ezért évente 1,91 milliárd forintot fizet a BVOP.
A tiszalöki börtön kivitelezésére és működtetésére a Közép-európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Kft.-vel kötött szerződést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP); az intézmény 2007. június 1-jén kezdi meg működését - közölte az Igazságügyi Minisztérium. A csütörtökön aláírt szerződés értelmében a 700 férőhelyes, 280 fős személyzettel működő új büntetés-végrehajtási intézetet 15 évig üzemeltetheti a cég.
Az állami és a magánszektor együttműködésén alapuló, PPP-rendszerben megvalósuló, zöldmezős beruházás befejezését követően csökken majd a magyarországi intézetek zsúfoltsága, ami jelenleg 145 százalékos. Az adatok szerint ma 11 253 férőhelyen 16 321 fogvatartott él. A nyertes befektetőnek a büntetés-végrehajtás évente 1,91 milliárd forint szolgáltatási díjat fizet 15 éven keresztül.
A kormányhatározat szerint az objektum költsége évente - 15 éves futamidővel számolva - 2007. június 1-jétől nem haladhatja meg az 1,91 milliárd forintot. A 28,65 milliárd forintos összeg tartalmazza a vállalkozók számára a tőke megtérülését és az üzemeltetés valamennyi költségét is. Petrétei József szakminiszter korábban elmondta: a szabolcsi helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a tiszalöki önkormányzat térítésmentesen ajánlotta fel az építési telket, illetve az új börtön jól megközelíthető lesz a térségben épülő M3-as autópályán.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem