Megnyitja kapuit a tiszalöki magánbörtön

Pénzcentrum
2005. október 24. 09:05

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága aláírta a szerződést a a Közép-Európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Kft.-vel a tiszalöki börtön felépítéséről és üzemeltetéséről. A cég 15 évig működteti majd a börtönt, ezért évente 1,91 milliárd forintot fizet a BVOP.

 
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága aláírta a szerződést a a Közép-Európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Kft.-vel a tiszalöki börtön felépítéséről és üzemeltetéséről. A cég 15 évig működteti majd a börtönt, ezért évente 1,91 milliárd forintot fizet a BVOP.
A tiszalöki börtön kivitelezésére és működtetésére a Közép-európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Kft.-vel kötött szerződést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP); az intézmény 2007. június 1-jén kezdi meg működését - közölte az Igazságügyi Minisztérium. A csütörtökön aláírt szerződés értelmében a 700 férőhelyes, 280 fős személyzettel működő új büntetés-végrehajtási intézetet 15 évig üzemeltetheti a cég.
Az állami és a magánszektor együttműködésén alapuló, PPP-rendszerben megvalósuló, zöldmezős beruházás befejezését követően csökken majd a magyarországi intézetek zsúfoltsága, ami jelenleg 145 százalékos. Az adatok szerint ma 11 253 férőhelyen 16 321 fogvatartott él. A nyertes befektetőnek a büntetés-végrehajtás évente 1,91 milliárd forint szolgáltatási díjat fizet 15 éven keresztül.
A kormányhatározat szerint az objektum költsége évente - 15 éves futamidővel számolva - 2007. június 1-jétől nem haladhatja meg az 1,91 milliárd forintot. A 28,65 milliárd forintos összeg tartalmazza a vállalkozók számára a tőke megtérülését és az üzemeltetés valamennyi költségét is. Petrétei József szakminiszter korábban elmondta: a szabolcsi helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a tiszalöki önkormányzat térítésmentesen ajánlotta fel az építési telket, illetve az új börtön jól megközelíthető lesz a térségben épülő M3-as autópályán.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm