Megnyitja kapuit a tiszalöki magánbörtön

Pénzcentrum
2005. október 24. 09:05

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága aláírta a szerződést a a Közép-Európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Kft.-vel a tiszalöki börtön felépítéséről és üzemeltetéséről. A cég 15 évig működteti majd a börtönt, ezért évente 1,91 milliárd forintot fizet a BVOP.

 
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága aláírta a szerződést a a Közép-Európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Kft.-vel a tiszalöki börtön felépítéséről és üzemeltetéséről. A cég 15 évig működteti majd a börtönt, ezért évente 1,91 milliárd forintot fizet a BVOP.
A tiszalöki börtön kivitelezésére és működtetésére a Közép-európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Kft.-vel kötött szerződést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP); az intézmény 2007. június 1-jén kezdi meg működését - közölte az Igazságügyi Minisztérium. A csütörtökön aláírt szerződés értelmében a 700 férőhelyes, 280 fős személyzettel működő új büntetés-végrehajtási intézetet 15 évig üzemeltetheti a cég.
Az állami és a magánszektor együttműködésén alapuló, PPP-rendszerben megvalósuló, zöldmezős beruházás befejezését követően csökken majd a magyarországi intézetek zsúfoltsága, ami jelenleg 145 százalékos. Az adatok szerint ma 11 253 férőhelyen 16 321 fogvatartott él. A nyertes befektetőnek a büntetés-végrehajtás évente 1,91 milliárd forint szolgáltatási díjat fizet 15 éven keresztül.
A kormányhatározat szerint az objektum költsége évente - 15 éves futamidővel számolva - 2007. június 1-jétől nem haladhatja meg az 1,91 milliárd forintot. A 28,65 milliárd forintos összeg tartalmazza a vállalkozók számára a tőke megtérülését és az üzemeltetés valamennyi költségét is. Petrétei József szakminiszter korábban elmondta: a szabolcsi helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a tiszalöki önkormányzat térítésmentesen ajánlotta fel az építési telket, illetve az új börtön jól megközelíthető lesz a térségben épülő M3-as autópályán.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08