6 °C Budapest

Véradóverseny - Ne hagyd otthon a TAJ kártyádat

Pénzcentrum
2005. október 21. 12:04

Az eltérő tanévkezdési időpontokra való tekintettel a Magyar Vöröskereszt meghosszabbította a Felsőoktatási Véradóverseny regisztrációs határidejét. Így a vállalkozó kedvű iskolák október 31-ig juttathatják el jelentkezési lapjukat a szervezethez

Az eltérő tanévkezdési időpontokra való tekintettel a Magyar Vöröskereszt meghosszabbította a Felsőoktatási Véradóverseny regisztrációs határidejét. Így a vállalkozó kedvű iskolák október 31-ig juttathatják el jelentkezési lapjukat a szervezethez
Mint ismeretes, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat 2005 nyarán meghirdette a "Fiatalok a véradásért" mozgalmat. Ennek részeként a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával közösen kiírták az "Országos Felsőoktatási Véradóverseny" pályázatot a véradásba bevonásért, a véradó mozgalom megismertetéséért és népszerűsítéséért.
A vetélkedőt a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Ifjúsági Tanácsa kezdeményezte, mivel a Szegedi Tudományegyetemen szervezett véradóverseny évek óta szép eredménnyel zárul.
Az országosra kibővített viadal szeptember 12-én indult és 2006. május 12-ig tart. Az eredményhirdetés június 14-én, a Véradók Világnapján lesz.
A hallgatók minden véradás alkalmával pontot szereznek saját intézményüknek, amelyek a verseny végén összegzésre kerülnek és eldöntik a helyezéseket. A pontszerzés érdekében fontos, hogy minden vért adni szándékozónál legyen személyi igazolvány és TAJ kártya.
Eddig 58 intézmény jelezte részvételi szándékát a véradóversenyen. Több kar már szervezett kiszállásos véradást, így pontot is gyűjtöttek bátor véradóik által.

(forrás:www.edupress.hu)
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?