28 °C Budapest

Véradóverseny - Ne hagyd otthon a TAJ kártyádat

Pénzcentrum
2005. október 21. 12:04

Az eltérő tanévkezdési időpontokra való tekintettel a Magyar Vöröskereszt meghosszabbította a Felsőoktatási Véradóverseny regisztrációs határidejét. Így a vállalkozó kedvű iskolák október 31-ig juttathatják el jelentkezési lapjukat a szervezethez

Az eltérő tanévkezdési időpontokra való tekintettel a Magyar Vöröskereszt meghosszabbította a Felsőoktatási Véradóverseny regisztrációs határidejét. Így a vállalkozó kedvű iskolák október 31-ig juttathatják el jelentkezési lapjukat a szervezethez
Mint ismeretes, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat 2005 nyarán meghirdette a "Fiatalok a véradásért" mozgalmat. Ennek részeként a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával közösen kiírták az "Országos Felsőoktatási Véradóverseny" pályázatot a véradásba bevonásért, a véradó mozgalom megismertetéséért és népszerűsítéséért.
A vetélkedőt a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Ifjúsági Tanácsa kezdeményezte, mivel a Szegedi Tudományegyetemen szervezett véradóverseny évek óta szép eredménnyel zárul.
Az országosra kibővített viadal szeptember 12-én indult és 2006. május 12-ig tart. Az eredményhirdetés június 14-én, a Véradók Világnapján lesz.
A hallgatók minden véradás alkalmával pontot szereznek saját intézményüknek, amelyek a verseny végén összegzésre kerülnek és eldöntik a helyezéseket. A pontszerzés érdekében fontos, hogy minden vért adni szándékozónál legyen személyi igazolvány és TAJ kártya.
Eddig 58 intézmény jelezte részvételi szándékát a véradóversenyen. Több kar már szervezett kiszállásos véradást, így pontot is gyűjtöttek bátor véradóik által.

(forrás:www.edupress.hu)
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem