Az USA is érdeklődik a magyar oltóanyag iránt

Pénzcentrum
2005. október 21. 08:26

Óriási a külföldi érdeklődés a madárinfluenza ellen kifejlesztett magyar oltóanyag iránt, amelyről már szinte biztosra vehető, hogy védettséget nyújt a H5N1-es vírussal szemben. A végleges eredmények péntekre várhatók - közölte csütörtökön Batiz András kormányszóvivő.

 
Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, a Fülöp Szigeteki Köztársaság, Oroszország, Ukrajna és Mongólia is érdeklődik a madárinfluenza ellen kifejlesztett magyar oltóanyag iránt - mondta el Batiz András kormányszóvivő csütörtökön. Az eddigi eredmények alapján a kormány várhatóan pénteken bejelenti, hogy a készítmény védettséget nyújt a H5N1-es vírussal szemben. A madárinfluenza egyelőre csak állatról állatra, vagy állatról emberre terjed. Ha megjelenne egy olyan mutáns változat, amely emberről emberre is átterjedhet, a magyar kutatók az úgynevezett teljes sejtes módszerrel hetek alatt előállítják a megfelelő ellenanyagot.
Magyarország egy hét alatt 500 ezer adag oltóanyagot tud legyártani, hazánkban szükség esetén mindenki ingyen kapja meg a védőoltást. Ha a világjárvány törne ki, az állam egy gyógyszergyártó céggel közösen készíttetné az oltóanyagot, az ebből származó hasznon a cég és az állam megosztozna. A szóvivő hangsúlyozta, hogy külföldi felhasználásra csak azután kerülhetne az oltóanyag, miután legyártották a hazai felhasználásra szükséges mennyiséget. Az oltóanyag egyébként 5-6 dollárba kerül adagonként.
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08