Hogyan köthetünk egymillió eurót érő balesetbiztosítást ?

Pénzcentrum
2005. október 19. 11:10

Az Európai Parlament(EP) az év elején elfogadta az ötödik közlekedési direktívát, amely kiterjeszti a gépjárművek kötelező felelősségbiztosítását a balesetet szenvedett kerékpárosokra és gyalogosokra is. - közölte mai számában a Napi Gazdaság

 
Az Európai Parlament(EP) az év elején elfogadta az ötödik közlekedési direktívát, amely kiterjeszti a gépjárművek kötelező felelősségbiztosítását a balesetet szenvedett kerékpárosokra és gyalogosokra is. – közölte mai számában a Napi Gazdaság
 
Az eddigi szabályozás módosításának célja emellett az is, hogy egyszerűsítse a külföldi biztosítást, például olyan esetekben, mikor a gépkocsi tulajdonosa dolgozni vagy tanulni megy külföldre.
Az is szükségessé tette a kérdés napirendre tűzését, hogy utoljára 1984-ben szabták meg az áldozatok és károk után fizetendő kártérítés összegét, amit most jelentősen felemelnének. Az Európai Bizottság javaslata szerint egymillió euró járna, minden gépjárműbalesetben elhunyt áldozat után, illetve az áldozatok számától függetlenül 5 millió eurós plafonnal, míg az anyagi kárnál a kártérítés felső határa 1 millió euró. Az új szabályozás ötéves átmeneti időszak után lép hatályba.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem