A magyarok fele lecserélné ...

Pénzcentrum
2005. október 19. 15:41

Az Ariston, Extendia névre hallgató nagyméretű termékcsaládjának piacra dobása kapcsán végzett közvélemény-kutatása szerint, a magyarok fele lecserélné hűtőszekrényét az elkövetkezendő egy év során. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyar fogyasztók még mindig leginkább a pénztárcájukat féltik: a megkérdezettek többségének a háztartási gépek fogyasztása az egyik legfontosabb szempont.

Az Ariston, Extendia névre hallgató nagyméretű termékcsaládjának piacra dobása kapcsán végzett közvélemény-kutatása szerint, a magyarok fele lecserélné hűtőszekrényét az elkövetkezendő egy év során. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyar fogyasztók még mindig leginkább a pénztárcájukat féltik: a megkérdezettek többségének a háztartási gépek fogyasztása az egyik legfontosabb szempont.
 
A mai magyar vásárlók nagy része praktikus szemléletű, otthonában mindenekelőtt a kényelmet és funkcionalitást kedveli, a szépséget inkább az autókban keresi, mint háztartási gépekben. A hazai fogyasztók egyáltalán nem tartják fontosnak, például egy mosógép külsejét, sokkal lényegesebb számukra hogy alacsony fogyasztású és korszerű gépeket használjanak.
Ez a kép rajzolódott ki abból a nemzetközi kutatásból, amit a Makno & Consulting készített a háztartási gépeket fémjelző Ariston márka számára. A felmérés célja az volt, hogy más szemszögből is megvizsgáljon néhány érdekes fogalmat és jó pár háztartási készülékekre jellemző tulajdonságot. Az ideális otthonhoz kötődő európai tendenciák, szokások és ízlések tanulmányozása érdekében a megkérdezetteknek össze kellett kötniük a háztartási készülékeket a kényelem, a szépség, az idő, a társadalmi felelősség és az innováció fogalmával. A kutatást a nagyméretű Extendia termékcsalád bevezetése során készítették 11 ország (Olaszország, Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Portugália, Oroszország, Törökország, Magyarország, Románia) 18 és 74 év közötti lakosainak megkérdezésével.
Az összes megkérdezett 76,7 százaléka szerint a háztartási gépek alapvető tulajdonsága a könnyen kezelhetőség, míg a megkérdezettek 46,7 százaléka a fejlett technológia mellett tette le voksát. Érdekes módon, a kelet-európai — jellemzően árérzékenyebb — válaszadók 70 százalékának az alacsony fogyasztás volt döntő fontosságú, a magyarok 40 százaléka szerint a fejlesztések legfontosabb célja a fogyasztás további csökkentése kéne hogy legyen.  Érdekes fejlemény még, hogy a magyar nemzetiségű válaszadók 50 százaléka elégedetett a háztartási gépek külsejével – az összes ország megkérdezettjeinek átlaga ebben a tekintetben csupán 35 százalék, míg a törökök mindössze 5 százaléka mutatkozott elégedettnek a háztartási gépek küllemével. Míg a kényelem fogalmát a magyar válaszadók legnagyobb részben (36,7%) a mosogatógéppel azonosították, az oroszok és románok nagy részének a kényelmet mindig a mosógép jelenti.
Az európai országok zöméhez hasonlóan számunkra is a barátokkal és a családdal töltött idő jelenti a szabadidőt, hiszen a magyar megkérdezettek 63,3 százaléka így gondolta. Ezzel szemben a törökök, a hollandok és az oroszok számára a szabadidő inkább a saját szükségleteikre fordított idővel volt azonos.
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08