A magyarok fele lecserélné ...

Pénzcentrum
2005. október 19. 15:41

Az Ariston, Extendia névre hallgató nagyméretű termékcsaládjának piacra dobása kapcsán végzett közvélemény-kutatása szerint, a magyarok fele lecserélné hűtőszekrényét az elkövetkezendő egy év során. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyar fogyasztók még mindig leginkább a pénztárcájukat féltik: a megkérdezettek többségének a háztartási gépek fogyasztása az egyik legfontosabb szempont.

Az Ariston, Extendia névre hallgató nagyméretű termékcsaládjának piacra dobása kapcsán végzett közvélemény-kutatása szerint, a magyarok fele lecserélné hűtőszekrényét az elkövetkezendő egy év során. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyar fogyasztók még mindig leginkább a pénztárcájukat féltik: a megkérdezettek többségének a háztartási gépek fogyasztása az egyik legfontosabb szempont.
 
A mai magyar vásárlók nagy része praktikus szemléletű, otthonában mindenekelőtt a kényelmet és funkcionalitást kedveli, a szépséget inkább az autókban keresi, mint háztartási gépekben. A hazai fogyasztók egyáltalán nem tartják fontosnak, például egy mosógép külsejét, sokkal lényegesebb számukra hogy alacsony fogyasztású és korszerű gépeket használjanak.
Ez a kép rajzolódott ki abból a nemzetközi kutatásból, amit a Makno & Consulting készített a háztartási gépeket fémjelző Ariston márka számára. A felmérés célja az volt, hogy más szemszögből is megvizsgáljon néhány érdekes fogalmat és jó pár háztartási készülékekre jellemző tulajdonságot. Az ideális otthonhoz kötődő európai tendenciák, szokások és ízlések tanulmányozása érdekében a megkérdezetteknek össze kellett kötniük a háztartási készülékeket a kényelem, a szépség, az idő, a társadalmi felelősség és az innováció fogalmával. A kutatást a nagyméretű Extendia termékcsalád bevezetése során készítették 11 ország (Olaszország, Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Portugália, Oroszország, Törökország, Magyarország, Románia) 18 és 74 év közötti lakosainak megkérdezésével.
Az összes megkérdezett 76,7 százaléka szerint a háztartási gépek alapvető tulajdonsága a könnyen kezelhetőség, míg a megkérdezettek 46,7 százaléka a fejlett technológia mellett tette le voksát. Érdekes módon, a kelet-európai — jellemzően árérzékenyebb — válaszadók 70 százalékának az alacsony fogyasztás volt döntő fontosságú, a magyarok 40 százaléka szerint a fejlesztések legfontosabb célja a fogyasztás további csökkentése kéne hogy legyen.  Érdekes fejlemény még, hogy a magyar nemzetiségű válaszadók 50 százaléka elégedetett a háztartási gépek külsejével – az összes ország megkérdezettjeinek átlaga ebben a tekintetben csupán 35 százalék, míg a törökök mindössze 5 százaléka mutatkozott elégedettnek a háztartási gépek küllemével. Míg a kényelem fogalmát a magyar válaszadók legnagyobb részben (36,7%) a mosogatógéppel azonosították, az oroszok és románok nagy részének a kényelmet mindig a mosógép jelenti.
Az európai országok zöméhez hasonlóan számunkra is a barátokkal és a családdal töltött idő jelenti a szabadidőt, hiszen a magyar megkérdezettek 63,3 százaléka így gondolta. Ezzel szemben a törökök, a hollandok és az oroszok számára a szabadidő inkább a saját szükségleteikre fordított idővel volt azonos.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem