Több pénzt kér Demszky

Pénzcentrum
2005. október 18. 08:18

Az idei kilencvenhez képest jövőre 130 kilométer utat kívánnak felújítani Budapesten, ám a jövő évi költségvetésben az állami támogatásra kevesebb összeget terveztek, mint amennyit a főváros igényelne.

 
Négymilliárd forint a különbség a főváros által útfelújításokra remélt állami forrás és a jövő évi költségvetési javaslatban szereplő, kétmilliárd forintos összeg között - mondta Demszky Gábor főpolgármester azt követően, hogy hétfőn csaknem egyórás megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenccel a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájában.
"Bejelentettem a miniszterelnök úrnak, hogy az ez évi 90 kilométerhez képest jövőre 130, 2007-ben pedig 140 kilométer utat kívánunk felújítani" - közölte Demszky Gábor, hozzátéve: ehhez kérte a kormányfő támogatását. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc biztosította arról, hogy neki is fontos a kormány és a főváros által közösen elkezdett útfelújítási program folytatása, illetve az, hogy Budapesten járható utak legyenek.
A főpolgármester szerint közös érdek, hogy az útfelújítási program megkapja a szükséges kormányzati támogatást. Megjegyezte, hogy Budapest "többet tesz ebbe bele", mint amennyit a kormánytól vár. "A miniszterelnök úr arról biztosított, hogy ő a maga részéről mindent megtesz azért, hogy ezt a támogatást megkapjuk" - fogalmazott a főpolgármester, kiemelve: azt tapasztalja Gyurcsány Ferenc részéről, hogy segíteni akarja a várost, "nagyon jó az együttműködés", ezért biztos abban, hogy találnak megoldást.
Demszky Gábor a tárgyaláson tájékoztatta a kormányfőt a BKV problémáiról, adósságállományáról is. "A mi közös célunk, hogy a BKV működése stabil, kiszámítható legyen, hogy ne legyen szükség a következő években járatritkításra" - mondta a főpolgármester. Hozzátette: ehhez emelt mértékű állami normatív támogatásra és természetesen a fővárosi költségvetés áldozatvállalására is szükség van. Demszky Gábor közlése szerint a BKV-val kapcsolatban további tárgyalások lesznek Veres János pénzügyminiszterrel és KókaJános gazdasági miniszterrel.
A főpolgármester elmondta azt is, hogy röviden szót ejtettek a csepeli szennyvíztisztító ügyéről. Ezzel kapcsolatban kijelentette: nagyon fontos lenne, hogy a szerződéskötés decemberben megtörténjen, és a beruházás elkezdődhessen. Demszky Gábor elmondása szerint az öt ajánlattevőből már csak egy van versenyben.  

(forrás: kormányzati hírportál)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?