Több pénzt kér Demszky

Pénzcentrum
2005. október 18. 08:18

Az idei kilencvenhez képest jövőre 130 kilométer utat kívánnak felújítani Budapesten, ám a jövő évi költségvetésben az állami támogatásra kevesebb összeget terveztek, mint amennyit a főváros igényelne.

 
Négymilliárd forint a különbség a főváros által útfelújításokra remélt állami forrás és a jövő évi költségvetési javaslatban szereplő, kétmilliárd forintos összeg között - mondta Demszky Gábor főpolgármester azt követően, hogy hétfőn csaknem egyórás megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenccel a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájában.
"Bejelentettem a miniszterelnök úrnak, hogy az ez évi 90 kilométerhez képest jövőre 130, 2007-ben pedig 140 kilométer utat kívánunk felújítani" - közölte Demszky Gábor, hozzátéve: ehhez kérte a kormányfő támogatását. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc biztosította arról, hogy neki is fontos a kormány és a főváros által közösen elkezdett útfelújítási program folytatása, illetve az, hogy Budapesten járható utak legyenek.
A főpolgármester szerint közös érdek, hogy az útfelújítási program megkapja a szükséges kormányzati támogatást. Megjegyezte, hogy Budapest "többet tesz ebbe bele", mint amennyit a kormánytól vár. "A miniszterelnök úr arról biztosított, hogy ő a maga részéről mindent megtesz azért, hogy ezt a támogatást megkapjuk" - fogalmazott a főpolgármester, kiemelve: azt tapasztalja Gyurcsány Ferenc részéről, hogy segíteni akarja a várost, "nagyon jó az együttműködés", ezért biztos abban, hogy találnak megoldást.
Demszky Gábor a tárgyaláson tájékoztatta a kormányfőt a BKV problémáiról, adósságállományáról is. "A mi közös célunk, hogy a BKV működése stabil, kiszámítható legyen, hogy ne legyen szükség a következő években járatritkításra" - mondta a főpolgármester. Hozzátette: ehhez emelt mértékű állami normatív támogatásra és természetesen a fővárosi költségvetés áldozatvállalására is szükség van. Demszky Gábor közlése szerint a BKV-val kapcsolatban további tárgyalások lesznek Veres János pénzügyminiszterrel és KókaJános gazdasági miniszterrel.
A főpolgármester elmondta azt is, hogy röviden szót ejtettek a csepeli szennyvíztisztító ügyéről. Ezzel kapcsolatban kijelentette: nagyon fontos lenne, hogy a szerződéskötés decemberben megtörténjen, és a beruházás elkezdődhessen. Demszky Gábor elmondása szerint az öt ajánlattevőből már csak egy van versenyben.  

(forrás: kormányzati hírportál)

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24