14 °C Budapest

Már a Neten vannak a jövő évi kötelező gépjármű-biztosítás díjai !!!

Pénzcentrum
2005. október 18. 13:04

A biztosítási piacon elsőként ma közzétette 2006-os kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáját a Groupama Biztosító Rt. A gyakorlattal ellentétben, miszerint az ügyfeleknek 2-3 hét áll rendelkezésükre az új díjak megismerésére, a Groupama hamarabb nyilvánossá teszi a díjait, így 5-6 hetet biztosít a döntés előkészítésére.

 
A biztosítási piacon elsőként ma közzétette 2006-os kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáját a Groupama Biztosító Rt. A gyakorlattal ellentétben, miszerint az ügyfeleknek 2-3 hét áll rendelkezésükre az új díjak megismerésére, a Groupama hamarabb nyilvánossá teszi a díjait, így 5-6 hetet biztosít a döntés előkészítésére.
A társaság a 2006-os tarifák kiszámolásában is egyedülálló lehetőséget kínál az idei évben: a weboldalán történő regisztrálás után a cég sms-ben tájékoztatja az érdeklődőt a személyre szabott kgfb díjáról. A rendkívül egyedi díjtájékoztató mellett 2 000 000 forint értékű balesetbiztosítást kapnak ajándékba, akik november 1-ig a weben regisztrálnak és december 31-ig a társasággal szerződést kötnek. A regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár, tehát az az ügyfél, vagy leendő ügyfél aki regisztrálja magát a rendszerben egyrészt megtudja a jövőre fizetendő díjait, másrészt pedig egy opciót szerez egy balesetbiztosításra (a biztosítás a 2006-os évre szól). A program a regisztráció során minden megadott adatot ellenőriz és egy felhasználó csak egy sms-t kaphat (ezáltal nem tudjuk lekérni az egész tarifatáblázatot csak a ránk vonatkozó részét) Ez a lekérdezés és a hozzá kapcsolódó balesetbiztosítás akció  november elsejéig tart, azt követően már kikerül a cég honlapjára a teljes tarifatáblázat és egy összehasonlító program is amellyel az ügyfelek a megfelelő paraméterek megadásával összehasonlíthatják a különböző társaságok díjait. Aki a nem rendelkezik internet hozzáféréssel az regisztráltathatja magát a társaság bármelyik értékesítési pontján, az sms-ben kapott regisztrációs számot meg kell őrizni ha élni szeretnénk a balesetbiztosítás lehetőségével. Amennyiben mégis elvesztenénk, akkor a 34 iroda egyikében vagy a call-centeren keresztül segítségünkre lesznek a biztosító munkatársai.
Kormányrendelet (190/2004. (VI.8.) kormányrendelet 18.§) szabályozza, hogy a biztosító társaságok kötelesek a biztosítási feltételeket az érvényben lévő és a következő évi új tarifákat nyilvánosságra hozni október 30-ig (ezt nem igyekeznek is betartani a biztosítók és nem kapkodják el a bejelentést). Az ügyfelek december 1-ig mondhatják fel szerződésüket, és év végéig szerződhetnek új biztosítójukkal. A biztosítás felmondását postán, illetve faxon keresztül teheti meg az ügyfél, tehát ha belekalkuláljuk az ügyintézés idejét, akkor alig 2-3 hetünk marad arra, hogy eldöntsük melyik társasággal szerződünk. Az általános gyakorlattal ellentétben, mely szerint a biztosítók a kötelező határidőt megelőzően a díjakat nem ismertetik, a Groupama most elsőként mutatja be tarifacsomagját. A cég célja ezzel, hogy meghosszabbítsa az ügyfelek számára a tájékozódási és döntési időszakot.
"Társaságunk tapasztalata, hogy a kgfb tarifák október végi közzétételét követően az ügyfeleknek gyakorlatilag 2-3 hetük marad arra, hogy megismerjék a jövő évi díjakat, illetve döntsenek, hogy mely biztosítónál kívánják megkötni kötelező biztosításukat. Ez az időszak nagyon rövid, ezért döntöttünk úgy, hogy ebben az évben mi hosszabb időt adunk ügyfeleinknek a tájékozódásra. Nálunk mától az érdeklődők a weben keresztül hozzájuthatnak személyre szabott díjaikhoz - ellentétben a korábbi gyakorlattal, mely szerint csak október végén ismerhették meg díjaikat - mondta François Maresquier, a Groupama Biztosító Rt. vezérigazgatója.
 
A rendkívüli lehetőség mellett a Groupama ajándékakcióval kívánja motiválni az ez időszakban hozzá forduló ügyfeleket: a kgfb biztosítás mellé most külön szerződés keretében, egy 2 000 000 forint biztosítási összegű balesetbiztosítást ad ajándékba, amely 2006-ra térítésmentesen, közlekedési balesetekből eredő károkra nyújt fedezetet. A már meglévő (hűséges) ügyfelek számára pedig a 2006-os kgfb díjakat úgy állapítja meg, hogy aki 2005. december 31-én a Groupamánál érvényes, és díjjal rendezett kgfb szerződéssel rendelkezik, annak nagyon kedvező díjat ajánl az adott kockázati körben. Az így megállapított díj akár azonos, némely esetben kedvezőbb lehet, mint a 2005. évre vonatkozó díja. A leendő ügyfelek részére a társaság „egy korrekt piaci tarifát” kínál, aminek részleteit még nem kívánták elmondani.
A Groupama Biztosító teljes állománya ez év végére 11,5 milliárd forint körül várható amellyel a nyolcadik helyet foglalják el a hazai társaságok rangsorába. Az egész díjbevétel körülbelül 65 százalékát teszi ki a gépjármű portfolió amely a vezérigazgató elmondása alapján már nyereséget is produkál, a fennmaradó 35 százalék a vagyon, az élet és az egyéb biztosítások között oszlik meg. Jövőre a társaság egy 10-15 százalékos növekedéssel számol, és ennek érdekében dinamikusan kívánja bővíteni értékesítési pontjaik számát.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm