7 °C Budapest

Már a Neten vannak a jövő évi kötelező gépjármű-biztosítás díjai !!!

Pénzcentrum
2005. október 18. 13:04

A biztosítási piacon elsőként ma közzétette 2006-os kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáját a Groupama Biztosító Rt. A gyakorlattal ellentétben, miszerint az ügyfeleknek 2-3 hét áll rendelkezésükre az új díjak megismerésére, a Groupama hamarabb nyilvánossá teszi a díjait, így 5-6 hetet biztosít a döntés előkészítésére.

 
A biztosítási piacon elsőként ma közzétette 2006-os kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáját a Groupama Biztosító Rt. A gyakorlattal ellentétben, miszerint az ügyfeleknek 2-3 hét áll rendelkezésükre az új díjak megismerésére, a Groupama hamarabb nyilvánossá teszi a díjait, így 5-6 hetet biztosít a döntés előkészítésére.
A társaság a 2006-os tarifák kiszámolásában is egyedülálló lehetőséget kínál az idei évben: a weboldalán történő regisztrálás után a cég sms-ben tájékoztatja az érdeklődőt a személyre szabott kgfb díjáról. A rendkívül egyedi díjtájékoztató mellett 2 000 000 forint értékű balesetbiztosítást kapnak ajándékba, akik november 1-ig a weben regisztrálnak és december 31-ig a társasággal szerződést kötnek. A regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár, tehát az az ügyfél, vagy leendő ügyfél aki regisztrálja magát a rendszerben egyrészt megtudja a jövőre fizetendő díjait, másrészt pedig egy opciót szerez egy balesetbiztosításra (a biztosítás a 2006-os évre szól). A program a regisztráció során minden megadott adatot ellenőriz és egy felhasználó csak egy sms-t kaphat (ezáltal nem tudjuk lekérni az egész tarifatáblázatot csak a ránk vonatkozó részét) Ez a lekérdezés és a hozzá kapcsolódó balesetbiztosítás akció  november elsejéig tart, azt követően már kikerül a cég honlapjára a teljes tarifatáblázat és egy összehasonlító program is amellyel az ügyfelek a megfelelő paraméterek megadásával összehasonlíthatják a különböző társaságok díjait. Aki a nem rendelkezik internet hozzáféréssel az regisztráltathatja magát a társaság bármelyik értékesítési pontján, az sms-ben kapott regisztrációs számot meg kell őrizni ha élni szeretnénk a balesetbiztosítás lehetőségével. Amennyiben mégis elvesztenénk, akkor a 34 iroda egyikében vagy a call-centeren keresztül segítségünkre lesznek a biztosító munkatársai.
Kormányrendelet (190/2004. (VI.8.) kormányrendelet 18.§) szabályozza, hogy a biztosító társaságok kötelesek a biztosítási feltételeket az érvényben lévő és a következő évi új tarifákat nyilvánosságra hozni október 30-ig (ezt nem igyekeznek is betartani a biztosítók és nem kapkodják el a bejelentést). Az ügyfelek december 1-ig mondhatják fel szerződésüket, és év végéig szerződhetnek új biztosítójukkal. A biztosítás felmondását postán, illetve faxon keresztül teheti meg az ügyfél, tehát ha belekalkuláljuk az ügyintézés idejét, akkor alig 2-3 hetünk marad arra, hogy eldöntsük melyik társasággal szerződünk. Az általános gyakorlattal ellentétben, mely szerint a biztosítók a kötelező határidőt megelőzően a díjakat nem ismertetik, a Groupama most elsőként mutatja be tarifacsomagját. A cég célja ezzel, hogy meghosszabbítsa az ügyfelek számára a tájékozódási és döntési időszakot.
"Társaságunk tapasztalata, hogy a kgfb tarifák október végi közzétételét követően az ügyfeleknek gyakorlatilag 2-3 hetük marad arra, hogy megismerjék a jövő évi díjakat, illetve döntsenek, hogy mely biztosítónál kívánják megkötni kötelező biztosításukat. Ez az időszak nagyon rövid, ezért döntöttünk úgy, hogy ebben az évben mi hosszabb időt adunk ügyfeleinknek a tájékozódásra. Nálunk mától az érdeklődők a weben keresztül hozzájuthatnak személyre szabott díjaikhoz - ellentétben a korábbi gyakorlattal, mely szerint csak október végén ismerhették meg díjaikat - mondta François Maresquier, a Groupama Biztosító Rt. vezérigazgatója.
 
A rendkívüli lehetőség mellett a Groupama ajándékakcióval kívánja motiválni az ez időszakban hozzá forduló ügyfeleket: a kgfb biztosítás mellé most külön szerződés keretében, egy 2 000 000 forint biztosítási összegű balesetbiztosítást ad ajándékba, amely 2006-ra térítésmentesen, közlekedési balesetekből eredő károkra nyújt fedezetet. A már meglévő (hűséges) ügyfelek számára pedig a 2006-os kgfb díjakat úgy állapítja meg, hogy aki 2005. december 31-én a Groupamánál érvényes, és díjjal rendezett kgfb szerződéssel rendelkezik, annak nagyon kedvező díjat ajánl az adott kockázati körben. Az így megállapított díj akár azonos, némely esetben kedvezőbb lehet, mint a 2005. évre vonatkozó díja. A leendő ügyfelek részére a társaság „egy korrekt piaci tarifát” kínál, aminek részleteit még nem kívánták elmondani.
A Groupama Biztosító teljes állománya ez év végére 11,5 milliárd forint körül várható amellyel a nyolcadik helyet foglalják el a hazai társaságok rangsorába. Az egész díjbevétel körülbelül 65 százalékát teszi ki a gépjármű portfolió amely a vezérigazgató elmondása alapján már nyereséget is produkál, a fennmaradó 35 százalék a vagyon, az élet és az egyéb biztosítások között oszlik meg. Jövőre a társaság egy 10-15 százalékos növekedéssel számol, és ennek érdekében dinamikusan kívánja bővíteni értékesítési pontjaik számát.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem