Forradalmian új módszer a piacon

Pénzcentrum
2005. október 18. 15:39

A TNS Hungary még az idén szeretné bevezetni az úgynevezett T/Audit-ra keresztelt forradalmian új, piacvizsgálati módszerét. A T/Audit a telekommunikációs piaccal kapcsolatban ad pontos információkat. A piacvizsgálati újítás lényege, hogy telefonszámlák alapján dolgozzák fel az adatokat, amivel pontosan meghatározható, hogy egy-egy háztartás vagy üzleti felhasználó mennyit költött telekommunikációs szolgáltatásokra, illetve mikor és mire cserélt telefon vagy internet szolgáltatót.

 
A TNS Hungary még az idén szeretné bevezetni az úgynevezett T/Audit-ra keresztelt forradalmian új, piacvizsgálati módszerét. A T/Audit a telekommunikációs piaccal kapcsolatban ad pontos információkat. A piacvizsgálati újítás lényege, hogy telefonszámlák alapján dolgozzák fel az adatokat, amivel pontosan meghatározható, hogy egy–egy háztartás vagy üzleti felhasználó mennyit költött telekommunikációs szolgáltatásokra, illetve mikor és mire cserélt telefon vagy internet szolgáltatót.
A TNS Hungary legfőbb célja, hogy kutatási megközelítéseinek folyamatos fejlesztésével minél pontosabb piaci információkon alapuló vizsgálatokat, méréseket végezzen. A T/Audit rendszer – amely egy nemzetközi módszer adaptálása – tényleges adatokon nyugvó piacrészesedési vizsgálat.
A lakossági, valamint az üzleti szférában – a telefonszámlák értékelése alapján – folytatott elemzés választ ad arra, hogy a háztartások és az üzleti felhasználók mennyit költöttek el telekommunikációs szolgáltatásokra (mobil telefon, vezetékes telefon, internet). A tényleges költés meghatározás alapján, pontos piaci méreteket lehet meghatározni, aminek ismerete elengedhetetlen a szolgáltatók számára. A T/Audit másik fontos eredménye az elvándorlás, azaz a szolgáltató cserék rögzítése, illetve adott esetben ennek miértjének megválaszolása. 
Duránszkai Gábor a TNS Hungary ügyvezető igazgatója a következőket tette hozzá: „ A külföldi tapasztalatok alapján elmondható, hogy nagy az érdeklődés a különböző telekommunikációs szegmensekből a T/Audit-ra. Csehországban és Szlovákiában, ahol már bevezetésre került ez a rendszer, szinte az összes jelentős szolgáltató felhasználja a vizsgálat eredményeit. A kutatás feltételeit a CAPI –számítógéppel támogatott kérdezés- rendszerünk hazai bevezetése teremtette meg, amely a  legkorszerűbb adatfelvételi technológia hátteret nyújtja a vizsgálathoz. Itthon első körben arra törekszünk, hogy a hazai telekommunikációs szereplők elfogadják a módszer hatékonyságát, hitelességét.  Várakozásaink szerint a  T/Audit eredményeivel, a pontosabb adatok birtokában, a szolgáltatók sokkal kifinomultabb marketing kutatásokkal dolgozhatnak és hatékonyabb tervezéssel mérhetik fel saját  piacuk nagyságát  és értékelhetik az itt lévő  fogyasztók szokásait.„

A TNS tervei szerint az új rendszer a közeljövőben regionális adatbázissá fejlődik és Csehország, valamint Szlovákia és Magyarország után Lengyelország is becsatlakozik a

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem