Közteherbeszedés egyszerűen és hatékonyan- Itt az Online vám-ügyintézés

Pénzcentrum
2005. október 17. 11:10

A HVB Bank olyan új szolgáltatást vezetett be, amely jelentősen megkönnyíti a külkereskedelmet folytató cégek adminisztrációs terheit. A HVB Bank olyan számítógépes hálózatot hozott létre, amelyen keresztül a Vám- és Pénzügyőrség közvetlenül tájékozódhat az ügyfél vám-befizetéseiről. Nincs szükség a korábbi igazolások beszerzésére, a rendszer tehát felgyorsítja az áru kiadását és tovább felesleges, időigényes ügyintézéstől kíméli meg a HVB Bank ügyfeleit

.
A HVB Bank 2005-ben az áruforgalom gyorsítása érdekében olyan új rendszert vezetett be, amely a vámhivatalok számára lehetővé teszi az átutalással, vagy készpénzzel rendezett vámbefizetések internetes, azonnali lekérdezését. Az új rendszer mind a vámhivatalok, mind az ügyfelek számára kedvező és egyben kényelmes megoldás, amely tovább bővíti az HVB Bank vámpénztári szolgáltatásait.
 
A Magyar Államkincstár, a VPOP és a HVB Bank között létrejött szerződés alapján a VPOP a HVB Bank ügyfeleinek a VPOP számláira indított átutalásait, valamint a Bank fiókhálózatában történt vámbefizetéseit gyakorlatilag azonnal biztosítottnak tekinti, így a vámárut haladéktalanul kiadhatja. Az igazolást ezentúl fizikailag (papíron) sem szükséges  bemutatni a vámhivatalokban, mert elegendő a Határozatszám ismerete, amely alapján a vámhivatal végzi el ügyfeleink befizetésének elektronikus lekérdezését a HVB Bank által rendelkezésére bocsátott online rendszerben.
A vámterhek rendezéséhez a HVB Bank ügyfeleinek be sem kell fáradniuk a bankfiókba, hiszen bármilyen, a Bank által üzemeltetett elektronikus csatornán keresztül, akár saját irodájukból elindíthatják a szükséges tranzakciókat. A Bank ezen új szolgáltatását az ügyfeleknek nem kell külön igényelniük, mivel ezt követően minden vámbefizetés megjelenítésre kerül az online rendszerben. A szolgáltatás kialakítása során a HVB Bank arra törekedett, hogy kényelmes, és egyben hatékony megoldást biztosítson ügyfelei részére.
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08