Közteherbeszedés egyszerűen és hatékonyan- Itt az Online vám-ügyintézés

Pénzcentrum
2005. október 17. 11:10

A HVB Bank olyan új szolgáltatást vezetett be, amely jelentősen megkönnyíti a külkereskedelmet folytató cégek adminisztrációs terheit. A HVB Bank olyan számítógépes hálózatot hozott létre, amelyen keresztül a Vám- és Pénzügyőrség közvetlenül tájékozódhat az ügyfél vám-befizetéseiről. Nincs szükség a korábbi igazolások beszerzésére, a rendszer tehát felgyorsítja az áru kiadását és tovább felesleges, időigényes ügyintézéstől kíméli meg a HVB Bank ügyfeleit

.
A HVB Bank 2005-ben az áruforgalom gyorsítása érdekében olyan új rendszert vezetett be, amely a vámhivatalok számára lehetővé teszi az átutalással, vagy készpénzzel rendezett vámbefizetések internetes, azonnali lekérdezését. Az új rendszer mind a vámhivatalok, mind az ügyfelek számára kedvező és egyben kényelmes megoldás, amely tovább bővíti az HVB Bank vámpénztári szolgáltatásait.
 
A Magyar Államkincstár, a VPOP és a HVB Bank között létrejött szerződés alapján a VPOP a HVB Bank ügyfeleinek a VPOP számláira indított átutalásait, valamint a Bank fiókhálózatában történt vámbefizetéseit gyakorlatilag azonnal biztosítottnak tekinti, így a vámárut haladéktalanul kiadhatja. Az igazolást ezentúl fizikailag (papíron) sem szükséges  bemutatni a vámhivatalokban, mert elegendő a Határozatszám ismerete, amely alapján a vámhivatal végzi el ügyfeleink befizetésének elektronikus lekérdezését a HVB Bank által rendelkezésére bocsátott online rendszerben.
A vámterhek rendezéséhez a HVB Bank ügyfeleinek be sem kell fáradniuk a bankfiókba, hiszen bármilyen, a Bank által üzemeltetett elektronikus csatornán keresztül, akár saját irodájukból elindíthatják a szükséges tranzakciókat. A Bank ezen új szolgáltatását az ügyfeleknek nem kell külön igényelniük, mivel ezt követően minden vámbefizetés megjelenítésre kerül az online rendszerben. A szolgáltatás kialakítása során a HVB Bank arra törekedett, hogy kényelmes, és egyben hatékony megoldást biztosítson ügyfelei részére.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?