16 °C Budapest

Közteherbeszedés egyszerűen és hatékonyan- Itt az Online vám-ügyintézés

Pénzcentrum
2005. október 17. 11:10

A HVB Bank olyan új szolgáltatást vezetett be, amely jelentősen megkönnyíti a külkereskedelmet folytató cégek adminisztrációs terheit. A HVB Bank olyan számítógépes hálózatot hozott létre, amelyen keresztül a Vám- és Pénzügyőrség közvetlenül tájékozódhat az ügyfél vám-befizetéseiről. Nincs szükség a korábbi igazolások beszerzésére, a rendszer tehát felgyorsítja az áru kiadását és tovább felesleges, időigényes ügyintézéstől kíméli meg a HVB Bank ügyfeleit

.
A HVB Bank 2005-ben az áruforgalom gyorsítása érdekében olyan új rendszert vezetett be, amely a vámhivatalok számára lehetővé teszi az átutalással, vagy készpénzzel rendezett vámbefizetések internetes, azonnali lekérdezését. Az új rendszer mind a vámhivatalok, mind az ügyfelek számára kedvező és egyben kényelmes megoldás, amely tovább bővíti az HVB Bank vámpénztári szolgáltatásait.
 
A Magyar Államkincstár, a VPOP és a HVB Bank között létrejött szerződés alapján a VPOP a HVB Bank ügyfeleinek a VPOP számláira indított átutalásait, valamint a Bank fiókhálózatában történt vámbefizetéseit gyakorlatilag azonnal biztosítottnak tekinti, így a vámárut haladéktalanul kiadhatja. Az igazolást ezentúl fizikailag (papíron) sem szükséges  bemutatni a vámhivatalokban, mert elegendő a Határozatszám ismerete, amely alapján a vámhivatal végzi el ügyfeleink befizetésének elektronikus lekérdezését a HVB Bank által rendelkezésére bocsátott online rendszerben.
A vámterhek rendezéséhez a HVB Bank ügyfeleinek be sem kell fáradniuk a bankfiókba, hiszen bármilyen, a Bank által üzemeltetett elektronikus csatornán keresztül, akár saját irodájukból elindíthatják a szükséges tranzakciókat. A Bank ezen új szolgáltatását az ügyfeleknek nem kell külön igényelniük, mivel ezt követően minden vámbefizetés megjelenítésre kerül az online rendszerben. A szolgáltatás kialakítása során a HVB Bank arra törekedett, hogy kényelmes, és egyben hatékony megoldást biztosítson ügyfelei részére.
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM