Kikerülhető a kamatadó ?

Pénzcentrum
2005. október 17. 10:33

A Magyar Bankszövetség nem kifogásolja a 10 százalékos kamatadó 2007-ben való bevezetését - közölte mai számában a Napi Gazdaság.

 
A Magyar Bankszövetség nem kifogásolja a 10 százalékos kamatadó 2007-ben való bevezetését – közölte mai számában a Napi Gazdaság.
Az Európai Unió 23 tagországában jelenleg is adóztatják a kamatjövedelmeket. A hazai infláció alacsony szintje és a tervezett adómérték mellett a kamatjövedelmek adóztatása  érdemlegesen nem rontja a nálunk amúgy is igen alacsony megtakarítási hajlandóságot, és nem okoz versenyhátrányt a külföldi bankokkal szemben – áll a szövetség által kiadott állásfoglalásban.
A szervezet fontosnak tartja, hogy a kamatadó és az árfolyamnyereség-adó ne kedvezzen az egyes pénzpiaci vagy tőkepiaci termékeknek. Azonban a lakástakarék-szerződések utáni kamatbevételt kivenné az adó hatálya alól. Ugyanis az öngondoskodás eme formájánál a kamat egy részének az elvonása a lakástakarékokhoz kapcsolódó speciális állami támogatás hatékonyságát rontaná, s felborítaná a lakástakarék-pénztári betétek és hitelek kényes egyensúlyát. Ez esetben ugyanis az állam az egyik kezével adna a másikkal pedig elvenne a lakásra gyűjtőktől.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?