Kikerülhető a kamatadó ?

Pénzcentrum
2005. október 17. 10:33

A Magyar Bankszövetség nem kifogásolja a 10 százalékos kamatadó 2007-ben való bevezetését - közölte mai számában a Napi Gazdaság.

 
A Magyar Bankszövetség nem kifogásolja a 10 százalékos kamatadó 2007-ben való bevezetését – közölte mai számában a Napi Gazdaság.
Az Európai Unió 23 tagországában jelenleg is adóztatják a kamatjövedelmeket. A hazai infláció alacsony szintje és a tervezett adómérték mellett a kamatjövedelmek adóztatása  érdemlegesen nem rontja a nálunk amúgy is igen alacsony megtakarítási hajlandóságot, és nem okoz versenyhátrányt a külföldi bankokkal szemben – áll a szövetség által kiadott állásfoglalásban.
A szervezet fontosnak tartja, hogy a kamatadó és az árfolyamnyereség-adó ne kedvezzen az egyes pénzpiaci vagy tőkepiaci termékeknek. Azonban a lakástakarék-szerződések utáni kamatbevételt kivenné az adó hatálya alól. Ugyanis az öngondoskodás eme formájánál a kamat egy részének az elvonása a lakástakarékokhoz kapcsolódó speciális állami támogatás hatékonyságát rontaná, s felborítaná a lakástakarék-pénztári betétek és hitelek kényes egyensúlyát. Ez esetben ugyanis az állam az egyik kezével adna a másikkal pedig elvenne a lakásra gyűjtőktől.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm