Gyurcsány hadat üzent a szegénységnek

Pénzcentrum
2005. október 17. 11:59

Nemzeti szegénységellenes program kidolgozását jelentette be a miniszterelnök szombaton az Országházban, a szegénységben élők első találkozóján.

 
Nemzeti szegénységellenes program kidolgozását jelentette be a miniszterelnök szombaton az Országházban, a szegénységben élők első találkozóján.
Gyurcsány Ferenc elmondta: Ferge Zsuzsa szociológus a kormány felkérésére elvállalta, hogy a Magyar Szegénységellenes Hálózatra támaszkodva vezeti egy ilyen program kimunkálását, ami nemcsak a következő tíz évről szóló, hosszú távú stratégiát vázolja fel, hanem útmutatást nyújt a következő egy-két évre is.
Azért van szükség gyermekszegénység ellenes programra, hogy a gyermekek érezzék, sorsuk saját tehetségükön múlik, és nem azon, hogy hova és milyen családba születtek – hangsúlyozta a miniszterelnök.
A kormányfő szólt a szociális minimum megfogalmazásának időszerűségéről és nagyobb felelősségvállalásra szólította fel a civil és szakmai szervezeteket. A kormánynak, a szakmai szervezeteknek és minden jóérzésű magyar embernek össze kell kapaszkodnia - fogalmazott  
Hangsúlyozta: mint ahogy a szegénység sem csak a szegénységben élők személyes problémája, a gyógymód kimunkálása is közös felelősség. A szegénység elleni legfontosabb eszköznek az értékes, jól megfizetett munkát jelölte meg, amelynek feltétele a tudás és a szakképzés.
A tanácskozáson felolvasták a rendezvény védnökének, Göncz Árpád volt köztársasági elnöknek a köszöntő sorait, aki egészségügyi okok miatt nem vett részt a konferencián. Az exállamfő sikereket kívánt a Magyar Szegénységellenes Hálózatnak, és kitért arra, hogy minden küzdelem, a szegénység elleni is, összefogást igényel.  
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem