1 °C Budapest

Gyurcsány hadat üzent a szegénységnek

Pénzcentrum
2005. október 17. 11:59

Nemzeti szegénységellenes program kidolgozását jelentette be a miniszterelnök szombaton az Országházban, a szegénységben élők első találkozóján.

 
Nemzeti szegénységellenes program kidolgozását jelentette be a miniszterelnök szombaton az Országházban, a szegénységben élők első találkozóján.
Gyurcsány Ferenc elmondta: Ferge Zsuzsa szociológus a kormány felkérésére elvállalta, hogy a Magyar Szegénységellenes Hálózatra támaszkodva vezeti egy ilyen program kimunkálását, ami nemcsak a következő tíz évről szóló, hosszú távú stratégiát vázolja fel, hanem útmutatást nyújt a következő egy-két évre is.
Azért van szükség gyermekszegénység ellenes programra, hogy a gyermekek érezzék, sorsuk saját tehetségükön múlik, és nem azon, hogy hova és milyen családba születtek – hangsúlyozta a miniszterelnök.
A kormányfő szólt a szociális minimum megfogalmazásának időszerűségéről és nagyobb felelősségvállalásra szólította fel a civil és szakmai szervezeteket. A kormánynak, a szakmai szervezeteknek és minden jóérzésű magyar embernek össze kell kapaszkodnia - fogalmazott  
Hangsúlyozta: mint ahogy a szegénység sem csak a szegénységben élők személyes problémája, a gyógymód kimunkálása is közös felelősség. A szegénység elleni legfontosabb eszköznek az értékes, jól megfizetett munkát jelölte meg, amelynek feltétele a tudás és a szakképzés.
A tanácskozáson felolvasták a rendezvény védnökének, Göncz Árpád volt köztársasági elnöknek a köszöntő sorait, aki egészségügyi okok miatt nem vett részt a konferencián. Az exállamfő sikereket kívánt a Magyar Szegénységellenes Hálózatnak, és kitért arra, hogy minden küzdelem, a szegénység elleni is, összefogást igényel.  
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?