Védőoltás fél áron ! - beindult az influenzabiznisz

Pénzcentrum
2005. október 14. 09:44

Beszálltak az egészségügyi szolgáltatások piacára a nagy szupermarketek és drogérialáncok az Egyesült Államokban. - írja mai számában a Világgazdaság

 
Beszálltak az egészségügyi szolgáltatások piacára a nagy szupermarketek és drogérialáncok az Egyesült Államokban. – írja mai számában a Világgazdaság.
 
Több hipermarket partneri megállapodást kötött különböző vállalatokkal orvosi rendelők üzemeltetéséről áruházaikban. A Wal-Mart üzleteiben például fél áron lehet hepatitisz-vagy influenzaoltáshoz az érdeklődők.
Az USA-ban igencsak mélyre kell nyúlnia a zsebében a betegnek ha felkeresi az orvosát különösen akkor ha nincs biztosítása. Márpedig az amerikaiak 15 százalékának , azaz mintegy 46 millió embernek nincs biztosítása. Éppen ezért a legtöbb amerikai ha csak lehet akkor messziről elkerüli az orvosi rendelő környékét is, és ez a betegségek elhúzódásához vezet.
Ezt a „piaci rést” használják ki az ország kereskedelmi láncai olyan rendelők nyitásával amelyekben fél áron vizsgálják meg a pácienseket. Az olcsó szolgáltatás titka, hogy ezekben a rendelőkben nem jól fizetett orvosokat hanem ápolókat foglalkoztatnak (egy újabb célpont a még itthon maradt Magyar orvosoknak). Így egy-egy vizsgálat ritkán kerül 50 dollárnál többe.
A módszer egyetlen hátránya, hogy az ápolók nem „orvosolhatnak” minden panaszt. Védőoltásokat ugyan adhatnak de például csonttörést vagy szívbetegségeket nem kezelhetnek.
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?