31 °C Budapest

Védőoltás fél áron ! - beindult az influenzabiznisz

Pénzcentrum
2005. október 14. 09:44

Beszálltak az egészségügyi szolgáltatások piacára a nagy szupermarketek és drogérialáncok az Egyesült Államokban. - írja mai számában a Világgazdaság

 
Beszálltak az egészségügyi szolgáltatások piacára a nagy szupermarketek és drogérialáncok az Egyesült Államokban. – írja mai számában a Világgazdaság.
 
Több hipermarket partneri megállapodást kötött különböző vállalatokkal orvosi rendelők üzemeltetéséről áruházaikban. A Wal-Mart üzleteiben például fél áron lehet hepatitisz-vagy influenzaoltáshoz az érdeklődők.
Az USA-ban igencsak mélyre kell nyúlnia a zsebében a betegnek ha felkeresi az orvosát különösen akkor ha nincs biztosítása. Márpedig az amerikaiak 15 százalékának , azaz mintegy 46 millió embernek nincs biztosítása. Éppen ezért a legtöbb amerikai ha csak lehet akkor messziről elkerüli az orvosi rendelő környékét is, és ez a betegségek elhúzódásához vezet.
Ezt a „piaci rést” használják ki az ország kereskedelmi láncai olyan rendelők nyitásával amelyekben fél áron vizsgálják meg a pácienseket. Az olcsó szolgáltatás titka, hogy ezekben a rendelőkben nem jól fizetett orvosokat hanem ápolókat foglalkoztatnak (egy újabb célpont a még itthon maradt Magyar orvosoknak). Így egy-egy vizsgálat ritkán kerül 50 dollárnál többe.
A módszer egyetlen hátránya, hogy az ápolók nem „orvosolhatnak” minden panaszt. Védőoltásokat ugyan adhatnak de például csonttörést vagy szívbetegségeket nem kezelhetnek.
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
EZT OLVASTAD MÁR?