-1 °C Budapest

Védőoltás fél áron ! - beindult az influenzabiznisz

Pénzcentrum
2005. október 14. 09:44

Beszálltak az egészségügyi szolgáltatások piacára a nagy szupermarketek és drogérialáncok az Egyesült Államokban. - írja mai számában a Világgazdaság

 
Beszálltak az egészségügyi szolgáltatások piacára a nagy szupermarketek és drogérialáncok az Egyesült Államokban. – írja mai számában a Világgazdaság.
 
Több hipermarket partneri megállapodást kötött különböző vállalatokkal orvosi rendelők üzemeltetéséről áruházaikban. A Wal-Mart üzleteiben például fél áron lehet hepatitisz-vagy influenzaoltáshoz az érdeklődők.
Az USA-ban igencsak mélyre kell nyúlnia a zsebében a betegnek ha felkeresi az orvosát különösen akkor ha nincs biztosítása. Márpedig az amerikaiak 15 százalékának , azaz mintegy 46 millió embernek nincs biztosítása. Éppen ezért a legtöbb amerikai ha csak lehet akkor messziről elkerüli az orvosi rendelő környékét is, és ez a betegségek elhúzódásához vezet.
Ezt a „piaci rést” használják ki az ország kereskedelmi láncai olyan rendelők nyitásával amelyekben fél áron vizsgálják meg a pácienseket. Az olcsó szolgáltatás titka, hogy ezekben a rendelőkben nem jól fizetett orvosokat hanem ápolókat foglalkoztatnak (egy újabb célpont a még itthon maradt Magyar orvosoknak). Így egy-egy vizsgálat ritkán kerül 50 dollárnál többe.
A módszer egyetlen hátránya, hogy az ápolók nem „orvosolhatnak” minden panaszt. Védőoltásokat ugyan adhatnak de például csonttörést vagy szívbetegségeket nem kezelhetnek.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem