9 °C Budapest

Már látják a folyosó végét

Pénzcentrum
2005. október 14. 09:58

Hiányzó kapocs címmel nemzetközi konferenciát tartottak Budapesten, ahol ajánlást fogadtak el a Közép-Kelet-Európát átszelő észak-déli V. közúti folyosó kialakításának érdekében csütörtökön. A mintegy százhatvan kilométeres útszakasz kialakítását az átjárhatóbb európai közlekedés érdekében szorgalmazzák a találkozó résztvevői.

 
 
Nemzetközi szakmai tárgyalások szükségességét és a legkedvezőbb közúti tengely közös kijelölését, illetve annak magyar szakaszának tovább terveztetését tartják szem előtt a szakemberek. Magyarország területén három olyan észak-déli folyosó is kijelölhető, amely szolgálja az európai érdekeket, illetve illeszkedik az országos közúthálózat fejlesztési elképzeléseihez.
Agócs István, a rendezvényt szervező Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: a konferenciával a függőleges tengelyű közúti útvonal fontosságára akarták felhívni a figyelmet. Ajánlásukban megfogalmazták, hogy ez az útvonal kerüljön be az unió transzeurópai közlekedési hálózatába: a már kijelölt, illetve meglévő útvonalakat kellene összekötni Magyarország és Szlovákia területén.
Kialakításuk nemcsak közlekedési és útépítési kérdés, hanem területfejlesztési is, hiszen részét képeznék a régió jövőképének és a területi kohéziót is szolgálná - hangsúlyozta Szegvári Péter kormányzati tanácsadó. Hozzátette: hamarosan olyan kormányzati, illetve európai uniós döntések születnek, amelyeknél ezt a közös igényt figyelembe lehetne venni. Példaként az október 18-i magyar-szlovák közlekedési miniszterek találkozója hangzott el, ahol ez az ügy is szóba fog kerülni.
Ioannis Gheivelis az Európai Bizottság képviseletében utalt arra, hogy az észak-déli útvonalról minél előbb dönteni kellene, hogy a napirenden lévő 2007-2013. tervezési időszakban számolni lehessen vele.  
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem