Már látják a folyosó végét

Pénzcentrum
2005. október 14. 09:58

Hiányzó kapocs címmel nemzetközi konferenciát tartottak Budapesten, ahol ajánlást fogadtak el a Közép-Kelet-Európát átszelő észak-déli V. közúti folyosó kialakításának érdekében csütörtökön. A mintegy százhatvan kilométeres útszakasz kialakítását az átjárhatóbb európai közlekedés érdekében szorgalmazzák a találkozó résztvevői.

 
 
Nemzetközi szakmai tárgyalások szükségességét és a legkedvezőbb közúti tengely közös kijelölését, illetve annak magyar szakaszának tovább terveztetését tartják szem előtt a szakemberek. Magyarország területén három olyan észak-déli folyosó is kijelölhető, amely szolgálja az európai érdekeket, illetve illeszkedik az országos közúthálózat fejlesztési elképzeléseihez.
Agócs István, a rendezvényt szervező Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: a konferenciával a függőleges tengelyű közúti útvonal fontosságára akarták felhívni a figyelmet. Ajánlásukban megfogalmazták, hogy ez az útvonal kerüljön be az unió transzeurópai közlekedési hálózatába: a már kijelölt, illetve meglévő útvonalakat kellene összekötni Magyarország és Szlovákia területén.
Kialakításuk nemcsak közlekedési és útépítési kérdés, hanem területfejlesztési is, hiszen részét képeznék a régió jövőképének és a területi kohéziót is szolgálná - hangsúlyozta Szegvári Péter kormányzati tanácsadó. Hozzátette: hamarosan olyan kormányzati, illetve európai uniós döntések születnek, amelyeknél ezt a közös igényt figyelembe lehetne venni. Példaként az október 18-i magyar-szlovák közlekedési miniszterek találkozója hangzott el, ahol ez az ügy is szóba fog kerülni.
Ioannis Gheivelis az Európai Bizottság képviseletében utalt arra, hogy az észak-déli útvonalról minél előbb dönteni kellene, hogy a napirenden lévő 2007-2013. tervezési időszakban számolni lehessen vele.  
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem