Már látják a folyosó végét

Pénzcentrum
2005. október 14. 09:58

Hiányzó kapocs címmel nemzetközi konferenciát tartottak Budapesten, ahol ajánlást fogadtak el a Közép-Kelet-Európát átszelő észak-déli V. közúti folyosó kialakításának érdekében csütörtökön. A mintegy százhatvan kilométeres útszakasz kialakítását az átjárhatóbb európai közlekedés érdekében szorgalmazzák a találkozó résztvevői.

 
 
Nemzetközi szakmai tárgyalások szükségességét és a legkedvezőbb közúti tengely közös kijelölését, illetve annak magyar szakaszának tovább terveztetését tartják szem előtt a szakemberek. Magyarország területén három olyan észak-déli folyosó is kijelölhető, amely szolgálja az európai érdekeket, illetve illeszkedik az országos közúthálózat fejlesztési elképzeléseihez.
Agócs István, a rendezvényt szervező Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: a konferenciával a függőleges tengelyű közúti útvonal fontosságára akarták felhívni a figyelmet. Ajánlásukban megfogalmazták, hogy ez az útvonal kerüljön be az unió transzeurópai közlekedési hálózatába: a már kijelölt, illetve meglévő útvonalakat kellene összekötni Magyarország és Szlovákia területén.
Kialakításuk nemcsak közlekedési és útépítési kérdés, hanem területfejlesztési is, hiszen részét képeznék a régió jövőképének és a területi kohéziót is szolgálná - hangsúlyozta Szegvári Péter kormányzati tanácsadó. Hozzátette: hamarosan olyan kormányzati, illetve európai uniós döntések születnek, amelyeknél ezt a közös igényt figyelembe lehetne venni. Példaként az október 18-i magyar-szlovák közlekedési miniszterek találkozója hangzott el, ahol ez az ügy is szóba fog kerülni.
Ioannis Gheivelis az Európai Bizottság képviseletében utalt arra, hogy az észak-déli útvonalról minél előbb dönteni kellene, hogy a napirenden lévő 2007-2013. tervezési időszakban számolni lehessen vele.  
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?