24 °C Budapest

10 százalékos drágulás lehet a piacon ?

Pénzcentrum
2005. október 14. 11:05

November első két hetében előreláthatólag átlagosan 10 százalékkal drágulnak a kenyérféleségek és a péksütemények. - közölte mai számában a Világgazdaság.


November első két hetében előreláthatólag átlagosan 10 százalékkal drágulnak a kenyérféleségek és a péksütemények. – közölte mai számában a Világgazdaság.

A sütőipar ezúttal el tudta fogadtatni árnövelési teveit a kereskedők többségével, akik belátták azt, hogy a hazai vállalkozások a változtatás nélkül reménytelen helyzetbe kerülnének. A cégek idén már két alkalommal próbálkoztak az áremeléssel, sikertelenül. A sütőipari vállalkozások most is 20 százalékos drágulást tartottak volna kielégítőnek, de a mai helyzetben már a 10 százalékos korrekciót is jelentős előrelépésnek értékelik.

A péksütemények átadási ára 1-1,3 forinttal, míg a fehérkenyér ára kilogrammonként 13 forinttal kerülhet majd többe. Ehhez jön majd még hozzá az áfa és a kiskereskedelmi árrés. A napirenden lévő árnövelést közvetlenül a novembertől esedékes 17 százalékos gázdrágulás kényszeríti ki. A mostani korrekciót ugyanakkor a saját pékséggel rendelkező kereskedelmi láncok magatartása fékezheti.

A novemberi áremelés újabb túlélési esélyt adhat a sütőipari vállalkozásoknak, azok akik viszont most sem tudnak árat emelni, továbbra is csődveszélyben maradhatnak.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem