28 °C Budapest

10 százalékos drágulás lehet a piacon ?

Pénzcentrum
2005. október 14. 11:05

November első két hetében előreláthatólag átlagosan 10 százalékkal drágulnak a kenyérféleségek és a péksütemények. - közölte mai számában a Világgazdaság.


November első két hetében előreláthatólag átlagosan 10 százalékkal drágulnak a kenyérféleségek és a péksütemények. – közölte mai számában a Világgazdaság.

A sütőipar ezúttal el tudta fogadtatni árnövelési teveit a kereskedők többségével, akik belátták azt, hogy a hazai vállalkozások a változtatás nélkül reménytelen helyzetbe kerülnének. A cégek idén már két alkalommal próbálkoztak az áremeléssel, sikertelenül. A sütőipari vállalkozások most is 20 százalékos drágulást tartottak volna kielégítőnek, de a mai helyzetben már a 10 százalékos korrekciót is jelentős előrelépésnek értékelik.

A péksütemények átadási ára 1-1,3 forinttal, míg a fehérkenyér ára kilogrammonként 13 forinttal kerülhet majd többe. Ehhez jön majd még hozzá az áfa és a kiskereskedelmi árrés. A napirenden lévő árnövelést közvetlenül a novembertől esedékes 17 százalékos gázdrágulás kényszeríti ki. A mostani korrekciót ugyanakkor a saját pékséggel rendelkező kereskedelmi láncok magatartása fékezheti.

A novemberi áremelés újabb túlélési esélyt adhat a sütőipari vállalkozásoknak, azok akik viszont most sem tudnak árat emelni, továbbra is csődveszélyben maradhatnak.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?