Új stratégia a PSZÁF - nál

Pénzcentrum
2005. október 13. 14:44

Dr. Veres János pénzügyminiszter 2005. október 13-án, csütörtökön részt vett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsának (FT) ülésén. A megbeszélésen Farkas István, az FT elnöke bemutatta a PSZÁF új, 2010-ig szóló stratégiáját, és közösen értékelték a Felügyelet tevékenységét.

 
Dr. Veres János kiemelte: a PSZÁF szakmai színvonala számos területen eléri az Európai Unió felügyeleteinek teljesítményét, gyakorlati tapasztalatai, javaslatai jól hasznosíthatók a jogalkotásnál. A Parlament által jelenleg tárgyalt egységes felügyeleti törvény célja a PSZÁF eljárásainak, módszereinek harmonizálása, az eddigi széttagolt jogszabályrendszer megszüntetése a pénzügyi piacok átláthatóbb működése érdekében.
Az elmúlt egy évben az európai követelményeknek megfelelően megújult a Felügyelet irányítási rendszere – hangsúlyozta Farkas István. A testületi vezetés, a hatáskörök megosztása, a kialakított korszerű eljárások és módszertan révén, az erőforrások jobb kihasználásával a PSZÁF hatékonyabban felügyeli a pénzügyi szektorokat. Az új felügyeleti törvény elfogadásával a pénzügyi szervezetek kétéves átfogó helyszíni vizsgálatait folyamatos, kockázatalapú felügyelés váltja fel, amely nagyobb önállóságot és felelősséget ró a PSZÁF munkatársaira.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?