23 °C Budapest

Új stratégia a PSZÁF - nál

Pénzcentrum
2005. október 13. 14:44

Dr. Veres János pénzügyminiszter 2005. október 13-án, csütörtökön részt vett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsának (FT) ülésén. A megbeszélésen Farkas István, az FT elnöke bemutatta a PSZÁF új, 2010-ig szóló stratégiáját, és közösen értékelték a Felügyelet tevékenységét.

 
Dr. Veres János kiemelte: a PSZÁF szakmai színvonala számos területen eléri az Európai Unió felügyeleteinek teljesítményét, gyakorlati tapasztalatai, javaslatai jól hasznosíthatók a jogalkotásnál. A Parlament által jelenleg tárgyalt egységes felügyeleti törvény célja a PSZÁF eljárásainak, módszereinek harmonizálása, az eddigi széttagolt jogszabályrendszer megszüntetése a pénzügyi piacok átláthatóbb működése érdekében.
Az elmúlt egy évben az európai követelményeknek megfelelően megújult a Felügyelet irányítási rendszere – hangsúlyozta Farkas István. A testületi vezetés, a hatáskörök megosztása, a kialakított korszerű eljárások és módszertan révén, az erőforrások jobb kihasználásával a PSZÁF hatékonyabban felügyeli a pénzügyi szektorokat. Az új felügyeleti törvény elfogadásával a pénzügyi szervezetek kétéves átfogó helyszíni vizsgálatait folyamatos, kockázatalapú felügyelés váltja fel, amely nagyobb önállóságot és felelősséget ró a PSZÁF munkatársaira.
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 28. 10:19
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM