Új stratégia a PSZÁF - nál

Pénzcentrum
2005. október 13. 14:44

Dr. Veres János pénzügyminiszter 2005. október 13-án, csütörtökön részt vett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsának (FT) ülésén. A megbeszélésen Farkas István, az FT elnöke bemutatta a PSZÁF új, 2010-ig szóló stratégiáját, és közösen értékelték a Felügyelet tevékenységét.

 
Dr. Veres János kiemelte: a PSZÁF szakmai színvonala számos területen eléri az Európai Unió felügyeleteinek teljesítményét, gyakorlati tapasztalatai, javaslatai jól hasznosíthatók a jogalkotásnál. A Parlament által jelenleg tárgyalt egységes felügyeleti törvény célja a PSZÁF eljárásainak, módszereinek harmonizálása, az eddigi széttagolt jogszabályrendszer megszüntetése a pénzügyi piacok átláthatóbb működése érdekében.
Az elmúlt egy évben az európai követelményeknek megfelelően megújult a Felügyelet irányítási rendszere – hangsúlyozta Farkas István. A testületi vezetés, a hatáskörök megosztása, a kialakított korszerű eljárások és módszertan révén, az erőforrások jobb kihasználásával a PSZÁF hatékonyabban felügyeli a pénzügyi szektorokat. Az új felügyeleti törvény elfogadásával a pénzügyi szervezetek kétéves átfogó helyszíni vizsgálatait folyamatos, kockázatalapú felügyelés váltja fel, amely nagyobb önállóságot és felelősséget ró a PSZÁF munkatársaira.
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?