Több milliót költünk nyomtatásra

Pénzcentrum
2005. szeptember 19. 08:49

Sok felhasználó kényelmes és szívesebben olvassa az e-mailjeit kinyomtatva, mint a képernyőről. Ez még nem lenne baj, a gond ott kezdődik, hogy a felesleges nyomtatások túl sokba kerülnek a vállalatoknak. - írja az SG.hu hírmagazin

Sok felhasználó kényelmes és szívesebben olvassa az e-mailjeit kinyomtatva, mint a képernyőről. Ez még nem lenne baj, a gond ott kezdődik, hogy a felesleges nyomtatások túl sokba kerülnek a vállalatoknak. – írja az SG.hu hírmagazin
A Lexmark tanulmánya szerint legrosszabbul a német cégek gazdálkodnak. A legtöbb kinyomtatott dokumentumot ugyanis a munkatársak el sem olvassák, így azokat gyakorlatilag értelmetlenül "vésik papírra", csupán a festék és a papír fogy, illetve ezáltal csökken a hasznos munkaidő. Mindez pedig becslések szerint évente 169 millió eurós kárt okoz a német cégeknek. "A felmérésünkből kiderül, hogy Németországban számottevő az értelmetlenül kinyomtatott anyagok aránya, az oldalak hat százalékára feleslegesen költik a festékanyagot és a papírt.
Mindez annyit jelent, hogy emiatt hiába vágnak ki minden esztendőben 500 ezer fát " - áll a Lexmark közleményében. A megkérdezett német alkalmazottak 15 százaléka elismerte, hogy mindent kinyomtatnak, amit az interneten keresztül kapnak, míg a 34 százalékuk bevallotta, hogy akkor is kinyomtatja az összes elektronikus levelét, ha már első ránézésre is tisztában van azzal, hogy ez felesleges lépés lehet. A németekhez képest azonban igazán pazarlónak számítanak az olaszok és az angolok, akik 100-ból 17 oldalt feleslegesen nyomtatnak ki.
A Silicon német internetes híroldal információi szerint hiába fejlett a számítástechnika, az emberi kényelemmel számolni kell. Az emberek egész egyszerűen jobban szeretik, ha egy fontos vagy kevésbé fontos szöveget a kezükben tarthatnak, és nem csak a képernyőn látják azt. A felhasználók erről még akkor sem hajlandóak lemondani, ha ez több százezer fa felesleges és értelmetlen halálát jelenti. Ez mindenesetre elgondolkoztató. A Lexmark végül egy érdekes adatot hozott nyilvánosságra: csak Németországban évente 194 milliárd oldalt nyomtatnak ki az emberek.
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem