Több milliót költünk nyomtatásra

Pénzcentrum
2005. szeptember 19. 08:49

Sok felhasználó kényelmes és szívesebben olvassa az e-mailjeit kinyomtatva, mint a képernyőről. Ez még nem lenne baj, a gond ott kezdődik, hogy a felesleges nyomtatások túl sokba kerülnek a vállalatoknak. - írja az SG.hu hírmagazin

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Sok felhasználó kényelmes és szívesebben olvassa az e-mailjeit kinyomtatva, mint a képernyőről. Ez még nem lenne baj, a gond ott kezdődik, hogy a felesleges nyomtatások túl sokba kerülnek a vállalatoknak. – írja az SG.hu hírmagazin
A Lexmark tanulmánya szerint legrosszabbul a német cégek gazdálkodnak. A legtöbb kinyomtatott dokumentumot ugyanis a munkatársak el sem olvassák, így azokat gyakorlatilag értelmetlenül "vésik papírra", csupán a festék és a papír fogy, illetve ezáltal csökken a hasznos munkaidő. Mindez pedig becslések szerint évente 169 millió eurós kárt okoz a német cégeknek. "A felmérésünkből kiderül, hogy Németországban számottevő az értelmetlenül kinyomtatott anyagok aránya, az oldalak hat százalékára feleslegesen költik a festékanyagot és a papírt.
Mindez annyit jelent, hogy emiatt hiába vágnak ki minden esztendőben 500 ezer fát " - áll a Lexmark közleményében. A megkérdezett német alkalmazottak 15 százaléka elismerte, hogy mindent kinyomtatnak, amit az interneten keresztül kapnak, míg a 34 százalékuk bevallotta, hogy akkor is kinyomtatja az összes elektronikus levelét, ha már első ránézésre is tisztában van azzal, hogy ez felesleges lépés lehet. A németekhez képest azonban igazán pazarlónak számítanak az olaszok és az angolok, akik 100-ból 17 oldalt feleslegesen nyomtatnak ki.
A Silicon német internetes híroldal információi szerint hiába fejlett a számítástechnika, az emberi kényelemmel számolni kell. Az emberek egész egyszerűen jobban szeretik, ha egy fontos vagy kevésbé fontos szöveget a kezükben tarthatnak, és nem csak a képernyőn látják azt. A felhasználók erről még akkor sem hajlandóak lemondani, ha ez több százezer fa felesleges és értelmetlen halálát jelenti. Ez mindenesetre elgondolkoztató. A Lexmark végül egy érdekes adatot hozott nyilvánosságra: csak Németországban évente 194 milliárd oldalt nyomtatnak ki az emberek.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20