13 °C Budapest

Több milliót költünk nyomtatásra

Pénzcentrum
2005. szeptember 19. 08:49

Sok felhasználó kényelmes és szívesebben olvassa az e-mailjeit kinyomtatva, mint a képernyőről. Ez még nem lenne baj, a gond ott kezdődik, hogy a felesleges nyomtatások túl sokba kerülnek a vállalatoknak. - írja az SG.hu hírmagazin

Sok felhasználó kényelmes és szívesebben olvassa az e-mailjeit kinyomtatva, mint a képernyőről. Ez még nem lenne baj, a gond ott kezdődik, hogy a felesleges nyomtatások túl sokba kerülnek a vállalatoknak. – írja az SG.hu hírmagazin
A Lexmark tanulmánya szerint legrosszabbul a német cégek gazdálkodnak. A legtöbb kinyomtatott dokumentumot ugyanis a munkatársak el sem olvassák, így azokat gyakorlatilag értelmetlenül "vésik papírra", csupán a festék és a papír fogy, illetve ezáltal csökken a hasznos munkaidő. Mindez pedig becslések szerint évente 169 millió eurós kárt okoz a német cégeknek. "A felmérésünkből kiderül, hogy Németországban számottevő az értelmetlenül kinyomtatott anyagok aránya, az oldalak hat százalékára feleslegesen költik a festékanyagot és a papírt.
Mindez annyit jelent, hogy emiatt hiába vágnak ki minden esztendőben 500 ezer fát " - áll a Lexmark közleményében. A megkérdezett német alkalmazottak 15 százaléka elismerte, hogy mindent kinyomtatnak, amit az interneten keresztül kapnak, míg a 34 százalékuk bevallotta, hogy akkor is kinyomtatja az összes elektronikus levelét, ha már első ránézésre is tisztában van azzal, hogy ez felesleges lépés lehet. A németekhez képest azonban igazán pazarlónak számítanak az olaszok és az angolok, akik 100-ból 17 oldalt feleslegesen nyomtatnak ki.
A Silicon német internetes híroldal információi szerint hiába fejlett a számítástechnika, az emberi kényelemmel számolni kell. Az emberek egész egyszerűen jobban szeretik, ha egy fontos vagy kevésbé fontos szöveget a kezükben tarthatnak, és nem csak a képernyőn látják azt. A felhasználók erről még akkor sem hajlandóak lemondani, ha ez több százezer fa felesleges és értelmetlen halálát jelenti. Ez mindenesetre elgondolkoztató. A Lexmark végül egy érdekes adatot hozott nyilvánosságra: csak Németországban évente 194 milliárd oldalt nyomtatnak ki az emberek.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem