Seagate-Mirra fúzió

Pénzcentrum
2005. szeptember 19. 08:55

Az üzlet pénzügyi részleteit egyik fél nem árulta el. A szervergyártó Mirra teljes egészében a Seagate tulajdonába került - derült ki a Seagate sajtóközleményéből.

 
Az üzlet pénzügyi részleteit egyik fél nem árulta el. A szervergyártó Mirra teljes egészében a Seagate tulajdonába került - derült ki a Seagate sajtóközleményéből.
Tom Shea, a Mirra vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy cége mind a 34 dolgozója várhatóan az állásában marad. A Mirra jelenleg olyan szerverek előállításával foglalkozik, amelyek folyamatosan és automatikusan készítenek másolatokat különböző eszközökön található fájlokról. A csomaghoz járó szoftver és az ingyenes szolgáltatás segítségével biztonságban lesznek az adatok és mindössze egyetlen internetes böngészővel elérhetővé válnak.
A két cég eddig sem volt ismeretlen egymás számára. Brian Dexhaimer, a Seagate vezérigazgatója szerint a Mirra termékei a Seagate tárolóira épültek. A Mirra 800 dollár értékű (körülbelül 160 ezer forint) személyes szervere mintegy 400 GB-nyi adatot képes lementeni több különböző számítógépről. Shea örömmel fogadta a fúziót és a ZDNet-nek elmondta, hogy rengeteg fontos dolog szerepelt terveikben, ám eddig a fejlesztések lassan haladtak. Eközben kiskereskedő partnereikkel - többek között a Best Buy, az Amazon.com, a CompUSA.com vagy a Dell.com - dolgoztak. A volt cégvezető úgy gondolja ez a jövőben másként lesz
.
Dexheimer a felvásárlást a Seagate biztonsági tárolóinak "logikus kiszélesítéseként" fogta fel, amely eddig kimerült a PC-re USB porton vagy Firwire kábelen keresztül csatlakozó eszközökben. A cég vezetői még júniusban nyilatkoztak arról, hogy a merevlemez-óriás 2008-ban digitális televíziókhoz illetve mobiltelefonokhoz kíván fejleszteni winchestereket
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem