33 °C Budapest

Seagate-Mirra fúzió

Pénzcentrum
2005. szeptember 19. 08:55

Az üzlet pénzügyi részleteit egyik fél nem árulta el. A szervergyártó Mirra teljes egészében a Seagate tulajdonába került - derült ki a Seagate sajtóközleményéből.

 
Az üzlet pénzügyi részleteit egyik fél nem árulta el. A szervergyártó Mirra teljes egészében a Seagate tulajdonába került - derült ki a Seagate sajtóközleményéből.
Tom Shea, a Mirra vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy cége mind a 34 dolgozója várhatóan az állásában marad. A Mirra jelenleg olyan szerverek előállításával foglalkozik, amelyek folyamatosan és automatikusan készítenek másolatokat különböző eszközökön található fájlokról. A csomaghoz járó szoftver és az ingyenes szolgáltatás segítségével biztonságban lesznek az adatok és mindössze egyetlen internetes böngészővel elérhetővé válnak.
A két cég eddig sem volt ismeretlen egymás számára. Brian Dexhaimer, a Seagate vezérigazgatója szerint a Mirra termékei a Seagate tárolóira épültek. A Mirra 800 dollár értékű (körülbelül 160 ezer forint) személyes szervere mintegy 400 GB-nyi adatot képes lementeni több különböző számítógépről. Shea örömmel fogadta a fúziót és a ZDNet-nek elmondta, hogy rengeteg fontos dolog szerepelt terveikben, ám eddig a fejlesztések lassan haladtak. Eközben kiskereskedő partnereikkel - többek között a Best Buy, az Amazon.com, a CompUSA.com vagy a Dell.com - dolgoztak. A volt cégvezető úgy gondolja ez a jövőben másként lesz
.
Dexheimer a felvásárlást a Seagate biztonsági tárolóinak "logikus kiszélesítéseként" fogta fel, amely eddig kimerült a PC-re USB porton vagy Firwire kábelen keresztül csatlakozó eszközökben. A cég vezetői még júniusban nyilatkoztak arról, hogy a merevlemez-óriás 2008-ban digitális televíziókhoz illetve mobiltelefonokhoz kíván fejleszteni winchestereket
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?