Melléfogott az iPod Nano - val az Apple

Pénzcentrum
2005. szeptember 15. 09:54

Az Apple hihetetlenül kicsi zenelejátszója az eladásokban is hű maradt méretéhez, hiszen az első heti eladások jóval alulmúlták a számításokat. Az Apple Insider tudomása szerint mindössze a kezdő készletek negyede fogyott el a hivatalos Apple boltokban. - közölte az SG.hu Hírmagazin

 
Az Apple hihetetlenül kicsi zenelejátszója az eladásokban is hű maradt méretéhez, hiszen az első heti eladások jóval alulmúlták a számításokat. Az Apple Insider tudomása szerint mindössze a kezdő készletek negyede fogyott el a hivatalos Apple boltokban. – közölte az SG.hu Hírmagazin
Kaliforniában tucatnyi Apple Store rendelt több, mint 1400 darab iPod Nano-t, de szombatig csupán csak néhány száz darab fogyott boltonként. Ez komoly meglepetés, főként annak ellenére, hogy az elemzők és a média is pozitívan állt hozzá a kis eszközhöz.
Az elemzők szerint a számos vizsgált Apple Store-ban csupán 200-500 darabot adtak el a kezdeti 1800-2500 darabos készletekből. Ráadásul bebizonyosodtak a korábbi feltételezések, hogy a fehér modellek szinte egyáltalán nem fogynak, a fekete dizájn eladásai jóval fölülmúlják a másikét. A legtöbb esetben a feketéből ötször annyit adnak el, de vannak helyek, ahol a különbség akár nyolcszoros is lehet. A probléma abból adódik, hogy ez éppen ellentétes az Apple elképzeléseivel, hiszen a gyártásnál minden ötödik fehér mellé készült egy fekete.
Az amerikai piacokon még a méretek között sem egyenletes a fogyás, mert szinte csak a 4Gb-os modelleket veszik, így a legnépszerűbb variáció (4Gb-os fekete) hiánycikké is vált néhány helyen. Szakértői vélemények szerint az Applenek a siker érdekében mindenképp át kell gondolnia a koncepciót és komoly változtatásokat kell eszközölnie az eladási stratégiákban. Ennek egyik biztos eszköze lehet, hogy a Nano árát egységesen, világszinten 50 dollárral csökkentenék, és az így kialakuló 150 és 200 dolláros szint már jóval csábítóbban hathat.
Az viszont biztos, hogy fehér festékből fog maradni az iPod gyárakban, ami akár az egységes Apple dizájn csődje is lehet.
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?