12 °C Budapest

Stratégiai szövetséget kötött a Fujitsu Siemens Computers és az Egenera

Pénzcentrum
2005. szeptember 14. 12:10

Európa vezető IT-szállítója, a Fujitsu Siemens Computers ma bejelentette, hogy a Dinamikus Adatközpont (Dynamic Data Center, DDC) rugalmasságának és gazdaságosságának javítása érdekében kizárólagos stratégiai OEM-szövetséget kötött az Egenera Inc. vállalattal. A megállapodás aláírásakor hatályba lépő, 240 millió euró (300 millió dollár) értékű, kizárólagos stratégiai szövetség mintegy 3 évre szól, és az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióra nézve érvényes.

 
Európa vezető IT-szállítója, a Fujitsu Siemens Computers ma bejelentette, hogy a Dinamikus Adatközpont (Dynamic Data Center, DDC) rugalmasságának és gazdaságosságának javítása érdekében kizárólagos stratégiai OEM-szövetséget kötött az Egenera Inc. vállalattal. A megállapodás aláírásakor hatályba lépő, 240 millió euró (300 millió dollár) értékű, kizárólagos stratégiai szövetség mintegy 3 évre szól, és az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióra nézve érvényes.
Ebben a térségben a Fujitsu Siemens Computers lesz a PRIMERGY BladeFrame megoldás kizárólagos szállítója, és e minőségében 2005 utolsó naptári negyedévében kezdi meg a termék szállítását Németország, Olaszország, Svájc, Belgium és az Egyesült Királyság területén. Az EMEA-régió többi országában a PRIMERGY BladeFrame 2006 első naptári negyedévétől lesz kapható. A megállapodás emellett közös kutatás-fejlesztésre és tesztelésre is kiterjed, továbbá helyet biztosít a Fujitsu Siemens Computers számára az Egenera technológiai tanácsadó testületében.
A PRIMERGY BladeFrame forgalmazásával a Fujitsu Siemens Computers újabb módszert kínál ügyfeleinek a Dinamikus Adatközpont kiépítésére. A piaci lehetőségek kiaknázásához szükséges reagálókészség megteremtését szolgáló Dinamikus Adatközpont segítségével az informatikai vezetők gyorsabb megtérülést és pontosabb költséggazdálkodást biztosító infrastruktúrát hozhatnak létre, valamint nagyobb rugalmasságot, alkalmazásteljesítményt és hatékonyabb erőforrás-kihasználtságot érhetnek el.
Az EMEA-régióban a Fujitsu Siemens Computers lesz a PRIMERGY BladeFrame kizárólagos szállítója. 2005 utolsó negyedévétől kezdve két különböző változatban fogja kínálni a rendszert. A PRIMERGY BladeFrame BF 400 max. 96 db x86-os szerverprocesszort tartalmaz, és Linux® vagy Microsoft® Windows operációs rendszerrel működik. A rendszer egy 24 feldolgozó blade befogadására alkalmas házból, redundáns központi vezérlőkből, redundáns integrált switchekből, redundáns nagy sebességű csatlakozókból (HSI), valamint a PAN Manager szoftverből áll. Az alapszintű PRIMERGY BladeFrame BF 200 modell maximum 6 feldolgozó blade-et foglal magában.
A Fujitsu Siemens Computers
 
Az Európa vezető IT-szállítójaként ismert Fujitsu Siemens Computers az új generációs mobil és üzletileg kritikus (business-critical) számítástechnikai termékek, szolgáltatások és megoldások fejlesztését állítja stratégiája középpontjába. Kivételesen sokrétű portfóliója a kéziszámítógépektől az asztali gépeken át a nagyvállalati kategóriájú IT-infrastruktúra megoldásokig terjed. A Fujitsu Siemens Computers az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régió valamennyi fontos piacán stabil jelenléttel rendelkezik. Részvénytulajdonosai, a Fujitsu Limited és a Siemens AG erősségeit, innovációs hagyományait és globális jelenlétét kamatoztatva a kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint az egyéni felhasználók szükségleteit is képes kielégíteni.
 
Az Egenera Inc.
 
Az Egenera az adatközpontok működését és infrastruktúráját egyszerűsítő számítástechnikai megoldások vezető globális szállítója. Az Egenera BladeFrame termékcsalád olyan innovatív szerverarchitektúrával egyszerűsíti az adatközpontos környezetet, amely mérsékli a működés bonyolultságát és lehetővé teszi az informatika számára az üzleti követelmények gyors követését. Világszerte számos piacvezető nagyvállalat használja az Egenera BladeFrame rendszert fontosabb alkalmazásai futtatására, erőforrás-kihasználtsága javítására, alkalmazásai gyorsabb bevezetésére és teljes rendszerköltsége (TCO) csökkentésére. A Massachusetts állambeli Marlboróból irányított Egenera a világ több országában rendelkezik irodákkal.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem