Stratégiai szövetséget kötött a Fujitsu Siemens Computers és az Egenera

Pénzcentrum
2005. szeptember 14. 12:10

Európa vezető IT-szállítója, a Fujitsu Siemens Computers ma bejelentette, hogy a Dinamikus Adatközpont (Dynamic Data Center, DDC) rugalmasságának és gazdaságosságának javítása érdekében kizárólagos stratégiai OEM-szövetséget kötött az Egenera Inc. vállalattal. A megállapodás aláírásakor hatályba lépő, 240 millió euró (300 millió dollár) értékű, kizárólagos stratégiai szövetség mintegy 3 évre szól, és az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióra nézve érvényes.

 
Európa vezető IT-szállítója, a Fujitsu Siemens Computers ma bejelentette, hogy a Dinamikus Adatközpont (Dynamic Data Center, DDC) rugalmasságának és gazdaságosságának javítása érdekében kizárólagos stratégiai OEM-szövetséget kötött az Egenera Inc. vállalattal. A megállapodás aláírásakor hatályba lépő, 240 millió euró (300 millió dollár) értékű, kizárólagos stratégiai szövetség mintegy 3 évre szól, és az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióra nézve érvényes.
Ebben a térségben a Fujitsu Siemens Computers lesz a PRIMERGY BladeFrame megoldás kizárólagos szállítója, és e minőségében 2005 utolsó naptári negyedévében kezdi meg a termék szállítását Németország, Olaszország, Svájc, Belgium és az Egyesült Királyság területén. Az EMEA-régió többi országában a PRIMERGY BladeFrame 2006 első naptári negyedévétől lesz kapható. A megállapodás emellett közös kutatás-fejlesztésre és tesztelésre is kiterjed, továbbá helyet biztosít a Fujitsu Siemens Computers számára az Egenera technológiai tanácsadó testületében.
A PRIMERGY BladeFrame forgalmazásával a Fujitsu Siemens Computers újabb módszert kínál ügyfeleinek a Dinamikus Adatközpont kiépítésére. A piaci lehetőségek kiaknázásához szükséges reagálókészség megteremtését szolgáló Dinamikus Adatközpont segítségével az informatikai vezetők gyorsabb megtérülést és pontosabb költséggazdálkodást biztosító infrastruktúrát hozhatnak létre, valamint nagyobb rugalmasságot, alkalmazásteljesítményt és hatékonyabb erőforrás-kihasználtságot érhetnek el.
Az EMEA-régióban a Fujitsu Siemens Computers lesz a PRIMERGY BladeFrame kizárólagos szállítója. 2005 utolsó negyedévétől kezdve két különböző változatban fogja kínálni a rendszert. A PRIMERGY BladeFrame BF 400 max. 96 db x86-os szerverprocesszort tartalmaz, és Linux® vagy Microsoft® Windows operációs rendszerrel működik. A rendszer egy 24 feldolgozó blade befogadására alkalmas házból, redundáns központi vezérlőkből, redundáns integrált switchekből, redundáns nagy sebességű csatlakozókból (HSI), valamint a PAN Manager szoftverből áll. Az alapszintű PRIMERGY BladeFrame BF 200 modell maximum 6 feldolgozó blade-et foglal magában.
A Fujitsu Siemens Computers
 
Az Európa vezető IT-szállítójaként ismert Fujitsu Siemens Computers az új generációs mobil és üzletileg kritikus (business-critical) számítástechnikai termékek, szolgáltatások és megoldások fejlesztését állítja stratégiája középpontjába. Kivételesen sokrétű portfóliója a kéziszámítógépektől az asztali gépeken át a nagyvállalati kategóriájú IT-infrastruktúra megoldásokig terjed. A Fujitsu Siemens Computers az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régió valamennyi fontos piacán stabil jelenléttel rendelkezik. Részvénytulajdonosai, a Fujitsu Limited és a Siemens AG erősségeit, innovációs hagyományait és globális jelenlétét kamatoztatva a kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint az egyéni felhasználók szükségleteit is képes kielégíteni.
 
Az Egenera Inc.
 
Az Egenera az adatközpontok működését és infrastruktúráját egyszerűsítő számítástechnikai megoldások vezető globális szállítója. Az Egenera BladeFrame termékcsalád olyan innovatív szerverarchitektúrával egyszerűsíti az adatközpontos környezetet, amely mérsékli a működés bonyolultságát és lehetővé teszi az informatika számára az üzleti követelmények gyors követését. Világszerte számos piacvezető nagyvállalat használja az Egenera BladeFrame rendszert fontosabb alkalmazásai futtatására, erőforrás-kihasználtsága javítására, alkalmazásai gyorsabb bevezetésére és teljes rendszerköltsége (TCO) csökkentésére. A Massachusetts állambeli Marlboróból irányított Egenera a világ több országában rendelkezik irodákkal.
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?