8 °C Budapest

SMS a maffia ellen

Pénzcentrum
2005. szeptember 14. 09:13

Vége a rettegésnek, ugyanis holnaptól új szolgáltatás indul a földhivatalokban: az ügyfeleket, ha kérik - na és persze hajlandóak megfizetni az árát - e-mailben értesítik minden olyan változási kérelemről, amely a tulajdoni lapon széljegy formájában megjelenik. - írja mai számában a Magyar Hírlap.

 
Vége a rettegésnek, ugyanis holnaptól új szolgáltatás indul a földhivatalokban: az ügyfeleket, ha kérik – na és persze hajlandóak megfizetni az árát – e-mailben értesítik minden olyan változási kérelemről, amely a tulajdoni lapon széljegy formájában megjelenik. – írja mai számában a Magyar Hírlap.
 
A szolgáltatás keretében például arról is értesítést küldenek, ha valaki tulajdonjogot vagy jelzálogjogot akar bejegyezni a szóban forgó ingatlanra. A földhivatalok a kérelem beérkezéséről huszonnégy órán belül értesítik az ügyfeleket. Így a tulajdonosok még időben megakadályozhatják ha valaki tudtuk nélkül akarja elbirtokolni ingatlanukat.
Az új szolgáltatás csütörtökön fog elindulni két lépcsőben. Elsőként a Takarnet nevű digitális ingatlanrendszeréhez csatlakozó ügyfelek kaphatnak e-mailben értesítést. Ebbe a körbe jelenleg mintegy háromezer ügyfél tartozik, Õk ingatlanonként 1800 forint plusz áfáért vehetik igénybe a szolgáltatást, amelybe tizenkét hónapig tartó figyelés és két darab értesítés tartozik bele. A további értesítések darabjáért további nettó 16 forintot kell fizetni.

Néhány hónapon belül viszont már mindenki előfizethet a szolgáltatásra, és ily módon először e-mailben majd később sms-ben is értesülhetünk ha valaki szemet vet az ingatlanunkra. Az előfizetés ára körülbelül évi 1500 és 3000 forint között mozognak majd tartalomtól füg

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem