SMS a maffia ellen

Pénzcentrum
2005. szeptember 14. 09:13

Vége a rettegésnek, ugyanis holnaptól új szolgáltatás indul a földhivatalokban: az ügyfeleket, ha kérik - na és persze hajlandóak megfizetni az árát - e-mailben értesítik minden olyan változási kérelemről, amely a tulajdoni lapon széljegy formájában megjelenik. - írja mai számában a Magyar Hírlap.

 
Vége a rettegésnek, ugyanis holnaptól új szolgáltatás indul a földhivatalokban: az ügyfeleket, ha kérik – na és persze hajlandóak megfizetni az árát – e-mailben értesítik minden olyan változási kérelemről, amely a tulajdoni lapon széljegy formájában megjelenik. – írja mai számában a Magyar Hírlap.
 
A szolgáltatás keretében például arról is értesítést küldenek, ha valaki tulajdonjogot vagy jelzálogjogot akar bejegyezni a szóban forgó ingatlanra. A földhivatalok a kérelem beérkezéséről huszonnégy órán belül értesítik az ügyfeleket. Így a tulajdonosok még időben megakadályozhatják ha valaki tudtuk nélkül akarja elbirtokolni ingatlanukat.
Az új szolgáltatás csütörtökön fog elindulni két lépcsőben. Elsőként a Takarnet nevű digitális ingatlanrendszeréhez csatlakozó ügyfelek kaphatnak e-mailben értesítést. Ebbe a körbe jelenleg mintegy háromezer ügyfél tartozik, Õk ingatlanonként 1800 forint plusz áfáért vehetik igénybe a szolgáltatást, amelybe tizenkét hónapig tartó figyelés és két darab értesítés tartozik bele. A további értesítések darabjáért további nettó 16 forintot kell fizetni.

Néhány hónapon belül viszont már mindenki előfizethet a szolgáltatásra, és ily módon először e-mailben majd később sms-ben is értesülhetünk ha valaki szemet vet az ingatlanunkra. Az előfizetés ára körülbelül évi 1500 és 3000 forint között mozognak majd tartalomtól füg

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?