SMS a maffia ellen

Pénzcentrum
2005. szeptember 14. 09:13

Vége a rettegésnek, ugyanis holnaptól új szolgáltatás indul a földhivatalokban: az ügyfeleket, ha kérik - na és persze hajlandóak megfizetni az árát - e-mailben értesítik minden olyan változási kérelemről, amely a tulajdoni lapon széljegy formájában megjelenik. - írja mai számában a Magyar Hírlap.

 
Vége a rettegésnek, ugyanis holnaptól új szolgáltatás indul a földhivatalokban: az ügyfeleket, ha kérik – na és persze hajlandóak megfizetni az árát – e-mailben értesítik minden olyan változási kérelemről, amely a tulajdoni lapon széljegy formájában megjelenik. – írja mai számában a Magyar Hírlap.
 
A szolgáltatás keretében például arról is értesítést küldenek, ha valaki tulajdonjogot vagy jelzálogjogot akar bejegyezni a szóban forgó ingatlanra. A földhivatalok a kérelem beérkezéséről huszonnégy órán belül értesítik az ügyfeleket. Így a tulajdonosok még időben megakadályozhatják ha valaki tudtuk nélkül akarja elbirtokolni ingatlanukat.
Az új szolgáltatás csütörtökön fog elindulni két lépcsőben. Elsőként a Takarnet nevű digitális ingatlanrendszeréhez csatlakozó ügyfelek kaphatnak e-mailben értesítést. Ebbe a körbe jelenleg mintegy háromezer ügyfél tartozik, Õk ingatlanonként 1800 forint plusz áfáért vehetik igénybe a szolgáltatást, amelybe tizenkét hónapig tartó figyelés és két darab értesítés tartozik bele. A további értesítések darabjáért további nettó 16 forintot kell fizetni.

Néhány hónapon belül viszont már mindenki előfizethet a szolgáltatásra, és ily módon először e-mailben majd később sms-ben is értesülhetünk ha valaki szemet vet az ingatlanunkra. Az előfizetés ára körülbelül évi 1500 és 3000 forint között mozognak majd tartalomtól füg

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08