20 °C Budapest

Tovább hódít az internet és a mobil

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 16:15

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az előfizetések száma pedig ötödével bővült. A mobil-előfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót.

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az előfizetések száma pedig ötödével bővült. A mobil-előfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót.  
Huszonháromezerrel nőtt a második negyedévben a mobil-előfizetések száma, átlépve ezzel a 8,9 milliót, míg a feltöltőkártyás előfizetések száma és aránya tovább csökkent. Az előző év azonos időszakához képest az előfizetői állomány 738 ezerrel, 9 százalékkal lett nagyobb, ám a növekedés éves üteme - a piac lassú telítődése miatt - mérséklődik. A száz lakosra jutó mobil-előfizetések száma a negyedév végén 88,4 volt.  
A mobilhálózatokban a negyedév folyamán 17 százalékkal több hívást kezdeményeztek, mint a tavalyi időszakban. Ennél is nagyobb mértékben, 26 százalékkal emelkedett a mobiltelefonálással töltött összes percidő - növekedett az átlagos beszédidő az egy évvel korábbi időszakhoz képest
Forrás: KSH
A vizsgált időszakban a vezetékes és az ISDN-vonalak csökkenése tovább folytatódott. 2005. második negyedév végén három és fél millió vezetékes fővonal volt üzemben, 83 ezerrel kevesebb, mint 2004 azonos időpontjában. A száz lakosra jutó vezetékes fővonalak száma a negyedév végén 34,8 volt, kevesebb, mint egy évvel korábban. Az ISDN-vonalak aránya a vezetékes előfizetéseken belül változatlanul tizenhét százalék.  
Idén a második negyedévben az internetszolgáltatók száma 195 volt, 107-tel több, mint egy évvel korábban. Az időszak végére az internet-előfizetések száma megközelítette a 784 ezret, ami húsz százalékkal volt több, mint tavaly ilyenkor. Az internet-szolgáltatásokból származó nettó árbevétel az év második negyedévében meghaladta a tizennégy és fél milliárd forintot, amely 33 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál.  
(Forrás: Magyarország.hu)
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?