Tovább hódít az internet és a mobil

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 16:15

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az előfizetések száma pedig ötödével bővült. A mobil-előfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót.

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az előfizetések száma pedig ötödével bővült. A mobil-előfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót.  
Huszonháromezerrel nőtt a második negyedévben a mobil-előfizetések száma, átlépve ezzel a 8,9 milliót, míg a feltöltőkártyás előfizetések száma és aránya tovább csökkent. Az előző év azonos időszakához képest az előfizetői állomány 738 ezerrel, 9 százalékkal lett nagyobb, ám a növekedés éves üteme - a piac lassú telítődése miatt - mérséklődik. A száz lakosra jutó mobil-előfizetések száma a negyedév végén 88,4 volt.  
A mobilhálózatokban a negyedév folyamán 17 százalékkal több hívást kezdeményeztek, mint a tavalyi időszakban. Ennél is nagyobb mértékben, 26 százalékkal emelkedett a mobiltelefonálással töltött összes percidő - növekedett az átlagos beszédidő az egy évvel korábbi időszakhoz képest
Forrás: KSH
A vizsgált időszakban a vezetékes és az ISDN-vonalak csökkenése tovább folytatódott. 2005. második negyedév végén három és fél millió vezetékes fővonal volt üzemben, 83 ezerrel kevesebb, mint 2004 azonos időpontjában. A száz lakosra jutó vezetékes fővonalak száma a negyedév végén 34,8 volt, kevesebb, mint egy évvel korábban. Az ISDN-vonalak aránya a vezetékes előfizetéseken belül változatlanul tizenhét százalék.  
Idén a második negyedévben az internetszolgáltatók száma 195 volt, 107-tel több, mint egy évvel korábban. Az időszak végére az internet-előfizetések száma megközelítette a 784 ezret, ami húsz százalékkal volt több, mint tavaly ilyenkor. Az internet-szolgáltatásokból származó nettó árbevétel az év második negyedévében meghaladta a tizennégy és fél milliárd forintot, amely 33 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál.  
(Forrás: Magyarország.hu)
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem