Tovább hódít az internet és a mobil

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 16:15

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az előfizetések száma pedig ötödével bővült. A mobil-előfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót.

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az előfizetések száma pedig ötödével bővült. A mobil-előfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót.  
Huszonháromezerrel nőtt a második negyedévben a mobil-előfizetések száma, átlépve ezzel a 8,9 milliót, míg a feltöltőkártyás előfizetések száma és aránya tovább csökkent. Az előző év azonos időszakához képest az előfizetői állomány 738 ezerrel, 9 százalékkal lett nagyobb, ám a növekedés éves üteme - a piac lassú telítődése miatt - mérséklődik. A száz lakosra jutó mobil-előfizetések száma a negyedév végén 88,4 volt.  
A mobilhálózatokban a negyedév folyamán 17 százalékkal több hívást kezdeményeztek, mint a tavalyi időszakban. Ennél is nagyobb mértékben, 26 százalékkal emelkedett a mobiltelefonálással töltött összes percidő - növekedett az átlagos beszédidő az egy évvel korábbi időszakhoz képest
Forrás: KSH
A vizsgált időszakban a vezetékes és az ISDN-vonalak csökkenése tovább folytatódott. 2005. második negyedév végén három és fél millió vezetékes fővonal volt üzemben, 83 ezerrel kevesebb, mint 2004 azonos időpontjában. A száz lakosra jutó vezetékes fővonalak száma a negyedév végén 34,8 volt, kevesebb, mint egy évvel korábban. Az ISDN-vonalak aránya a vezetékes előfizetéseken belül változatlanul tizenhét százalék.  
Idén a második negyedévben az internetszolgáltatók száma 195 volt, 107-tel több, mint egy évvel korábban. Az időszak végére az internet-előfizetések száma megközelítette a 784 ezret, ami húsz százalékkal volt több, mint tavaly ilyenkor. Az internet-szolgáltatásokból származó nettó árbevétel az év második negyedévében meghaladta a tizennégy és fél milliárd forintot, amely 33 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál.  
(Forrás: Magyarország.hu)
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?