11 °C Budapest

Tovább hódít az internet és a mobil

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 16:15

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az előfizetések száma pedig ötödével bővült. A mobil-előfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót.

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az előfizetések száma pedig ötödével bővült. A mobil-előfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót.  
Huszonháromezerrel nőtt a második negyedévben a mobil-előfizetések száma, átlépve ezzel a 8,9 milliót, míg a feltöltőkártyás előfizetések száma és aránya tovább csökkent. Az előző év azonos időszakához képest az előfizetői állomány 738 ezerrel, 9 százalékkal lett nagyobb, ám a növekedés éves üteme - a piac lassú telítődése miatt - mérséklődik. A száz lakosra jutó mobil-előfizetések száma a negyedév végén 88,4 volt.  
A mobilhálózatokban a negyedév folyamán 17 százalékkal több hívást kezdeményeztek, mint a tavalyi időszakban. Ennél is nagyobb mértékben, 26 százalékkal emelkedett a mobiltelefonálással töltött összes percidő - növekedett az átlagos beszédidő az egy évvel korábbi időszakhoz képest
Forrás: KSH
A vizsgált időszakban a vezetékes és az ISDN-vonalak csökkenése tovább folytatódott. 2005. második negyedév végén három és fél millió vezetékes fővonal volt üzemben, 83 ezerrel kevesebb, mint 2004 azonos időpontjában. A száz lakosra jutó vezetékes fővonalak száma a negyedév végén 34,8 volt, kevesebb, mint egy évvel korábban. Az ISDN-vonalak aránya a vezetékes előfizetéseken belül változatlanul tizenhét százalék.  
Idén a második negyedévben az internetszolgáltatók száma 195 volt, 107-tel több, mint egy évvel korábban. Az időszak végére az internet-előfizetések száma megközelítette a 784 ezret, ami húsz százalékkal volt több, mint tavaly ilyenkor. Az internet-szolgáltatásokból származó nettó árbevétel az év második negyedévében meghaladta a tizennégy és fél milliárd forintot, amely 33 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál.  
(Forrás: Magyarország.hu)
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem