3 °C Budapest

i2010 konferencia volt Londonban

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 10:54

2005. szeptember 6-án Londonban került megrendezésre az i2010 konferencia, a brit EU elnökség első jelentős IKT eseménye, melyen Magyarországot Csepeli György az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára képviselte.

2005. szeptember 6-án Londonban került megrendezésre az i2010 konferencia, a brit EU elnökség első jelentős IKT eseménye, melyen Magyarországot Csepeli György az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára képviselte.
Az i2010 az Európai Bizottság új kezdeményezése az információs társadalom továbbfejlesztésére a gazdasági növekedés biztosítása és új munkahelyek kialakítása érdekében. A kezdeményezés három alappillére:
- Egységes európai információs tér;
- K+F és innováció;
- Társadalmi integráció, jobb közszolgáltatások és életminőség.
A konferencia „Társadalmi integráció” szekcióját Csepeli György államtitkár elnökölte. A szekció munkájában részt vevő szakértők egyetértettek abban, hogy az Európai Unió versenyképességének javításához elengedhetetlen a digitális szakadék szűkítése az egyes tagállamokon belül és a tagállamok között egyaránt. Ezen belül is kiemelt fontosságú feladat az öregedő európai társadalomban az idősek bevonása az információs társadalomba az élethosszig tartó tanulás segítségével.
A konferencia fő üzenete az, hogy az Unió versenyképességének fokozásához a leghatékonyabb módszer az IKT eszközök és alkalmazások minél szélesebb körű elterjesztése a társadalom és gazdaság minden területén. Vivian Reding, az információs társadalomért és médiáért felelős főbiztos asszony felszólította a tagállamokat, hogy a jelenleg kialakítás alatt álló Nemzeti Reform Programjaikban hangsúlyozottan jelenítsék meg az információs társadalom kiépítésére vonatkozó prioritásaikat.
Csepeli György államtitkár kétoldalú tárgyalást folytatott Alun Michael iparért és régiókért felelős brit miniszterrel. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy az információs társadalmat, mint a lisszaboni célok elérésének legfontosabb eszközét mind európai, mind tagállami szinten kiemelt területként kell kezelni. A magyar fél jelezte, hogy az EU10 tagállamok számára a 2007-2013-ra vonatkozó költségvetés mielőbbi elfogadása nagy fontossággal bír. Egyetértés mutatkozott abban is, hogy az uniós fejlesztési politikáknak olyan területeket kell támogatni, amelyek hozzájárulnak a versenyképesség fokozásához, és így lehetőséget biztosítanak egy befogadóbb társadalom kialakításához. Megállapodás született arról, hogy a fenti területeken a brit és a magyar fél szorosan együttműködik az uniós döntéshozatalban
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?