i2010 konferencia volt Londonban

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 10:54

2005. szeptember 6-án Londonban került megrendezésre az i2010 konferencia, a brit EU elnökség első jelentős IKT eseménye, melyen Magyarországot Csepeli György az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára képviselte.

2005. szeptember 6-án Londonban került megrendezésre az i2010 konferencia, a brit EU elnökség első jelentős IKT eseménye, melyen Magyarországot Csepeli György az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára képviselte.
Az i2010 az Európai Bizottság új kezdeményezése az információs társadalom továbbfejlesztésére a gazdasági növekedés biztosítása és új munkahelyek kialakítása érdekében. A kezdeményezés három alappillére:
- Egységes európai információs tér;
- K+F és innováció;
- Társadalmi integráció, jobb közszolgáltatások és életminőség.
A konferencia „Társadalmi integráció” szekcióját Csepeli György államtitkár elnökölte. A szekció munkájában részt vevő szakértők egyetértettek abban, hogy az Európai Unió versenyképességének javításához elengedhetetlen a digitális szakadék szűkítése az egyes tagállamokon belül és a tagállamok között egyaránt. Ezen belül is kiemelt fontosságú feladat az öregedő európai társadalomban az idősek bevonása az információs társadalomba az élethosszig tartó tanulás segítségével.
A konferencia fő üzenete az, hogy az Unió versenyképességének fokozásához a leghatékonyabb módszer az IKT eszközök és alkalmazások minél szélesebb körű elterjesztése a társadalom és gazdaság minden területén. Vivian Reding, az információs társadalomért és médiáért felelős főbiztos asszony felszólította a tagállamokat, hogy a jelenleg kialakítás alatt álló Nemzeti Reform Programjaikban hangsúlyozottan jelenítsék meg az információs társadalom kiépítésére vonatkozó prioritásaikat.
Csepeli György államtitkár kétoldalú tárgyalást folytatott Alun Michael iparért és régiókért felelős brit miniszterrel. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy az információs társadalmat, mint a lisszaboni célok elérésének legfontosabb eszközét mind európai, mind tagállami szinten kiemelt területként kell kezelni. A magyar fél jelezte, hogy az EU10 tagállamok számára a 2007-2013-ra vonatkozó költségvetés mielőbbi elfogadása nagy fontossággal bír. Egyetértés mutatkozott abban is, hogy az uniós fejlesztési politikáknak olyan területeket kell támogatni, amelyek hozzájárulnak a versenyképesség fokozásához, és így lehetőséget biztosítanak egy befogadóbb társadalom kialakításához. Megállapodás született arról, hogy a fenti területeken a brit és a magyar fél szorosan együttműködik az uniós döntéshozatalban
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm