27 °C Budapest

Egyre népszerűbb a nyaralóbiztosítás

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 08:28

Véget ért a nyaralási szezon, kiürülnek az üdülőövezetek, üresen maradnak a nyaralók. Egyre több honfitársunk szeretné biztonságban tudni hátrahagyott nyaralóját, illetve az abban hagyott értékeit, és kér biztosítási védelmet. - hozta nyilvánosságra a Generali-Providencia Biztosító Rt

 
 
.
A magyarországi biztosítótársaságok csak megközelítő adatokkal rendelkeznek arról, hogy lakásbiztosítási állományukon belül pontosan mekkora részt képviselnek a nyaraló és hétvégi ház biztosítások. A lakásbiztosítások területén jelentős tapasztalattal rendelkező Generali-Providencia Biztosító Rt. tömegvagyon-biztosítási osztályának vezetője, Hajas Gábor szerint náluk a lakásbiztosítási állományából az idei év első félévében több mint 6000 darab nyaralóbiztosítást kötöttek. Ez többek között nyári akciójuknak is köszönhető: a Generali lakásbiztosítással rendelkező ügyfelei 2005. június 15. és szeptember 15. között megkötött nyaralóbiztosításokra 15 százalékos díjkedvezményt kapnak.
A nyaralókat a biztosítók többsége a lakásokhoz hasonlóan biztosítja, ami azt jelenti, hogy általában ugyanazokra a kockázatokra szól a fedezet. Vannak azonban különbségek, melyekre a tulajdonosnak oda kell figyelnie, tudtuk meg Hajas Gábortól. Ha a nyaraló lakatlan – és általában az szokott lenni az év túlnyomó részében – nem terjed ki a biztosítási védelem a különösen nagy értékű ingóságokra: ékszerekre, készpénzre, értékpapírra. Ugyanígy nem biztosítottak például vállalkozói tevékenység vagyontárgyai, okmányok, kéziratok, tervek és dokumentációk, valamint az adathordozókon tárolt információk sem.
Hajas Gábortól megtudtuk, hogy a nyaralókat ügyfeleik elsősorban a betörésektől féltik, ezért nem tanácsos a nyaralóidény lezárulta után a komolyabb vagyontárgyakat a hétvégi házban hagyni. Hajas szerint az üdülő-övezetek fokozottabban ki vannak téve a betöréses lopás veszélyeinek és sok esetben - éppen a nyaralók idényhez köthető látogatottsága miatt - a betörés tényének észlelése is az elkövetéstől számított pár hétbe is beletelhet.
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?