Egyre népszerűbb a nyaralóbiztosítás

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 08:28

Véget ért a nyaralási szezon, kiürülnek az üdülőövezetek, üresen maradnak a nyaralók. Egyre több honfitársunk szeretné biztonságban tudni hátrahagyott nyaralóját, illetve az abban hagyott értékeit, és kér biztosítási védelmet. - hozta nyilvánosságra a Generali-Providencia Biztosító Rt

 
 
.
A magyarországi biztosítótársaságok csak megközelítő adatokkal rendelkeznek arról, hogy lakásbiztosítási állományukon belül pontosan mekkora részt képviselnek a nyaraló és hétvégi ház biztosítások. A lakásbiztosítások területén jelentős tapasztalattal rendelkező Generali-Providencia Biztosító Rt. tömegvagyon-biztosítási osztályának vezetője, Hajas Gábor szerint náluk a lakásbiztosítási állományából az idei év első félévében több mint 6000 darab nyaralóbiztosítást kötöttek. Ez többek között nyári akciójuknak is köszönhető: a Generali lakásbiztosítással rendelkező ügyfelei 2005. június 15. és szeptember 15. között megkötött nyaralóbiztosításokra 15 százalékos díjkedvezményt kapnak.
A nyaralókat a biztosítók többsége a lakásokhoz hasonlóan biztosítja, ami azt jelenti, hogy általában ugyanazokra a kockázatokra szól a fedezet. Vannak azonban különbségek, melyekre a tulajdonosnak oda kell figyelnie, tudtuk meg Hajas Gábortól. Ha a nyaraló lakatlan – és általában az szokott lenni az év túlnyomó részében – nem terjed ki a biztosítási védelem a különösen nagy értékű ingóságokra: ékszerekre, készpénzre, értékpapírra. Ugyanígy nem biztosítottak például vállalkozói tevékenység vagyontárgyai, okmányok, kéziratok, tervek és dokumentációk, valamint az adathordozókon tárolt információk sem.
Hajas Gábortól megtudtuk, hogy a nyaralókat ügyfeleik elsősorban a betörésektől féltik, ezért nem tanácsos a nyaralóidény lezárulta után a komolyabb vagyontárgyakat a hétvégi házban hagyni. Hajas szerint az üdülő-övezetek fokozottabban ki vannak téve a betöréses lopás veszélyeinek és sok esetben - éppen a nyaralók idényhez köthető látogatottsága miatt - a betörés tényének észlelése is az elkövetéstől számított pár hétbe is beletelhet.
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?