0 °C Budapest

Egyre népszerűbb a nyaralóbiztosítás

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 08:28

Véget ért a nyaralási szezon, kiürülnek az üdülőövezetek, üresen maradnak a nyaralók. Egyre több honfitársunk szeretné biztonságban tudni hátrahagyott nyaralóját, illetve az abban hagyott értékeit, és kér biztosítási védelmet. - hozta nyilvánosságra a Generali-Providencia Biztosító Rt

 
 
.
A magyarországi biztosítótársaságok csak megközelítő adatokkal rendelkeznek arról, hogy lakásbiztosítási állományukon belül pontosan mekkora részt képviselnek a nyaraló és hétvégi ház biztosítások. A lakásbiztosítások területén jelentős tapasztalattal rendelkező Generali-Providencia Biztosító Rt. tömegvagyon-biztosítási osztályának vezetője, Hajas Gábor szerint náluk a lakásbiztosítási állományából az idei év első félévében több mint 6000 darab nyaralóbiztosítást kötöttek. Ez többek között nyári akciójuknak is köszönhető: a Generali lakásbiztosítással rendelkező ügyfelei 2005. június 15. és szeptember 15. között megkötött nyaralóbiztosításokra 15 százalékos díjkedvezményt kapnak.
A nyaralókat a biztosítók többsége a lakásokhoz hasonlóan biztosítja, ami azt jelenti, hogy általában ugyanazokra a kockázatokra szól a fedezet. Vannak azonban különbségek, melyekre a tulajdonosnak oda kell figyelnie, tudtuk meg Hajas Gábortól. Ha a nyaraló lakatlan – és általában az szokott lenni az év túlnyomó részében – nem terjed ki a biztosítási védelem a különösen nagy értékű ingóságokra: ékszerekre, készpénzre, értékpapírra. Ugyanígy nem biztosítottak például vállalkozói tevékenység vagyontárgyai, okmányok, kéziratok, tervek és dokumentációk, valamint az adathordozókon tárolt információk sem.
Hajas Gábortól megtudtuk, hogy a nyaralókat ügyfeleik elsősorban a betörésektől féltik, ezért nem tanácsos a nyaralóidény lezárulta után a komolyabb vagyontárgyakat a hétvégi házban hagyni. Hajas szerint az üdülő-övezetek fokozottabban ki vannak téve a betöréses lopás veszélyeinek és sok esetben - éppen a nyaralók idényhez köthető látogatottsága miatt - a betörés tényének észlelése is az elkövetéstől számított pár hétbe is beletelhet.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm