30 °C Budapest

eBay felvásárolja Skype-ot

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 14:26

Az internetes telefónia fellendülésével egyre értékesebbek lesznek az olyan vállalatok, mint a Skype. Nem csoda tehát hogy az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az érdeklődés a cég megvásárlására és több hír is napvilágot látott a lehetséges befektetőkről. Most úgy tűnik, hogy az eBay lehet a befutó. - írta mai számában az SG.hu híírmagazin

Az internetes telefónia fellendülésével egyre értékesebbek lesznek az olyan vállalatok, mint a Skype. Nem csoda tehát hogy az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az érdeklődés a cég megvásárlására és több hír is napvilágot látott a lehetséges befektetőkről. Most úgy tűnik, hogy az eBay lehet a befutó. – írta mai számában az SG.hu híírmagazin
 
A Skype a világ internetes telefon (VoIP) piacának meghatározó cége és gyakorlatilag jelenlegi egyeduralkodója. Éppen ezért nem véletlen, hogy a vállalat ára becslések szerint 2 és 3 milliárd dollár között mozog. Az eBay online aukciós portál tulajdonosai azonban úgy tűnik, hajlandóak lennének ennyi pénzt áldozni a cégért. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy eddig minden lehetséges vevőjelölttel megrekedtek a tárgyalások, legyen szó a Microsoftról, a Yahoo-ról vagy a Robert Murdoch milliárdos nevével fémjelzett News Corp-ról.
Az eBay vezetői az elmúlt években igyekeztek fokozatosan kibővíteni a birodalmukat. Ennek során megvásároltak több kisebb hirdetési platformot is. Tény, hogy a VoIP messze esik a portál tevékenységi területétől, azonban csábító, hogy óriási lehetőségek rejlenek benne. A legfrissebb hírek szerint az eBay képviselőivel folytatott jelenlegi tárgyalások meglehetősen bizonytalan alapokon nyugszanak és könnyen előfordulhat, hogy megszakadnak a megbeszélések az internetes aukciósház és a luxemburgi székhelyű VoIP cég között
Az eBay-nek jelenleg mintegy 157 millió regisztrált tagja van, míg a Skype-ot eddig 162 milliószor töltötték le az internetről és 52 millióan használják rendszeresen a szolgáltatást. Az eBay elméletileg tehát nem járna rosszul vele, és egy új kommunikációs szolgáltatást tudna elérhetővé tenni a regisztrált tagjai számára.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem