Új repülőgépeket vásárol a Wizz Air

Pénzcentrum
2005. szeptember 7. 16:17

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 - az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.

 
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 – az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.
A gépeket kényelmes, egyosztályos, maximum 180 üléses kabin-elrendezéssel szállítják majd.  Az első gépet az Airbus 2007 nyarán adja át a megrendelőnek. A repülőgépek megrendelésével egyidejűleg a Wizz Air kiválasztotta az International Aero Engines V2500-A5 hajtóművét az új gépek számára. Ez a gyártó szolgáltatja majd a tartalék hajtóműveket és a karbantartást is.
Ez a tizenkétgépes fix megrendelés is jól mutatja a Wizz Air flottabővítési törekvését, mellyel  választ kíván adni a régióban tapasztalható növekvő utasigényekre. A flottafejlesztés azért is szükséges, mert a Wizz Air folyamatosan bővíti hálózatát a jelenlegi bázisairól (Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból) illetve új bázisokat nyit Kelet-Európában. A Wizz Air, amely 2004 májusában kezdte meg működését, azóta Közép-Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága lett, többek közt az Airbus gépek által nyújtot üzemelési biztonságnak és utaskényelemnek köszönhetően.
A légitársaság flottája az idén nyáron 32 útvonalon 17 célállomásra repülnek Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból. A Wiz Air hamarosan elindítja járatait a lengyelországi Poznanból, a bulgáriai Szófiából és a litvániai Kaunasból is. 2004. májusi indulása óta a Wizz Air 1,9 millió utast szállított.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm