12 °C Budapest

Új repülőgépeket vásárol a Wizz Air

Pénzcentrum
2005. szeptember 7. 16:17

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 - az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.

 
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 – az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.
A gépeket kényelmes, egyosztályos, maximum 180 üléses kabin-elrendezéssel szállítják majd.  Az első gépet az Airbus 2007 nyarán adja át a megrendelőnek. A repülőgépek megrendelésével egyidejűleg a Wizz Air kiválasztotta az International Aero Engines V2500-A5 hajtóművét az új gépek számára. Ez a gyártó szolgáltatja majd a tartalék hajtóműveket és a karbantartást is.
Ez a tizenkétgépes fix megrendelés is jól mutatja a Wizz Air flottabővítési törekvését, mellyel  választ kíván adni a régióban tapasztalható növekvő utasigényekre. A flottafejlesztés azért is szükséges, mert a Wizz Air folyamatosan bővíti hálózatát a jelenlegi bázisairól (Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból) illetve új bázisokat nyit Kelet-Európában. A Wizz Air, amely 2004 májusában kezdte meg működését, azóta Közép-Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága lett, többek közt az Airbus gépek által nyújtot üzemelési biztonságnak és utaskényelemnek köszönhetően.
A légitársaság flottája az idén nyáron 32 útvonalon 17 célállomásra repülnek Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból. A Wiz Air hamarosan elindítja járatait a lengyelországi Poznanból, a bulgáriai Szófiából és a litvániai Kaunasból is. 2004. májusi indulása óta a Wizz Air 1,9 millió utast szállított.
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem