33 °C Budapest

Új repülőgépeket vásárol a Wizz Air

Pénzcentrum
2005. szeptember 7. 16:17

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 - az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.

 
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 – az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.
A gépeket kényelmes, egyosztályos, maximum 180 üléses kabin-elrendezéssel szállítják majd.  Az első gépet az Airbus 2007 nyarán adja át a megrendelőnek. A repülőgépek megrendelésével egyidejűleg a Wizz Air kiválasztotta az International Aero Engines V2500-A5 hajtóművét az új gépek számára. Ez a gyártó szolgáltatja majd a tartalék hajtóműveket és a karbantartást is.
Ez a tizenkétgépes fix megrendelés is jól mutatja a Wizz Air flottabővítési törekvését, mellyel  választ kíván adni a régióban tapasztalható növekvő utasigényekre. A flottafejlesztés azért is szükséges, mert a Wizz Air folyamatosan bővíti hálózatát a jelenlegi bázisairól (Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból) illetve új bázisokat nyit Kelet-Európában. A Wizz Air, amely 2004 májusában kezdte meg működését, azóta Közép-Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága lett, többek közt az Airbus gépek által nyújtot üzemelési biztonságnak és utaskényelemnek köszönhetően.
A légitársaság flottája az idén nyáron 32 útvonalon 17 célállomásra repülnek Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból. A Wiz Air hamarosan elindítja járatait a lengyelországi Poznanból, a bulgáriai Szófiából és a litvániai Kaunasból is. 2004. májusi indulása óta a Wizz Air 1,9 millió utast szállított.
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?