Új repülőgépeket vásárol a Wizz Air

Pénzcentrum
2005. szeptember 7. 16:17

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 - az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.

 
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 – az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.
A gépeket kényelmes, egyosztályos, maximum 180 üléses kabin-elrendezéssel szállítják majd.  Az első gépet az Airbus 2007 nyarán adja át a megrendelőnek. A repülőgépek megrendelésével egyidejűleg a Wizz Air kiválasztotta az International Aero Engines V2500-A5 hajtóművét az új gépek számára. Ez a gyártó szolgáltatja majd a tartalék hajtóműveket és a karbantartást is.
Ez a tizenkétgépes fix megrendelés is jól mutatja a Wizz Air flottabővítési törekvését, mellyel  választ kíván adni a régióban tapasztalható növekvő utasigényekre. A flottafejlesztés azért is szükséges, mert a Wizz Air folyamatosan bővíti hálózatát a jelenlegi bázisairól (Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból) illetve új bázisokat nyit Kelet-Európában. A Wizz Air, amely 2004 májusában kezdte meg működését, azóta Közép-Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága lett, többek közt az Airbus gépek által nyújtot üzemelési biztonságnak és utaskényelemnek köszönhetően.
A légitársaság flottája az idén nyáron 32 útvonalon 17 célállomásra repülnek Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból. A Wiz Air hamarosan elindítja járatait a lengyelországi Poznanból, a bulgáriai Szófiából és a litvániai Kaunasból is. 2004. májusi indulása óta a Wizz Air 1,9 millió utast szállított.
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm