Új repülőgépeket vásárol a Wizz Air

Pénzcentrum
2005. szeptember 7. 16:17

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 - az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.

 
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szerződést írt alá az Airbus európai repülőgépgyártóval 12 – az A320-as családba tartozó A320 illetve A319 típusú - repülőgép fix megrendeléséről. A 12 megrendelt gép mellett további 12 repülőgépre kötöttek opciót. Ezzel a megrendeléssel a Wizz Air az Airbus új megrendelője lett.
A gépeket kényelmes, egyosztályos, maximum 180 üléses kabin-elrendezéssel szállítják majd.  Az első gépet az Airbus 2007 nyarán adja át a megrendelőnek. A repülőgépek megrendelésével egyidejűleg a Wizz Air kiválasztotta az International Aero Engines V2500-A5 hajtóművét az új gépek számára. Ez a gyártó szolgáltatja majd a tartalék hajtóműveket és a karbantartást is.
Ez a tizenkétgépes fix megrendelés is jól mutatja a Wizz Air flottabővítési törekvését, mellyel  választ kíván adni a régióban tapasztalható növekvő utasigényekre. A flottafejlesztés azért is szükséges, mert a Wizz Air folyamatosan bővíti hálózatát a jelenlegi bázisairól (Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból) illetve új bázisokat nyit Kelet-Európában. A Wizz Air, amely 2004 májusában kezdte meg működését, azóta Közép-Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága lett, többek közt az Airbus gépek által nyújtot üzemelési biztonságnak és utaskényelemnek köszönhetően.
A légitársaság flottája az idén nyáron 32 útvonalon 17 célállomásra repülnek Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból. A Wiz Air hamarosan elindítja járatait a lengyelországi Poznanból, a bulgáriai Szófiából és a litvániai Kaunasból is. 2004. májusi indulása óta a Wizz Air 1,9 millió utast szállított.
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?