1 °C Budapest

Már nem verhetetlenek az árak a Tesco-ban

Pénzcentrum
2005. szeptember 6. 15:41

A Gazdasági Versenyhivatal a Tesco "Nálunk VERHETETLEN árakat talál!" szlogennel azonosítható árgarancia szolgáltatásának a reklámújságokban megjelentetett tájékozatóit ítélte jogsértőnek és 10 millió forint megfizetésére kötelezte a hypermarket láncot.

A Gazdasági Versenyhivatal a Tesco „Nálunk VERHETETLEN árakat talál!” szlogennel azonosítható árgarancia szolgáltatásának a reklámújságokban megjelentetett tájékozatóit ítélte jogsértőnek és  10 millió forint megfizetésére kötelezte a hypermarket láncot.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 2005. szeptember 6-án megtartott tárgyalásán megállapította, hogy a Tesco-Global Áruházak Rt. a 2004. és a 2005. évben egyes reklámújságjaiban a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott az általa nyújtott árgaranciáról, nem közölve az árgarancia érvényesítéséhez teljesítendő valamennyi feltételt. Az áruházlánc azzal is jogsértő magatartást tanúsított, amikor az árgaranciára alapítottan azt állította, hogy az általa forgalmazott, árgaranciában részesülő termékek ára „verhetetlenként” a legalacsonyabb a piacon. A Versenytanács e magatartás további folytatását megtiltotta. A Versenytanács 10 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Tesco-Global Áruházak Rt-t.

A Tesco-Global Áruházak Rt. az általa nyújtott, 2004 novemberétől „Nálunk VERHETETLEN árakat talál!” szlogennel reklámozott árgaranciával azt vállalja, hogy ha az árgarancia körébe bevont terméket a fogyasztó egy másik üzletben olcsóbban tudja megvásárolni, akkor a vásárlónak kifizeti a különbség kétszeresét. Az árgarancia érvényesítéséhez több feltételnek kell teljesülnie, így az árat blokkal kell igazolni, azzal, hogy a Tesco által kiállított és a másik blokk dátuma között legfeljebb 72 óra eltérés lehet. Az árgarancia szempontjából csak az adott Tesco hipermarket 3 km-es körzetében található más üzletek árai vehetők figyelembe.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem