Vegyél a benzinkútnál mobiltelefont! - Biztonságos?

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 12:15

A Pannon GSM augusztus 4-től számos alternatív elárusítóhelyen megkezdi a Pannon Praktikum és a Pannon Happy kártyás előfizetések forgalmazását. A Pannon GSM kártyás tarifacsomagjai (Pannon Praktikum, Pannon Happy) mától alternatív értékesítési csatornákon keresztül is kaphatók - szóbeli szerződéskötéssel. A SIM-kártyát és a hozzá tartozó hívószámot tartalmazó Pannon Praktikum kártyás csomagok

A Pannon GSM augusztus 4-től számos alternatív elárusítóhelyen megkezdi a Pannon Praktikum és a Pannon Happy kártyás előfizetések forgalmazását. A Pannon GSM kártyás tarifacsomagjai (Pannon Praktikum, Pannon Happy) mától alternatív értékesítési csatornákon keresztül is kaphatók - szóbeli szerződéskötéssel.

A SIM-kártyát és a hozzá tartozó hívószámot tartalmazó Pannon Praktikum kártyás csomagok a Shell, a MOL és az OMV üzemanyagtöltő-állomásain; a Pannon Happy a Lapker Rt. Relay és In Medio hálózatában vásárolhatóak meg, illetve mindkét csomag elérhető az ország öt Electro World áruházában. A SIM-kártyát egy GSM készülékbe helyezve, a díjmentesen hívható 171-es telefonszám tárcsázása után azonnal - szóbeli előfizetői szerződés megkötésével - aktiválható az előfizetés.

Jogi háttér

A véleményünk szerint igen előremutató értékesítési mód kapcsán kíváncsiak voltunk a termék jogi hátterére, illetve konkrétan arra, hogy a nemzetbiztonsági szempontoknak (azonosíthatóság) hogyan felel meg az értékesítési mód.

Kérdéseinkre Somlyai Dóra, a PGSM kommunikációs igazgatója elmondta, hogy "az alternatív elárusító helyeken kapható kártyás előfizetések megvásárlása során ugyanúgy létrejön a Pannon GSM, mint szolgáltató és a "polcos" kártyát vásárló ügyfél, mint előfizető között az előfizetői szerződés, mintha a szokásos Pannon üzletekben vagy viszonteladóknál vásárolta volna ezt meg.

Jelen esetben az előfizetői jogviszony a szóbeli előfizetői szerződés megkötésének időpontjában, a díjmentesen hívható 171-es telefonszám felhívásával, a jogszabály által előírt adatok megadását követően jön létre. (Természetes személy esetén: előfizető neve, születéskori neve, anyja születéskori neve, születési hely és idő, állandó lakhely/ tartózkodási hely vagy külföldi állandó lakhely esetén belföldi tartózkodási hely; jogi személy esetén: előfizető neve, cégjegyzékszám/egyéb nyilvántartási szám, vállalkozói igazolvány száma, székhely, cég esetén bankszámlaszám.)

Amennyiben az előfizető nem adja meg a fentiekben meghatározott adatokat, vagy a megadott adatok nem az előfizető valós adatai, illetve azok nyilvánvalóan valótlanok, hamisak, úgy a Pannon GSM-nek jogában áll megtagadni a szerződéskötést. (Érvényes előfizetői szerződést kizárólag 14. életévét betöltött személy köthet.)

Az előfizetői adatok védelmében az előfizető által előzetesen a 171-en megadott belföldi címére a szóbeli előfizetői szerződés megkötésétől számított 3 napon belül adategyeztető levelet küldünk. Abban az esetben tekintjük érvényesnek a szerződést, amennyiben az előfizető a levél kézhezvételét követően - az abban szereplő határidőn belül - a levélben található információk alapján az adategyeztetésnek eleget tesz, illetve a levélben található érvényesítő kód segítségével, az adott érvényesítési határidőn belül a szerződését megerősíti. Ha a megerősítés az adott határidőre nem teljesül, a szerződés - tekintettel arra, hogy az előfizető személye nem állapítható meg, illetve az előfizető a szerződés érvényességéhez szükséges, fent említett feltételeket nem teljesíti - érvénytelen.

Amennyiben az előfizető a szóbeli szerződéskötéskor később megállapíthatóan hamis, valótlan adatokat adott meg a szolgáltató részére, illetve nem a saját adatait adta meg, valamint a szolgáltató adategyeztetésre vonatkozó SMS értesítésének nem tesz eleget, a szolgáltató az előfizetői szerződést érvénytelennek tekinti.

A Pannon GSM Rt. a jelen szolgáltatás bevezetése előtt a szolgáltatás feltételeit a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattal előzetesen jóváhagyatta."

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem