25 °C Budapest

Vegyél a benzinkútnál mobiltelefont! - Biztonságos?

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 12:15

A Pannon GSM augusztus 4-től számos alternatív elárusítóhelyen megkezdi a Pannon Praktikum és a Pannon Happy kártyás előfizetések forgalmazását. A Pannon GSM kártyás tarifacsomagjai (Pannon Praktikum, Pannon Happy) mától alternatív értékesítési csatornákon keresztül is kaphatók - szóbeli szerződéskötéssel. A SIM-kártyát és a hozzá tartozó hívószámot tartalmazó Pannon Praktikum kártyás csomagok

A Pannon GSM augusztus 4-től számos alternatív elárusítóhelyen megkezdi a Pannon Praktikum és a Pannon Happy kártyás előfizetések forgalmazását. A Pannon GSM kártyás tarifacsomagjai (Pannon Praktikum, Pannon Happy) mától alternatív értékesítési csatornákon keresztül is kaphatók - szóbeli szerződéskötéssel.

A SIM-kártyát és a hozzá tartozó hívószámot tartalmazó Pannon Praktikum kártyás csomagok a Shell, a MOL és az OMV üzemanyagtöltő-állomásain; a Pannon Happy a Lapker Rt. Relay és In Medio hálózatában vásárolhatóak meg, illetve mindkét csomag elérhető az ország öt Electro World áruházában. A SIM-kártyát egy GSM készülékbe helyezve, a díjmentesen hívható 171-es telefonszám tárcsázása után azonnal - szóbeli előfizetői szerződés megkötésével - aktiválható az előfizetés.

Jogi háttér

A véleményünk szerint igen előremutató értékesítési mód kapcsán kíváncsiak voltunk a termék jogi hátterére, illetve konkrétan arra, hogy a nemzetbiztonsági szempontoknak (azonosíthatóság) hogyan felel meg az értékesítési mód.

Kérdéseinkre Somlyai Dóra, a PGSM kommunikációs igazgatója elmondta, hogy "az alternatív elárusító helyeken kapható kártyás előfizetések megvásárlása során ugyanúgy létrejön a Pannon GSM, mint szolgáltató és a "polcos" kártyát vásárló ügyfél, mint előfizető között az előfizetői szerződés, mintha a szokásos Pannon üzletekben vagy viszonteladóknál vásárolta volna ezt meg.

Jelen esetben az előfizetői jogviszony a szóbeli előfizetői szerződés megkötésének időpontjában, a díjmentesen hívható 171-es telefonszám felhívásával, a jogszabály által előírt adatok megadását követően jön létre. (Természetes személy esetén: előfizető neve, születéskori neve, anyja születéskori neve, születési hely és idő, állandó lakhely/ tartózkodási hely vagy külföldi állandó lakhely esetén belföldi tartózkodási hely; jogi személy esetén: előfizető neve, cégjegyzékszám/egyéb nyilvántartási szám, vállalkozói igazolvány száma, székhely, cég esetén bankszámlaszám.)

Amennyiben az előfizető nem adja meg a fentiekben meghatározott adatokat, vagy a megadott adatok nem az előfizető valós adatai, illetve azok nyilvánvalóan valótlanok, hamisak, úgy a Pannon GSM-nek jogában áll megtagadni a szerződéskötést. (Érvényes előfizetői szerződést kizárólag 14. életévét betöltött személy köthet.)

Az előfizetői adatok védelmében az előfizető által előzetesen a 171-en megadott belföldi címére a szóbeli előfizetői szerződés megkötésétől számított 3 napon belül adategyeztető levelet küldünk. Abban az esetben tekintjük érvényesnek a szerződést, amennyiben az előfizető a levél kézhezvételét követően - az abban szereplő határidőn belül - a levélben található információk alapján az adategyeztetésnek eleget tesz, illetve a levélben található érvényesítő kód segítségével, az adott érvényesítési határidőn belül a szerződését megerősíti. Ha a megerősítés az adott határidőre nem teljesül, a szerződés - tekintettel arra, hogy az előfizető személye nem állapítható meg, illetve az előfizető a szerződés érvényességéhez szükséges, fent említett feltételeket nem teljesíti - érvénytelen.

Amennyiben az előfizető a szóbeli szerződéskötéskor később megállapíthatóan hamis, valótlan adatokat adott meg a szolgáltató részére, illetve nem a saját adatait adta meg, valamint a szolgáltató adategyeztetésre vonatkozó SMS értesítésének nem tesz eleget, a szolgáltató az előfizetői szerződést érvénytelennek tekinti.

A Pannon GSM Rt. a jelen szolgáltatás bevezetése előtt a szolgáltatás feltételeit a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattal előzetesen jóváhagyatta."

NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 1. 19:41