12 °C Budapest

Vegyél a benzinkútnál mobiltelefont! - Biztonságos?

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 12:15

A Pannon GSM augusztus 4-től számos alternatív elárusítóhelyen megkezdi a Pannon Praktikum és a Pannon Happy kártyás előfizetések forgalmazását. A Pannon GSM kártyás tarifacsomagjai (Pannon Praktikum, Pannon Happy) mától alternatív értékesítési csatornákon keresztül is kaphatók - szóbeli szerződéskötéssel. A SIM-kártyát és a hozzá tartozó hívószámot tartalmazó Pannon Praktikum kártyás csomagok

A Pannon GSM augusztus 4-től számos alternatív elárusítóhelyen megkezdi a Pannon Praktikum és a Pannon Happy kártyás előfizetések forgalmazását. A Pannon GSM kártyás tarifacsomagjai (Pannon Praktikum, Pannon Happy) mától alternatív értékesítési csatornákon keresztül is kaphatók - szóbeli szerződéskötéssel.

A SIM-kártyát és a hozzá tartozó hívószámot tartalmazó Pannon Praktikum kártyás csomagok a Shell, a MOL és az OMV üzemanyagtöltő-állomásain; a Pannon Happy a Lapker Rt. Relay és In Medio hálózatában vásárolhatóak meg, illetve mindkét csomag elérhető az ország öt Electro World áruházában. A SIM-kártyát egy GSM készülékbe helyezve, a díjmentesen hívható 171-es telefonszám tárcsázása után azonnal - szóbeli előfizetői szerződés megkötésével - aktiválható az előfizetés.

Jogi háttér

A véleményünk szerint igen előremutató értékesítési mód kapcsán kíváncsiak voltunk a termék jogi hátterére, illetve konkrétan arra, hogy a nemzetbiztonsági szempontoknak (azonosíthatóság) hogyan felel meg az értékesítési mód.

Kérdéseinkre Somlyai Dóra, a PGSM kommunikációs igazgatója elmondta, hogy "az alternatív elárusító helyeken kapható kártyás előfizetések megvásárlása során ugyanúgy létrejön a Pannon GSM, mint szolgáltató és a "polcos" kártyát vásárló ügyfél, mint előfizető között az előfizetői szerződés, mintha a szokásos Pannon üzletekben vagy viszonteladóknál vásárolta volna ezt meg.

Jelen esetben az előfizetői jogviszony a szóbeli előfizetői szerződés megkötésének időpontjában, a díjmentesen hívható 171-es telefonszám felhívásával, a jogszabály által előírt adatok megadását követően jön létre. (Természetes személy esetén: előfizető neve, születéskori neve, anyja születéskori neve, születési hely és idő, állandó lakhely/ tartózkodási hely vagy külföldi állandó lakhely esetén belföldi tartózkodási hely; jogi személy esetén: előfizető neve, cégjegyzékszám/egyéb nyilvántartási szám, vállalkozói igazolvány száma, székhely, cég esetén bankszámlaszám.)

Amennyiben az előfizető nem adja meg a fentiekben meghatározott adatokat, vagy a megadott adatok nem az előfizető valós adatai, illetve azok nyilvánvalóan valótlanok, hamisak, úgy a Pannon GSM-nek jogában áll megtagadni a szerződéskötést. (Érvényes előfizetői szerződést kizárólag 14. életévét betöltött személy köthet.)

Az előfizetői adatok védelmében az előfizető által előzetesen a 171-en megadott belföldi címére a szóbeli előfizetői szerződés megkötésétől számított 3 napon belül adategyeztető levelet küldünk. Abban az esetben tekintjük érvényesnek a szerződést, amennyiben az előfizető a levél kézhezvételét követően - az abban szereplő határidőn belül - a levélben található információk alapján az adategyeztetésnek eleget tesz, illetve a levélben található érvényesítő kód segítségével, az adott érvényesítési határidőn belül a szerződését megerősíti. Ha a megerősítés az adott határidőre nem teljesül, a szerződés - tekintettel arra, hogy az előfizető személye nem állapítható meg, illetve az előfizető a szerződés érvényességéhez szükséges, fent említett feltételeket nem teljesíti - érvénytelen.

Amennyiben az előfizető a szóbeli szerződéskötéskor később megállapíthatóan hamis, valótlan adatokat adott meg a szolgáltató részére, illetve nem a saját adatait adta meg, valamint a szolgáltató adategyeztetésre vonatkozó SMS értesítésének nem tesz eleget, a szolgáltató az előfizetői szerződést érvénytelennek tekinti.

A Pannon GSM Rt. a jelen szolgáltatás bevezetése előtt a szolgáltatás feltételeit a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattal előzetesen jóváhagyatta."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem