-3 °C Budapest

Megadóztatják az ingyen telefont? - Lesz aki megmenekül

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 13:49

Hamarosan számottevő mértékben drágulhat a most még szinte ingyen lévő internetes telefonálás, amennyiben az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (FCC) sikerül elfogadtatnia az ilyen szolgáltatások kommunikációs adó hatálya alá vonását szolgáló irányelvet - írja a Pcfórum. A hagyományos telefontársaságok régóta fizetik bevételeik egy részét az Univerzális Szolgáltatásalapba, a

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hamarosan számottevő mértékben drágulhat a most még szinte ingyen lévő internetes telefonálás, amennyiben az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (FCC) sikerül elfogadtatnia az ilyen szolgáltatások kommunikációs adó hatálya alá vonását szolgáló irányelvet - írja a Pcfórum.

A hagyományos telefontársaságok régóta fizetik bevételeik egy részét az Univerzális Szolgáltatásalapba, a jövőben azonban az FCC szeretné azokra a cégekre is kiterjeszteni a hozzájárulási kötelezettséget, akik az interneten keresztüli szolgáltatásukkal a hagyományos telefonhálózatokba történő hívást is engedélyezik.

Fontos, hogy a lépés nem érinti az MSN-hez és ICQ-hoz hasonló programokat, ezekkel ugyanis kizárólag az interneten lehet kommunikálni. Drágulhat viszont a Skype, legalábbis annak hálózaton kívüli hívásokat lehetővé tevő SkypeOut része.

A módosító javaslatot az USA törvényhozásának jóvá kell még hagynia.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20