13 °C Budapest

Megadóztatják az ingyen telefont? - Lesz aki megmenekül

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 13:49

Hamarosan számottevő mértékben drágulhat a most még szinte ingyen lévő internetes telefonálás, amennyiben az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (FCC) sikerül elfogadtatnia az ilyen szolgáltatások kommunikációs adó hatálya alá vonását szolgáló irányelvet - írja a Pcfórum. A hagyományos telefontársaságok régóta fizetik bevételeik egy részét az Univerzális Szolgáltatásalapba, a

Hamarosan számottevő mértékben drágulhat a most még szinte ingyen lévő internetes telefonálás, amennyiben az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (FCC) sikerül elfogadtatnia az ilyen szolgáltatások kommunikációs adó hatálya alá vonását szolgáló irányelvet - írja a Pcfórum.

A hagyományos telefontársaságok régóta fizetik bevételeik egy részét az Univerzális Szolgáltatásalapba, a jövőben azonban az FCC szeretné azokra a cégekre is kiterjeszteni a hozzájárulási kötelezettséget, akik az interneten keresztüli szolgáltatásukkal a hagyományos telefonhálózatokba történő hívást is engedélyezik.

Fontos, hogy a lépés nem érinti az MSN-hez és ICQ-hoz hasonló programokat, ezekkel ugyanis kizárólag az interneten lehet kommunikálni. Drágulhat viszont a Skype, legalábbis annak hálózaton kívüli hívásokat lehetővé tevő SkypeOut része.

A módosító javaslatot az USA törvényhozásának jóvá kell még hagynia.

EZT OLVASTAD MÁR?