-1 °C Budapest

Iparűzési adó: Csak két év múlva várható döntés

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 08:18

Csak két év múlva várható döntés a magyar iparűzési adóról jelentette ki tegnap Kovács László, az EU adóügyi biztosa. A politikus szerint a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz közteherről 2005 végéig születhet döntés az Európai Bíróságon. Ha a magyar iparűzési adó ügye ezután Luxemburgba kerül, ott figyelembe véve az eddigi jó kétéves átfutási időt, 2007 végére várható döntés. Kovács László

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Csak két év múlva várható döntés a magyar iparűzési adóról jelentette ki tegnap Kovács László, az EU adóügyi biztosa. A politikus szerint a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz közteherről 2005 végéig születhet döntés az Európai Bíróságon. Ha a magyar iparűzési adó ügye ezután Luxemburgba kerül, ott figyelembe véve az eddigi jó kétéves átfutási időt, 2007 végére várható döntés.

Kovács László az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán elhangzó szavai kicsit hűthetik az iparűzési adó európai uniós szinten történő eltörlésére vonatkozó spekulációkat, hiszen a kulcskérdésnek tekinthető olasz ügy is csak az év végére dől el.

A politikus tegnap hangsúlyozta: a Magyarországon működő vállalatoknak a jelenleg érvényben lévő törvények alapján be kell fizetniük az iparűzési adót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?