10 °C Budapest

Iparűzési adó: Csak két év múlva várható döntés

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 08:18

Csak két év múlva várható döntés a magyar iparűzési adóról jelentette ki tegnap Kovács László, az EU adóügyi biztosa. A politikus szerint a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz közteherről 2005 végéig születhet döntés az Európai Bíróságon. Ha a magyar iparűzési adó ügye ezután Luxemburgba kerül, ott figyelembe véve az eddigi jó kétéves átfutási időt, 2007 végére várható döntés. Kovács László

Csak két év múlva várható döntés a magyar iparűzési adóról jelentette ki tegnap Kovács László, az EU adóügyi biztosa. A politikus szerint a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz közteherről 2005 végéig születhet döntés az Európai Bíróságon. Ha a magyar iparűzési adó ügye ezután Luxemburgba kerül, ott figyelembe véve az eddigi jó kétéves átfutási időt, 2007 végére várható döntés.

Kovács László az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán elhangzó szavai kicsit hűthetik az iparűzési adó európai uniós szinten történő eltörlésére vonatkozó spekulációkat, hiszen a kulcskérdésnek tekinthető olasz ügy is csak az év végére dől el.

A politikus tegnap hangsúlyozta: a Magyarországon működő vállalatoknak a jelenleg érvényben lévő törvények alapján be kell fizetniük az iparűzési adót.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem