1 °C Budapest

Iparűzési adó: Csak két év múlva várható döntés

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 08:18

Csak két év múlva várható döntés a magyar iparűzési adóról jelentette ki tegnap Kovács László, az EU adóügyi biztosa. A politikus szerint a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz közteherről 2005 végéig születhet döntés az Európai Bíróságon. Ha a magyar iparűzési adó ügye ezután Luxemburgba kerül, ott figyelembe véve az eddigi jó kétéves átfutási időt, 2007 végére várható döntés. Kovács László

Csak két év múlva várható döntés a magyar iparűzési adóról jelentette ki tegnap Kovács László, az EU adóügyi biztosa. A politikus szerint a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz közteherről 2005 végéig születhet döntés az Európai Bíróságon. Ha a magyar iparűzési adó ügye ezután Luxemburgba kerül, ott figyelembe véve az eddigi jó kétéves átfutási időt, 2007 végére várható döntés.

Kovács László az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán elhangzó szavai kicsit hűthetik az iparűzési adó európai uniós szinten történő eltörlésére vonatkozó spekulációkat, hiszen a kulcskérdésnek tekinthető olasz ügy is csak az év végére dől el.

A politikus tegnap hangsúlyozta: a Magyarországon működő vállalatoknak a jelenleg érvényben lévő törvények alapján be kell fizetniük az iparűzési adót.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?