Indul a 3G a T-Mobile-nál - év végéig ingyenes a videotelefon

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 08:40

A T-Mobile a Budapest háromnegyedét lefedő harmadik generációs hálózatán augusztus 26-án elindította kereskedelmi 3G szolgáltatását. A videotelefont, gyors adatátvitelt, zeneletöltést és mobil tv szolgáltatásokat is kínáló 3G év végére a főváros majdnem egész területén elérhető lesz. Annak érdekében, hogy minél többen kipróbálhassák a 3G újdonságait, a társaság ügyfelei arra alkalmas készülékkel

2005. december 31-ig belföldön ingyenesen videotelefonálhatnak és szeptember 30-ig a 3G hálózaton az adatforgalom, valamint a kifejezetten a 3G-hez kapcsolódó tartalmak is díjmentesek.


A T-Mobile Magyarország Rt. bejelentésével hazánkban is elindult a kereskedelmi 3G szolgáltatás és az elkövetkező években a harmadik generációs mobilhálózat egyre több előfizető számára kínálja fel a mobil multimédia lehetőségét. A mostani indulást több hónapos zártkörű ügyfélteszt előzte meg, ezen időszak alatt a folyamatosan épülő 3G hálózatot kiemelt partnerek, vállalati ügyfelek és a tesztre jelentkezők közül kisorsolt érdeklődők használták. A hálózat hangolásában, a felmerülő problémák megoldásában a tesztben résztvevők tapasztalatai és visszajelzései komoly segítséget jelentettek.

A főváros háromnegyedét lefedő új 3G hálózatot megfelelő mobiltelefonnal kényelmesen, a meglévő díjcsomaggal, külön előfizetés és regisztráció nélkül, a telefonban lévő SIM kártyával minden T-Mobile-os automatikusan használhatja. Egyedül a videotelefon használata igényel egyszeri és díjmentes regisztrációt.

A 3G szolgáltatás indulását követően kerül a társaság üzleteibe két új videotelefon, a Sony Ericsson K608i és a kizárólag a T-Mobile előfizetők számára készült Samsung SGH-ZM60. A harmadik generációs mobiltelefonok kis méretük ellenére kettő kamerával rendelkeznek és a multimédiás szolgáltatások teljes körét kínálják. Elérhető velük a mobil tv, valamint a videotelefon mellett 1,3 megapixeles kamerájuknak köszönhetően fényképezésre is használhatók.


Videotelefon

A T-Mobile új szolgáltatása a videotelefon, amellyel a hívó felek láthatják egymást. A videohívás során a telefont használók akár környezetüket, az általuk fontosnak tartott eseményt vagy érdekes helyszínt is megmutathatják beszélgetőpartnerüknek. A videotelefon szolgáltatást a T-Mobile 2005. december 31-ig belföldi előfizetők felhívása esetén ingyenesen biztosítja ügyfeleinek.

3G t-zones WAP-portál - a képektől a multimédiáig

A kereskedelmi szolgáltatáshoz kapcsolódóan a T-Mobile útjára indította a teljes egészében a 3G-re optimalizált és a multimédiát - mobil tv, filmek - előtérbe helyező t-zones portálját, amely a társaságnál vásárolt és a jövőben minden új, a T-Mobile Magyarország Rt. forgalmazásában kapható 3G mobillal (pl. Samsung ZM60, Sony Ericsson K608i) megtekinthető lesz. A későbbiekben a portálon érhetők majd el a tesztidőszakban már megismert, a Kapcsolat koncerthez vagy a Manchester United-Debrecen Bajnokok Ligája selejtezőhöz hasonló élő mobiltelefonos közvetítések is.

Mobil tv telefonhívással

A T-Mobile Magyarországon egyedülálló újdonságként a 3G hálózattal lefedett területeken minden eddiginél egyszerűbben, a 1738-as telefonszám videohívásával is elérhetővé tette a mobil tv tartalmakat. A legtöbb 3G mobilról videohívással nézhető műsorok és a t-zones WAP-portál kifejezetten a 3G-hez kapcsolódó tartalmai szeptember 30-ig ingyenesen tekinthetők meg.

Gyors mobil adatátvitel

A T-Mobile a gyors mobilinternetet használóknak kínálja a GPRS/EDGE és WLAN adatátvitel mellett 3G-n is használható kártyatelefonját. A 3G segítségével jóval gyorsabb és kényelmesebb az elektronikus levelezés, valamint a WAP használata, emellett elérhetővé válnak a legújabb multimédiás tartalmak is. A harmadik generációs hálózat optimális esetben 384 kbps sebességű letöltésre és 64 kbps feltöltésre ad lehetőséget.

Mobil Zenegép - 300 ezer jó minőségű zeneszám a kínálatban

A T-Mobile a gyors 3G hálózat elindításával együtt jelentette be teljes zeneszámok letöltésére alkalmas szolgáltatását, a Mobil Zenegépet. A Nokia 6630-as, 6680-as telefonokra telepített - utólagosan a t-zones WAP-portálról is letölthető - kliens segítségével a szerveren tárolt 300 ezer felvétel között könnyedén lehet keresni. A letölthető zeneszámok a számítógépes és hordozható lejátszók esetén megszokott jó minőségben hallgathatók meg. A Mobil Zenegéppel emellett csengőhangok és CD borítók, képek is megvásárolhatók.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem