29 °C Budapest

A világ legdrágább ingatlanjai - Mit tudnak és mennyiért?

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 14:31

A Forbes összeállította a világ legdrágább ingatlanjainak listáját, konkrétan kontinensenként az 5 legdrágábbat összegyűjtve. Az összeállítás amellett, hogy varázslatos helyeket mutat be egy-két érdekességre is felhívja a figyelmet. A lista elkészítői ajánlatok ezreit böngészték végig és rengeteg ingatlanközvetítővel felvették a kapcsolatot, a világ legdrágább ingatlanja címet pedig végül a

A Forbes összeállította a világ legdrágább ingatlanjainak listáját, konkrétan kontinensenként az 5 legdrágábbat összegyűjtve. Az összeállítás amellett, hogy varázslatos helyeket mutat be egy-két érdekességre is felhívja a figyelmet.

A lista elkészítői ajánlatok ezreit böngészték végig és rengeteg ingatlanközvetítővel felvették a kapcsolatot, a világ legdrágább ingatlanja címet pedig végül a brit Updown Court nyerte el 122 millió dollár feletti árral.

Az aranyérmes ingatlan 103 szobát tartalmaz és 58 hold területen fekszik London egyik legelitebb külvárosában. A házhoz többek között 5 uszoda is tartozik, a következő kép magáért beszél:


A lista legolcsóbb ingatlana Sao Paolo-ban található és mindössze 5 millió dollárba kerül.

A teljes listákat böngészve észrevehető, hogy a legdrágább ingatlanok kontinensenként egy-egy országra koncentrálódnak, ilyen például Afrikában Dél-Afrika. Mindent összevéve a legdrágább ingatlanok az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban találhatók.


Érdekes, hogy míg az Egyesült Állomok top ingatlanjai döntően amerikai tulajdonban vannak, addig Londonban a tulajdonosok összetétele sokkal sokrétűbb.


Az ingatlanszakértők kiemelték: az árak ugyan meredeken emelkednek ebben a szegmensben, ennek ellenére nem árt körülnézni, hol mit vehetünk ugyanazért a pénzért. A dél-afrikai megkérdezett hangsúlyozta, országában ugyanazért a pénzért jóval nagyobb értéket kap a vásárló, mint például Mallorcán.


Az összeállítás készítői szerint kifejezetten nehéz volt Európán és Észak-Amerikán kívül 5 millió dollár fölött árazott ingatlant találni.


A kontinensenkénti listát a következő táblázat tartalmazza.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm