14 °C Budapest

A világ legdrágább ingatlanjai - Mit tudnak és mennyiért?

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 14:31

A Forbes összeállította a világ legdrágább ingatlanjainak listáját, konkrétan kontinensenként az 5 legdrágábbat összegyűjtve. Az összeállítás amellett, hogy varázslatos helyeket mutat be egy-két érdekességre is felhívja a figyelmet. A lista elkészítői ajánlatok ezreit böngészték végig és rengeteg ingatlanközvetítővel felvették a kapcsolatot, a világ legdrágább ingatlanja címet pedig végül a

A Forbes összeállította a világ legdrágább ingatlanjainak listáját, konkrétan kontinensenként az 5 legdrágábbat összegyűjtve. Az összeállítás amellett, hogy varázslatos helyeket mutat be egy-két érdekességre is felhívja a figyelmet.

A lista elkészítői ajánlatok ezreit böngészték végig és rengeteg ingatlanközvetítővel felvették a kapcsolatot, a világ legdrágább ingatlanja címet pedig végül a brit Updown Court nyerte el 122 millió dollár feletti árral.

Az aranyérmes ingatlan 103 szobát tartalmaz és 58 hold területen fekszik London egyik legelitebb külvárosában. A házhoz többek között 5 uszoda is tartozik, a következő kép magáért beszél:


A lista legolcsóbb ingatlana Sao Paolo-ban található és mindössze 5 millió dollárba kerül.

A teljes listákat böngészve észrevehető, hogy a legdrágább ingatlanok kontinensenként egy-egy országra koncentrálódnak, ilyen például Afrikában Dél-Afrika. Mindent összevéve a legdrágább ingatlanok az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban találhatók.


Érdekes, hogy míg az Egyesült Állomok top ingatlanjai döntően amerikai tulajdonban vannak, addig Londonban a tulajdonosok összetétele sokkal sokrétűbb.


Az ingatlanszakértők kiemelték: az árak ugyan meredeken emelkednek ebben a szegmensben, ennek ellenére nem árt körülnézni, hol mit vehetünk ugyanazért a pénzért. A dél-afrikai megkérdezett hangsúlyozta, országában ugyanazért a pénzért jóval nagyobb értéket kap a vásárló, mint például Mallorcán.


Az összeállítás készítői szerint kifejezetten nehéz volt Európán és Észak-Amerikán kívül 5 millió dollár fölött árazott ingatlant találni.


A kontinensenkénti listát a következő táblázat tartalmazza.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem