16 °C Budapest

A világ legdrágább ingatlanjai - Mit tudnak és mennyiért?

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 14:31

A Forbes összeállította a világ legdrágább ingatlanjainak listáját, konkrétan kontinensenként az 5 legdrágábbat összegyűjtve. Az összeállítás amellett, hogy varázslatos helyeket mutat be egy-két érdekességre is felhívja a figyelmet. A lista elkészítői ajánlatok ezreit böngészték végig és rengeteg ingatlanközvetítővel felvették a kapcsolatot, a világ legdrágább ingatlanja címet pedig végül a

A Forbes összeállította a világ legdrágább ingatlanjainak listáját, konkrétan kontinensenként az 5 legdrágábbat összegyűjtve. Az összeállítás amellett, hogy varázslatos helyeket mutat be egy-két érdekességre is felhívja a figyelmet.

A lista elkészítői ajánlatok ezreit böngészték végig és rengeteg ingatlanközvetítővel felvették a kapcsolatot, a világ legdrágább ingatlanja címet pedig végül a brit Updown Court nyerte el 122 millió dollár feletti árral.

Az aranyérmes ingatlan 103 szobát tartalmaz és 58 hold területen fekszik London egyik legelitebb külvárosában. A házhoz többek között 5 uszoda is tartozik, a következő kép magáért beszél:


A lista legolcsóbb ingatlana Sao Paolo-ban található és mindössze 5 millió dollárba kerül.

A teljes listákat böngészve észrevehető, hogy a legdrágább ingatlanok kontinensenként egy-egy országra koncentrálódnak, ilyen például Afrikában Dél-Afrika. Mindent összevéve a legdrágább ingatlanok az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban találhatók.


Érdekes, hogy míg az Egyesült Állomok top ingatlanjai döntően amerikai tulajdonban vannak, addig Londonban a tulajdonosok összetétele sokkal sokrétűbb.


Az ingatlanszakértők kiemelték: az árak ugyan meredeken emelkednek ebben a szegmensben, ennek ellenére nem árt körülnézni, hol mit vehetünk ugyanazért a pénzért. A dél-afrikai megkérdezett hangsúlyozta, országában ugyanazért a pénzért jóval nagyobb értéket kap a vásárló, mint például Mallorcán.


Az összeállítás készítői szerint kifejezetten nehéz volt Európán és Észak-Amerikán kívül 5 millió dollár fölött árazott ingatlant találni.


A kontinensenkénti listát a következő táblázat tartalmazza.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04