Kedd reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. május 18.)

Pénzcentrum2021. május 18. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, az aktuális akciókról, árfolyamokról? Nem tudod, hogy ma a napszemüveged vagy a kesztyűd dobd be a táskádba? Mutatjuk, mire érdemes számítani a mai napon, 2021. május 18.

Névnap

Erik, Alexandra

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 351.48 Ft
CHF: 320.29 Ft
GBP: 409.51 Ft
USD: 288.91 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX index: 0 Ft
OTP: 15045 Ft
MOL: 2278 Ft
RICHTER: 8395 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2021.05.19: Délnyugat felől tovább folytatódik a felhőzet-növekedés, néhány órás napsütés inkább csak az északkeleti, keleti megyékben lehet. Ezzel együtt pedig ismét több helyen számíthatunk esőre, záporesőre, helyenként zivatar is lehet. A csapadék súlypontja legnagyobb eséllyel előbb a délnyugati, déli, majd a délkeleti, keleti országrész fölött lesz. Az északnyugati, nyugati szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk vagy erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között várható, délen, délnyugaton lesz a hűvösebb, keleten, északkeleten az enyhébb idő.

2021.05.20: Fokozatosan szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. Az eső a keleti tájakon is megszűnik, és ezt követően szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

A szeles időjárás kedvezően befolyásolja a levegőminőséget, alacsony marad a légszennyező anyagok koncentrációja. (2021.05.18. kedd éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Az időjárás leginkább a hidegfrontra érzékenyeket terheli. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Emellett szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is fokozottabban jelentkezhetnek. Halmozottabban észlelhetők az allergia, valamint a felső légúti hurutos megbetegedések tünetei is. (2021.05.17)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,