Indul az utolsó nyári fesztivál

Pénzcentrum2011. augusztus 24. 13:02

Kedd délután beköltöztek az első sátrazók a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) területére. Az Újszegedi Partfürdőn egy hete épül a 12 hektáros fesztiválváros, a színpadok már állnak. A következő négy napban 1200 négyzetméternyi pódiumon összesen 1107 előadó gondoskodik majd a fesztiválozók nyár végi szórakozásáról.

A Tisza-parton 3,5 kilométernyi lefektetett villamosvezeték, 3 hektárnyi sátorterület, valamint 1349 főnyi dolgozó gondoskodik majd a fesztiválozók, és a 7 zenei helyszín több mint 150 fellépőjének felhőtlen szórakozásáról és kényelméről.

A legzöldebbnek tartott fesztiválon 500 négyzetméteren várja a fesztiválozókat a Zöldplacc és a SZIN Dizájnpart, ahol zöld divatbemutatón újrahasznosított és újraértelmezett anyagokból szőtt, varrt, csomózott ruhákkal és kiegészítőkkel mutatják be a trend kreátorai, hogy az öko a jövő divatja. A szemlélet itt mindenterületen zöld: a sör mellett idén már a bort is RE:pohárba mérik a vendéglátók, így a szemét mennyisége az eddigi évekénél is kisebb lehet.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. locsolással hűti a fesztiválterületet -így a megfelelő hőérzet pormentes szórakozással párosul a legjobb nyárvégi program.

1968-ban volt az első

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor felismerték, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban támadt fel: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus és zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A négynapos fesztiválon az elmúlt években többek között a Cure, Kosheen, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult. A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is annak elismerése, hogy a SZIN-esek évek óta elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
környezetgazdálkodás,