20 éves az InterCity: ingyenes jegyekkel ünnepelnek

Pénzcentrum2011. március 3. 09:17

Az elmúlt húsz évben közel 100 millió vonattal utazó választotta a vasúttársaság emelt színvonalú járatait, az InterCity vonatokat. A szolgáltatás évfordulója alkalmából a MÁV-START Zrt. március 3. és július 31. között, húsz héten át tartó akciót hirdet.

A magyar vasút belföldi távolsági személyforgalmában kiemelkedő esemény volt a 1991/1992. évi menetrendi időszak: ekkor álltak forgalomba Budapest és Miskolc között az első InterCity (IC) vonatok. Az IC vonathálózat kialakításának célja a főváros és a kiemelt megyeszékhelyek, illetve nagyobb városok közötti, gyors, kényelmes utazás megteremtése. Az IC vonatok főbb jellemzői: 1-2-3 óránkénti ütemes közlekedés, az egységes vonatösszeállítás, kulturált utaskiszolgálás, klimatizált utasterek és a fedélzeti utastájékoztatás.

A távolsági forgalomban közlekedő járműpark színvonalának emelése érdekében a személyszállító vasúttársaság az elmúlt években harmadik generációs InterCity kocsikat alakított ki. Ezeknek a vasúti kocsiknak az utastere légkondicionált, hangszigetelt, belső berendezése elegáns és kényelmes. Minden ülőhely mellett 230 voltos csatlakozó található, így utazás közben is használhatják az utasok a notebookjaikat, mobiltelefonjaikat akár munkára, akár szórakozásra. A kisgyermekkel utazók komfortosabb utazását a mellékhelyiségekben pelenkázó asztal is biztosítja. Jelenleg Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok utazóközönsége találkozhat a korszerű és minden igényt kielégítő járművekkel.

 


Az elmúlt húsz évben közel 100 millió utasunk választotta emelt színvonalú járatainkat, ezért most, az Intercity szolgáltatás bevezetésének 20. évfordulója alkalmából a MÁV-START Zrt. 2011. március 3. és július 31. között, húsz héten át tartó akciót hirdet: azok az utasok, akik 20 alkalommal váltanak IC vonatokra menetjegyet, a 21. alkalomra szóló pótjegyet, pót- és helyjegyet, helyjegyet (az igénybe vett vonat felhasználási feltételétől függően) ajándékba kapják. Az ingyenes pót- és helyjegyet legkésőbb az akció utolsó napjáig, 2011. július 31-ig lehet felhasználni akár elővételes vásárláshoz is.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Az akcióban való részvételhez a személyszállító vasúttársaság valamennyi pénztárában átvehetők azok a bélyegzési lapok, amelyekbe a menetjegyek megvásárlásával egyidejűleg a bélyegzés (illetve a vonatok fedélzetén a bélyegzést helyettesítő jegyvizsgálói bejegyzés) kérhető. A bélyegző lapot az utazás kiállításra megjelent IC menetrend is tartalmazza. Az interneten keresztül InterCity menetjegyet váltó utasok esetében a jegykiadó program automatikusan számolja az adott bejelentkezési névvel történő feláras vásárlásokat, így bélyegzési lapra nincs szükség. A 20. IC jegy megvásárlása után a 21. felárat az online felhasználó díjmentesen kapja meg.

Az akció részleteiről további információk találhatók a személyszállító vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu weboldalon, illetve az utasok tájékozódhatnak március 3. és 6. között a Budapesti Hungexpo Vásárváros területén nyíló Utazás Kiállításon, az "A" épület 201/A standján.

 

Címkék: