Arcon köpte a rendőrt a villamoson cigiző hepatitiszes

Pénzcentrum2011. január 21. 18:02

A Készenléti Rendőrség munkatársa élettársával tartott hazafelé 2011. január 17-én, mikor este 9 órakor szabadidős intézkedése során hivatalos személy elleni erőszak sértettjévé vált, Budapest IX. kerületében közlekedő villamossal történő utazása során.

A villamosra a Boráros téri megállóban két hangoskodó férfi szállt fel, akik közül az idősebbik a felszállást követően is zavartalanul cigarettázott tovább. A férfiak trágár szavak kíséretében hangosan szitkozódtak, ami szemmel láthatóan megbotránkozást és riadalmat keltett a villamoson tartózkodó utasokban. Ekkor a készenléti rendőr odalépett a két személyhez és megkérte őket, hogy a cigaretta eloltásával egyetemben hagyjanak fel garázda jellegű magatartásukkal.

A férfiak válaszul az előbbinél is agresszívabbá váltak és a rendőrt és élettársát kezdték szidalmazni. Mikor egyikük szájából elhangzott, hogy "miért mi lesz, rendőrt fogsz hívni?", a főtörzsőrmester közölte, hogy éppen egy rendőrrel állnak szemben és mikor nyilvánvalóvá vált, hogy a férfiak támadó fellépésétől kell tartani a rendőr szolgálatban helyezte magát és megkezdte a személyekkel szembeni intézkedést.

Amint a rendőr elővette szolgálati igazolványát a fiatalabbik, B. Ernő arcon köpte őt, káromkodva rángatni kezdte majd lelökte a megálló villamosról és tovább ütötte. A rendőrnek az ütéseket sikerült kivédenie és intézkedés alá vonni a támadóját. A szintén rendőr élettársa erősítést kért a helyszínre, mialatt az idősebbik személy elmenekült.

B. Ernő további intézkedés végett a helyszínen átadásra került a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársainak, akik előállították a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy a dulakodó és köpködő férfi Hepatitis C vírussal fertőzött. A készenléti rendőr szerencsére nem kapta el a veszélyes vírusfertőzést.

B. Ernő ellen eljárás indult - őrizetbe vétel mellett - hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) utazási feltételei egyértelműen rögzítik, hogy a járműveken tilos a dohányzás és a zajongás.

 

Címkék:
őrmester,