Így néz ki a 2010-es Opel Meriva - képek

Pénzcentrum2010. január 5. 18:02

A kiszivárgott kémfotók után hivatalos képeket tettek közzé az új generációs Opel Meriváról. A ráncfelvarráson átesett modell valamivel hosszabb lett az elődjénél, nőtt a tengelytáv és a nyomtáv is. Erősödtek az autóra jellemző egyedi vonások, tágasabb lett a csomagtér, továbbá megmaradt a variálhatóságot biztosító FlexSpace-rendszer.

A képen látható modell nagyban hasonlít a 2008-as Genfi Autó Kiállításon bemutatott tanulmányautóra, de biztonsági okokból végrehajtottak kisebb módosításokat. A végleges változatban megmaradtak az ellentétes irányba nyíló hátsó ajtók, melyek - több hasonló kivitelű járművel ellentétben - az első ajtótól függetlenül nyílnak, így nem kell az első ajtót kinyitni, ha egy utas hátra kíván beülni.

A tanulmányautóval ellentétben biztonsági okokból kialakításra került a B-oszlop, a hátsó ajtókra elektronika "vigyáz", nehogy menet közben kinyíljanak.

A motor teljesítménye felszereltségtől függően 75 és 140 lóerő között változik, a fogyasztási mutatók körülbelül 15 %-kal kedvezőbbek az elődnél. A gyártást a spanyol Zaragoza városában található üzemben kezdik meg, a márciusban megrendezésre kerülő 2010-es Genfi Autó Kiállítás után akár már májusban a szalonokban lehetnek az új Merivák.

A gyártó szerint a Meriva kiemelt jelentőséggel bír a 2010-es értékesítésben, a modell Európa szerte elérhető lesz (Chevrolet néven Dél-Amerikában is megkezdik az értékesítést). Forrás: motorauthority.com

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lehull az Opel-lepel: azta, itt a 2010-es Astra (törésteszt)

Címkék: