Életveszélyes női sofőrök: a sminkelés a legdurvább

Pénzcentrum2009. október 2. 10:32

A nők sokszor dicsekednek azzal, hogy egyszerre több dolgot is tudnak csinálni, többmindenre is képesek figyelni egy adott pillanatban. A legfrissebb statisztikák azonban mást mutatnak.

A nagyvárosi reggeleken mindennapos látvány az a női autóvezető, aki a csordogáló forgalomban, vagy a dugóban állva vezetés közben sminkeli, rúzsozza magát, reszeli a körmeit, vagy épp festi a szemét. A nők ötöde bevallottan végez ilyen tevékenységet vezetés közben.

 

Egy, a napokban nyilvánosságra hozott felmérésből kiderül: évente 450 ezer balesetet okoznak így a női sofőrök. A legveszélyeztetettebbek a 17 és 21 év közötti női vezetők, akik a leggyakrabban sminkelik magukat az autóban. Szakértők szerint ugyanilyen veszélyes az is, ha eszünk vagy iszunk, ha telefonálunk, vagy ha a térképet nézzük a volánnál. A vezetés ugyanis teljes koncentrációt igényel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A brit statisztikai adatok szerint az 56 évnél idősebbek nők azok, akik a legbiztonságosabban vezetnek. Ebben pedig közrejátszik az is, hogy az idősebb hölgyek kevesebbet foglalkoznak külsejükkel -legalábbis vezetés közben.

Címkék:
női sofőrök,