35 °C Budapest
Sok pénzt kaphatnának a magyarok régi mobiljaikért, de a kutyát se érdekli ez a lehetőség

Sok pénzt kaphatnának a magyarok régi mobiljaikért, de a kutyát se érdekli ez a lehetőség

2022. április 3. 19:03

Kifejezetten csekély érdeklődés mutatkozik arra az ötmilliárd forintos állami támogatásra, mely azt a célt szolgálja, hogy a mobilszolgáltatók 3G-s hálózatainak lekapcsolása által érintett lakossági előfizetők a tulajdonukban lévő, kizárólag 2G/3G képes készülékeket korszerűbbre cseréljék.

Nem rohanták meg a boltokat a húszezer forintos vissza nem térítendő állami támogatás reményében a korszerűtlen, 3G-s mobiltelefonjukat lecserélni szándékozó felhasználók, vagyis a 3G-s mobilhálózatok idénre ütemezett lekapcsolása a jelek szerint a vártnál jóval kevésbé számít akut problémának a lakosság számára - írja a hwsw.hu.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium február 14-én kezdődött, és két szakaszban, 2022. július 17-ig tart. Az összesen ötmilliárd forintos keretösszegből gazdálkodó programba az NMHH lapunknak megküldött tájékoztatása alapján eddig körülbelül 4000 igénylés futott be (vagyis legfeljebb 80 millió forintot ítéltek meg a keretből), melynek 90%-át már elfogadták és folyósították, tíz százalékban pedig a folyósítás jelenleg is folyamatban van.

A támogatási kérelmek bolthálózati és földrajzi elosztása kapcsán az NMHH Kommunikációs Igazgatósága a lappal azt közölte, hogy az igénylések 30-35 százaléka a mobilszolgáltatókon keresztül érkezik, míg a fennmaradó 60-65 százalék a többi regisztrált cserepontokon, így a nagyobb műszaki láncok üzletein és kisebb mobilkereskedőkön keresztül. Területileg az igénylések jelentős része Budapesten történik, majd a megyeszékhelyeken és egyéb városokban élnek a legtöbben a csere lehetőségével. Ez egyébként nagyjából egybevág a jelenlegi - egyre szűkülő - 3G-s lefedettségi területtel, ahol a lekapcsolás által érintett ügyfeleket többnyire külön, SMS-ben értesítik a mobilszolgáltatók.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?