4 °C Budapest
Close up of a young boy studying and doing homework using his laptop cimlapi

Az előkészületeket megtették: visszatér a digitális tanrend őszi szünet után sok szülő szerint

2021. október 13. 19:58

Egy friss felmérésből az derült ki, hogy a résztvevők nagy része szándékozik laptopot beszerezni szeptember vagy október környékén az iskolakezdéshez kapcsolódóan. A többség bizonytalan abban, hogy új vagy használt gépet szeretne venni, többnyire az ár a meghatározó ebben a kérésben.  A megkérdezettek 90%-a szerint a 2021/22-es tanév első félévében ismét online oktatásra való átállás várható.

Részben az iskolakezdéssel összefüggő laptopvásárlási szokásokról végzett kutatást a Laptophardware.hu laptop alkatrész webáruház ügyfelei körében egy online kérdőívben. 54% válaszolt úgy, hogy tervei között szerepel a szeptemberi vagy októberi, tanévkezdethez kötődő laptopvásárlás. Azzal kapcsolatban, hogy használt vagy új eszközt szereznének be, már megoszlott a válaszadók elképzelése, a felhasználók 46% nem tudja, hogy milyen laptopot kíván beszerezni. 27-27% arányban szavaztak úgy a kérdőívet kitöltők, hogy egyértelműen új vagy használt gépre terveznek beruházni.

Bizonytalanok az árban

Arra a kérdésre, hogy mennyit szánnak laptopra, a válaszadók 46%-a szavazott úgy, hogy erről nincs konkrét elképzelése. A 3260 résztvevő 25%-a jelölte a 0-100.000-, 14%-a a 100.000-150.000-, és 9%-a a 150.00-200.000 forintig terjedő értékhatárt. A válaszadók 4%-a az, aki 200.000 és 250.000 forint között költene a beszerzendő gépre, és mindössze 2% voksolt úgy, hogy akár több mint 250.000 forintot is rászánna egy laptopra.

A meglévő laptopok felújítására is nyitottak

A kérdőívet kitöltők 36%-a válaszolt úgy, hogy van olyan laptop a háztartásukban, amelyet szeretnének korszerűbbé tenni.

Az anyagi előnyök mellett fenntarthatósági szempontból is nagyon lényeges, hogy sok esetben jobb megoldás lehet az elektronikai eszközöket szervizbe vinni és megjavíttatni, mint egyből lecserélni egy új darabra. Pontosan ezért nagyon örülünk neki, hogy egyre többen nyitottak erre a megoldásra

– mondta el Krajnyák Tamás, a laptop alkatrész webáruház operatív vezetője. A kutatásban azt is megvizsgálták a felújítás mellett, hogy a válaszadók mennyire tartják fontosnak a laptopok rendszeres karbantartását a gyorsabb működés érdekében. Amíg a válaszadók 32%-a nem rendelkezik ezzel kapcsolatban konkrét elképzeléssel, hanem elsősorban szakemberekre bízná a döntést, addig 20% az újratelepítést, 17% az ajánlott éves tisztítást, 16%- a memória bővítést és 14% az SSD tárhely kapacitás bővítést jelölt meg a legindokoltabb újításként.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A többség számol a digitális oktatásra való átállással

A kérdőívben résztvevők 90%-a, azaz 2930 fő válaszolt úgy, hogy számít a 2021/22-es tanév első félévében arra, hogy ismét át kell állni az online oktatásra. Mindössze 10% vélekedik erről ellenkezően.

Akár át kell állni online oktatásra, akár nem, célszerű a háztartásunkban lévő laptopot karbantartani és tisztítani. Ennek köszönhetően nemcsak a gépünk élettartama nő meg jelentősen, de bármikor könnyedén át tudunk állni a digitális oktatásra

– mutatott rá Krajnyák Tamás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?