Close up of a young boy studying and doing homework using his laptop cimlapi

Az előkészületeket megtették: visszatér a digitális tanrend őszi szünet után sok szülő szerint

2021. október 13. 19:58

Egy friss felmérésből az derült ki, hogy a résztvevők nagy része szándékozik laptopot beszerezni szeptember vagy október környékén az iskolakezdéshez kapcsolódóan. A többség bizonytalan abban, hogy új vagy használt gépet szeretne venni, többnyire az ár a meghatározó ebben a kérésben.  A megkérdezettek 90%-a szerint a 2021/22-es tanév első félévében ismét online oktatásra való átállás várható.

Részben az iskolakezdéssel összefüggő laptopvásárlási szokásokról végzett kutatást a Laptophardware.hu laptop alkatrész webáruház ügyfelei körében egy online kérdőívben. 54% válaszolt úgy, hogy tervei között szerepel a szeptemberi vagy októberi, tanévkezdethez kötődő laptopvásárlás. Azzal kapcsolatban, hogy használt vagy új eszközt szereznének be, már megoszlott a válaszadók elképzelése, a felhasználók 46% nem tudja, hogy milyen laptopot kíván beszerezni. 27-27% arányban szavaztak úgy a kérdőívet kitöltők, hogy egyértelműen új vagy használt gépre terveznek beruházni.

Bizonytalanok az árban

Arra a kérdésre, hogy mennyit szánnak laptopra, a válaszadók 46%-a szavazott úgy, hogy erről nincs konkrét elképzelése. A 3260 résztvevő 25%-a jelölte a 0-100.000-, 14%-a a 100.000-150.000-, és 9%-a a 150.00-200.000 forintig terjedő értékhatárt. A válaszadók 4%-a az, aki 200.000 és 250.000 forint között költene a beszerzendő gépre, és mindössze 2% voksolt úgy, hogy akár több mint 250.000 forintot is rászánna egy laptopra.

A meglévő laptopok felújítására is nyitottak

A kérdőívet kitöltők 36%-a válaszolt úgy, hogy van olyan laptop a háztartásukban, amelyet szeretnének korszerűbbé tenni.

Az anyagi előnyök mellett fenntarthatósági szempontból is nagyon lényeges, hogy sok esetben jobb megoldás lehet az elektronikai eszközöket szervizbe vinni és megjavíttatni, mint egyből lecserélni egy új darabra. Pontosan ezért nagyon örülünk neki, hogy egyre többen nyitottak erre a megoldásra

– mondta el Krajnyák Tamás, a laptop alkatrész webáruház operatív vezetője. A kutatásban azt is megvizsgálták a felújítás mellett, hogy a válaszadók mennyire tartják fontosnak a laptopok rendszeres karbantartását a gyorsabb működés érdekében. Amíg a válaszadók 32%-a nem rendelkezik ezzel kapcsolatban konkrét elképzeléssel, hanem elsősorban szakemberekre bízná a döntést, addig 20% az újratelepítést, 17% az ajánlott éves tisztítást, 16%- a memória bővítést és 14% az SSD tárhely kapacitás bővítést jelölt meg a legindokoltabb újításként.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A többség számol a digitális oktatásra való átállással

A kérdőívben résztvevők 90%-a, azaz 2930 fő válaszolt úgy, hogy számít a 2021/22-es tanév első félévében arra, hogy ismét át kell állni az online oktatásra. Mindössze 10% vélekedik erről ellenkezően.

Akár át kell állni online oktatásra, akár nem, célszerű a háztartásunkban lévő laptopot karbantartani és tisztítani. Ennek köszönhetően nemcsak a gépünk élettartama nő meg jelentősen, de bármikor könnyedén át tudunk állni a digitális oktatásra

– mutatott rá Krajnyák Tamás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem